cum scapi de mirosul urât din frigider

Cum să scapi de mirosurile urâte din frigider

Oricât de mult te-ai îngriji de frigiderul tău, este foarte probabil ca la un moment dat să te lovești și tu de problema mirosurilor urâte din acesta. Așa se face că tot mai multe persoane se întreabă cum să scape de mirosurile urâte din frigider.

Dacă și tu te-ai lovit de această problemă și ai vrea să elimini mirosul urât din aparatul frigorific deținut, atunci ai ajuns la locul potrivit.

În acest articol îmi propun să îți ofer mai multe soluții la care poți apela pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Încearcă-le și tu și sigur vei face ca frigiderul tău să fie iar prietenos din punct de vedere al mirosurilor.

Cauzele apariției mirosurilor neplăcute în frigider

Înainte de toate, să ne gândim la motivele pentru care apare mirosul urât în frigider. Ei bine, există o mulțime de motive și de cauze pe care trebuie să le ai în vedere.

De exemplu, dacă obișnuiești să ții în frigider diferite alimente cu miros puternic, așa cum este sosul de usturoi sau mezelurile, atunci acestea ar putea emite mirosuri neplăcute. Prin urmare, nu ar trebui să le depozitezi neacoperite.

În cazul în care alimentele din frigiderul tău au expirat iar tu nu știi asta, fii sigur că mirosurile urâte nu vor întârzia să apară. De aceea, sfatul meu este să le verifici ocazional, pentru a te asigura că nu au expirat. În acest fel vei evita mirosurile urâte și totodată nu vei ține spațiul ocupat inutil.

Mirosul urât în frigider mai apare și în cazul în care deschizi ușa mult prea des. Astfel, aerul cald din exterior va ajunge înăuntru, iar în acest fel alimentele se pot altera. Nu este nici o practică foarte economică, așa că ar trebui să eviți asta. Am pe blog un articol despre cum poți face economie de curent. Te sfătuiesc să îl citești și tu.

Depozitarea incorectă a alimentelor poate cauza, de asemenea, mirosuri urâte. Cel mai bun mod de a depozita mâncarea la frigider este folosind caserole ce se închid etanș. Dacă nu poți face asta, atunci ar trebui să pui capace peste recipientele cu mâncare.

Frigiderul trebuie curățat deseori. În caz contrar, va apărea miros urât în interiorul său. Sfatul meu este să cureți frigiderul de două ori pe lună. Așa eviți prezența bacteriilor și mai ales mirosurile neplăcute.

Cum să scapi de mirosurile urâte din frigider

Nu ai putut preveni prezența mirosurilor neplăcute în frigider? Nu-i bai! Am eu câteva soluții pe care le poți folosi pentru a scăpa de ele. Sunt eficiente și mai ales ieftine. Prin urmare, trebuie să le încerci și tu neapărat:

Folosește oțet

Dacă te întrebi care este cea mai bună soluție pentru curățare a frigiderului, atunci află că oțetul este un ingredient de bază. Șterge interiorul frigiderului cu oțet, iar în acest fel vei scăpa de mirosul urât. Mai mult decât atât, poți chiar să lași un recipient cu oțet în frigider, iar în acest fel nu vor apărea mirosuri neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun ingredient

Bicarbonatul de sodiu este produs pur și simplu minunat. De aceea ar trebui să îl folosești și tu ori de câte ori ai ocazia.

Pentru început, fă o soluție din apă caldă și bicarbonat, iar rezultatul obținut îl poți folosi pentru a curăța întregul frigider la interior.

Un alt truc foarte eficient de eliminare a mirosurilor urâte din frigider implică păstrarea unui mic recipient cu bicarbonat de sodiu în frigider. Acesta va absorbi toate mirosurile urâte.

Pune boabe de cafea

Dacă iubești mirosul de cafea, cu siguranță nu te va deranja ideea de a păstra câteva boabe de cafea în frigider. Vei obține astfel un miros foarte plăcut în frigider.

În cazul în care nu ai boabe de cafea, poți pune chiar și cafea măcinată. Rezultatul va fi aproape același.

Făina de ovăz te scapă de miros urât în frigider

La fel de eficientă se dovedește a fi utilizarea făinii de ovăz. La fel precum alte produse recomandate în acest articol, făina de ovăz absoarbe mirosurile neplăcute din frigider. În plus, nu emite vreun alt miros, ceea ce te-ar putea încânta.

Folosește zeamă de citrice

Există și alte trucuri pe care le poți folosi pentru a elimina mirosurile respingătoare din interiorul aparatului frigorific. De exemplu, poți folosi zeamă de lămâie dar chiar și de portocală. În acest fel, vei obține un miros mult mai atrăgător în frigider, acest suc având capacitatea de a absorbi mirosurile urâte.

Păstrează fructe și legume în frigider

În final, un alt truc util pentru eliminarea mirosurilor urâte din frigider este păstrarea unor alimente sau fructe în interiorul aparatului. Merele pot ține mirosurile urâte. Cartofii sau ceapa sunt, de asemenea, de o eficiență satisfăcătoare.

Tot ce trebuie să faci este să le tai și să așezi felii prin tot frigiderul. Ține-le timp de 2 zile iar mai apoi înlocuiește-le. În acest fel vei scăpa de mirosurile urâte.

Acestea sunt câteva dintre cele mai eficiente metode pe care le poți folosi pentru îndepărtarea mirosurilor urâte din frigider. Eu mai am însă încă un sfat: alege să cumperi o combină frigorifică performantă, cu filtre și sisteme antibacteriene, iar în acest fel va fi mai ușor să păstrezi un miros plăcut în frigider.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.