Nu știu dacă ați observat, însă oamenii preferă tot mai des să folosească o combină frigorifică în locul clasicului frigider. Te-ai întrebat de ce aleg ei astfel, oare? Combinele frigorifice sunt mai moderne, oferă un congelator mai mare și totodată sunt foarte practice. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care ți-ai putea dori cea mai bună combină frigorifică.
Dar, dacă faci parte din categoria clasicilor, așa că ți-ai dori un frigider, ar trebui să consulți ghidul nostru ce te ajută să alegi cel mai bun frigider. Dacă tot am realizat un ghid pentru alegerea frigiderelor, cred că merită să facem unul și despre combine frigorifice. Nu? Așa că iată articolul nostru despre cum alegi cea mai bună combină frigorifică!
Ești pe fugă și îți dorești rapid să comanzi o combină frigorifică de la care ai mari așteptări? Analizează acest model:
Recomandarea casei: Combina frigorifica Samsung RB38T676CS9/EF
- Capacitate de 385 de litri;
- Tehnologie NoFrost;
- Compresor Digital Inverter;
- Tehnologie All around cooling;
- Compartiment Optimal Fresh;
- Clasă de eficiență energetică B;
- Design elegant.
Sunt doar câteva dintre cele mai importante avantaje oferite de această combină frigorifică, dar nu singurele.
Alege această combină frigorifică și cel mai probabil nu vei regreta alegerea făcută. Totuși, dacă vrei să vezi și alte modele, atunci trebuie să te folosești de ghidul nostru pentru a le alege.
Cum să alegi cea mai bună combină frigorifică pentru tine și casa ta
Pentru a alege o combină frigorifică care să nu te dezamăgească, ar trebui să fii foarte atent la caracteristici tehnice, funcții și tehnologii. Le luăm pe rând în acest articol, pentru a-ți explica și ție care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărești la o combină frigorifică:
Ce marcă de combină frigorifică să aleg
Înainte de toate, să scăpăm de ce este mai greu: alegerea mărcii combinei frigorifice. Auzim multe persoane care se întreabă: ce marcă de combină frigorifică să aleg? Pentru ele am decis să facem acest articol.
Vei observa imediat că există o mulțime de producători care vând combine frigorifice. Vom grupa însă producătorii în două mari categorii: produse de top și produse ieftine.
- Care sunt cele mai bune mărci de combine frigorifice? Noi am alege să mizăm pe branduri precum: Liebherr, Samsung, Bosch, Beko, Whirlpool, Gorenje, Electrolux, LG, Miele și Indesit;
- Mărci de combine frigorifice ieftine. Vei găsi și producători care realizează combine frigorifice la prețuri accesibile. Aici avem nume precum Albatros, Arctic, Candy, Daewoo, Fram, Franke, Heinner, Hotpoint, Sharp, Samus sau Siemens.
Alegerea poate fi și subiectivă, așa că rămâne la atitudinea ta ce brand vei alege.
Tipul de încastrare al combinei
Dacă te-ai decis asupra brandului pe care combina frigorifică dorită ar trebui să îl aibă, poți trece la următorul aspect: tipul încastrării. Combinele frigorifice pot fi independente sau incroporabile.
Fiecare tip de combină în parte prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Să vorbim mai întâi despre combinele frigorifice cu încastrare standard.
Cele mai multe la număr în ofertele magazinelor care comercializează aparate frigorifice sunt, desigur, combinele frigorifice standard. Acestea nu necesită instalare, sunt ușor de mutat atunci când vrei asta și totodată au prețuri accesibile. În plus, din punct de vedere al performanțelor se prezintă excelent.
Totuși, așa cum spuneam și în cazul cuptoarelor incorporabile sau chiar a plitelor incorporabile, marele avantaj al acestor aparate este faptul că obții un decor uniform și plăcut în bucătărie. Mai mult decât atât, economisești spațiu și eficientizezi fiecare centimetru pătrat pe care îl ai la dispoziție.
Combinele frigorifice incorporabile sunt însă mai dificil de montat și totodată nu oferă la fel de multă libertate de mișcare. Și prețul este mai mare. Așa că va trebui să te gândești bine la toate aceste avantaje și dezavantaje.
Ce preț are o combină frigorifică bună
Ori de câte ori este vorba despre achiziționarea unui aparat electrocasnic, prețul reprezintă un detaliu pe care nu poți să îl ignori. În ceea ce privește combinele frigorifice, multe persoane se întreabă: este scumpă o combină frigorifică? Răspunsul este: depinde ce combină frigorifică vei cumpăra!
Dacă vrei cea mai bună frigorifică, atunci este evident faptul că va trebui să pregătești o sumă frumoasă de bani. Pe eMAG găsești combine frigorifice care costă peste 5000 de RON, dar și combine frigorifice ieftine, a căror preț este cuprins între 1000-1500 RON.
Totuși, noi suntem de părere că ar trebui să plătești cel puțin 2000 de lei pentru a te putea bucura de performanțele unei combine frigorifice decente.
Poți obține o combină frigorifică la preț bun, dacă profiți de promoții și reduceri. În acest sens, am pregătit un filtru special care te ajută să găsești cele mai bune reduceri la combine frigorifice. Folosește-l și tu:
Volumul combinei frigorifice
Câtă mâncare obișnuiești să păstrez, în mod obișnuit, la rece? Înainte de a vorbi despre volumul ideal pe care combina frigorifică dorită ar trebui să îl aibă, ar trebui să vorbim mai întâi despre nevoile pe care fiecare persoană sau familie le întâmpină. Tu cunoști cel mai bine nevoile casei tale, așa că ar trebui să te gândești bine la acest detaliu.
Frigiderul pe care îl ai în prezent face față cu brio cerințelor tale? Atunci ar trebui să alegi o combină frigorifică cu volum asemănător. Raportându-te la aparatul frigorific folosind în prezent, vei afla ușor dacă ai nevoie de o combină frigorifică cu volum mare sau mic.
În general, combinele frigorifice au o capacitate cuprinsă între sub 250 de litri și peste 600 de litri. Prin urmare, nu mai încape îndoială că ai de unde alege. Cele mai multe modele au o capacitate cuprinsă între 250 și 400 de litri. Dar există multe excepții pe care le poți avea în vedere.
Nu uita însă că trebuie să verifici atât volumul frigiderului cât și al congelatorului. Asigură-te astfel că ai la dispoziție tot spațiul necesar pentru nevoile tale de zi cu zi.
Clasa de eficiență energetică
Să nu uităm de faptul că aparatele frigorifice funcționează în regim non stop. Chiar dacă noile aparate frigorifice dispun de tehnologiile care le ajută să economisească energie, acestea rămân în continuare principalii consumatori dintr-o locuință. De aceea este foarte important să ții cont de clasa de eficiență energetică a combinei frigorifice alese.
Conform noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE, recomandarea noastră este să alegi o combină frigorifică cu clasa A, B sau C. În acest fel poți avea parte de un consum redus de energie și sigur ne vei mulțumi mai târziu pentru această recomandare.
După cum bine puteți observa, diferența între o combină frigorifică cu clasa energetică A și una cu clasa D este imensă. Asta înseamnă că vei face economii generoase de-a lungul timpului dacă vei alege o clasă superioară.
Sistemul de răcire
Următorul detaliu pe care ar trebui să îl verifici este sistemul de răcire al combinei frigorifice dorite. Din acest punct de vedere, opțiunile sunt nenumărate:
- No Frost – tehnologia fără gheață, sau no frost după cum mai este cunoscută, previne formarea gheții pe mâncare sau pe pereții frigiderului. Asta înseamnă că nu este necesară dezghețarea frigiderului;
- Full No Frost – tehnologia full no frost este folosită atât în cazul frigiderului cât și a congelatorului;
- Static – o opțiune întâlnită la frigiderele vechi, pe care nu merită să o ai în vedere;
- Low Frost – tehnologia Low Frost implică folosirea unui evaporator cu ajutorul căruia se păstrează o temperatură și o umiditate optimă, ceea ce înseamnă că gheața se formează treptat, deci este mai ușor de îndepărtat;
- Neo Frost – tehnologie Neo Frost presupune folosirea a două ventilatoare separate. Asta înseamnă că există capacitatea de a păstra condițiile optime în interior, așa că reprezintă o altă alegere pe care merită să o ai în vedere;
- Dinamic – în ceea ce privește sistemele de răcire dinamică, acestea au serpentine de evaporare la peretele interior din spate pentru a putea răci astfel aerul din apropiere. Există însă și un ventilator, iar astfel distribuirea aerului rece se face în mod uniform;
- Less Frost – tehnologia Less Frost este întâlnită la aparatele frigorifice Gorenje. Aceasta reduce formarea de gheață iar astfel dezghețarea manuală este necesară doar la 50%;
- SmartFrost – tehnologia SmartFrost este o altă opțiune pe care merită să o iei în calcul, deoarece temperatura din interior va fi reglată automat în funcție de temperatura internă și ambientală. Astfel se previne formarea brumei la interior.
Alege o combină frigorifică cu un sistem de răcire cât mai modern și sigur nu vei regreta alegerea făcută.
Sistemul de dezghețare
În cazul în care optezi pentru o combină care permite formarea gheții, îți recomandăm să alegi un model care oferă posibilitatea de a dezgheța automat atât compartimentul dedicat congelatorului cât și cel pentru refrigerare. În acest fel, vei scăpa de munca pe care dezghețarea frigiderului o presupune.
Display
Vrei o combină frigorifică de ultimă generație? Atunci trebuie numaidecât să alegi un model cu display. În acest fel, te vei putea bucura de control facil și mai ales de informații în timp real despre condițiile din interiorul combinei.
Ne vei mulțumi mai târziu pentru acest sfat, suntem siguri de asta.
Displayul poate fi de tip LCD sau chiar cu Touchscreen. Îți recomandăm opțiunea numărul doi, bineînțeles.
Uși reversibile
În funcție de spațiul de care dispui în bucătărie, ți-ai putea dori ca ușile să se deschidă într-o anumită direcție. În acest sens, trebuie să te asiguri că alegi o combină frigorifică cu uși reversibile. În acest fel, vei putea seta deschiderea ușilor în funcție de propriile preferințe și condiții.
Clasa de climatizare
Combinele frigorifice pot avea diferite clase de climatizare. Acestea sunt concepute pentru a funcționa în mod corect la anumite condiții de temperatură. În general, vei găsi următoarele clase de climatizare:
- Clasa N – 16 – 32 grade Celsius;
- Clasa SN – maxim 10 grade Celsius;
- Clasa ST – 18 – 38 grade Celsius;
- Clasa T – 18 – 43 grade Celsius;
Dozator de apă
Nimic nu este mai plăcut decât un pahar cu apă rece în zilele toride de vară. Poate că ți se pare că dozatorul de apă este doar un moft. În timpul verilor caniculare te vei convinge imediat că este un must-have.
Un dozator de apă este o reală binecuvântare, iar de aceea ar trebui să îți dorești ca aparatul ales să îți ofere această dotare. Sigur te va bucura această opțiune mai apoi.
Funcții, tehnologii și alte caracteristici
Cu cât numărul de funcții, tehnologii și alte caracteristici este mai mare, cu atât mai bine. Sunt multe detalii tehnice de urmărit la o combină frigorifică. În rândurile următoare îți prezentăm câteva dintre cele mai importante specificații pe care ar trebui să ți le dorești de la combina frigorifică pe care o cumperi:
- Răcire uniformă – este foarte important să te poți bucura de o temperatură constantă în întreg aparatul frigorific, întocmai pentru ca toate alimentele să poată fi păstrate în condiții optime;
- Compartimente dedicate prospețimii – păstrezi fructe, legume sau carne în frigider, iar fiecare dintre ele ar trebui să beneficieze de condițiile unui compartiment special conceput pentru o cât mai bună păstrare a alimentelor;
- Reglare umiditate – vrei ca fructele și legumele să fie mereu proaspete? Ar trebui să ai la dispoziție funcția de reglare a umidității din compartimentul dedicat lor;
- Răcire & congelare rapidă – vrei să răcești ușor și repede anumite produse? Funcția de răcire rapidă precum și cea de congelare rapidă este absolut necesară!
- Tehnologia Digital Inverter – dacă îți dorești o combină frigorifică silențioasă și cu o eficiență energetică cât mai ridicată, atunci trebuie numaidecât să alegi un model cu motor digital inverter;
- Autonomie fără curent – locuiești într-o zonă în care există deseori probleme cu furnizarea energiei electrice? Trebuie să alegi o combină ce îți oferă o autonomie fără curent cât mai îndelungată. În general, aceasta este cuprinsă între 15 și 20 de ore;
- Alarmă ușă deschisă – să uiți ușa deschisă la frigider este o mare problemă, deoarece duce la un consum ridicat de energie, ceea ce sigur nu îți dorești, iar alimentele din interior s-ar putea strica. De aceea este utilă o alarmă care să te avertizeze că ai lăsat ușa deschisă;
- Funcții și tehnologii antibacteriene – combina frigorifică pe care alegi să o cumperi trebuie să fie dotată numaidecât cu funcții și tehnologii care previn formarea bacteriilor precum și a mirosurilor neplăcute din frigider;
- Mod vacanță – economisești energie, lăsând frigiderul în priză chiar și atunci când ești în vacanță, dar acesta va reduce consumul de energie;
- Iluminare LED – iluminarea frigiderului ar trebui să se facă cu becuri LED care nu numai că sunt economice, dar totodată nu emit căldură.
Nivel de zgomot
În general, aparatele frigorifice pot fi gălăgioase. De aceea trebuie să arunci o privire și peste nivelul de zgomot produs de combina frigorifică dorită.
Recomandarea noastră este să optezi pentru o combină frigorifică ce produce un nivel de zgomot de sub 35 dB. Cu cât aparatul este mai silențios, cu atât mai bine!
Dimensiuni
Care este spațiul de care dispui în bucătărie? Dacă acesta nu reprezintă o problemă, sigur poți comanda orice combină frigorifică dorești. În cazul în care spațiul este o problemă, atunci discuția se schimbă radical.
Stabilește care este spațiul de care dispui, iar mai apoi alege o combină frigorifică pe care să o poți încadra în acest spațiu fără probleme.
Majoritatea combinelor frigorifice au o lățime cuprinsă între 55 și 60 cm. Vei găsi și modele cu dimensiuni de sub 54 cm precum și modele de peste 71 cm. Cu cât dimensiunile sunt mai generoase, cu atât mai mult va crește și volumul din interiorul combinei.
Compartimentare
Este important să alegi o combină frigorifică al cărei interior este bine compartimentat. Ar trebui să ai la dispoziție câte un compartiment pentru fiecare tip de aliment în parte. Lactatele trebuie să aibă compartimentul lor, carnea la fel, fructele și legumele de asemenea, precum și restul alimentelor pe care obișnuiești să le ții la frigider.
Pentru toate acestea va trebui să poți seta valori de temperatură și umiditate personalizate, întocmai pentru a le putea garanta condiții optime de păstrare.
De asemenea, sertarele de pe ușă sunt, la rândul lor, de mare ajutor. Iar toate acestea ar trebui să fie reglabile, astfel încât să le poți aranja după bunul plac și mai ales în funcție de nevoie.
Garanție
În final, ar trebui să ai în vedere și garanția cu care frigiderul ales vine la pachet. Aceasta ar trebui să fie, bineînțeles, cât mai generoasă. Cu cât este mai îndelungată, cu atât mai bine.
Alege o combină frigorifică cu o garanție de minim 2-3 ani. Iar dacă ai posibilitatea de a o extinde, atunci nu ar trebui să eziți să faci asta.
Frigider sau combină frigorifică – ce să alegi?
În final, poate că te întrebi ce să alegi între frigider și combină frigorifică. Ei bine, poți să te decizi mai ușor având în vedere avantajele și dezavantajele fiecărui tip de aparat frigorific în parte.
Avantajele frigiderelor
- Congelatorul este situat separat, așa că are propria ușă;
- Rafturile pot fi ușor de ajustat;
- Au o capacitate satisfăcătoare;
- Găsești ușor frigidere cu tehnologia no frost;
- Pot fi foarte bine compartimentate;
- Prețurile sunt accesibile;
- Rafturile se ajustează ușor;
- Posibilitatea de reglare a temperaturii & umidității.
Avantajele combinelor frigorifice
- Volumul este foarte generos;
- Compartimentul dedicat congelării este mai mare;
- Majoritatea modelelor au tehnologie no frost;
- Tehnologii și funcții de ultimă generație;
- Îți oferă posibilitatea de a regla temperatura și umiditatea;
- Design mai atrăgător;
- Prețurile sunt mai mari, dar și performanțele mai înalte;
- Găsești modele cu un consum redus de energie.
Așadar, nu există alegerea perfectă. Este important să stabilești care sunt nevoile și așteptările pe care le ai de la aparatul frigorific pe care îl cumperi. De asemenea, dacă ai nevoie de un spațiu de congelare mai mare și nu îți permiți un congelator sau o ladă frigorifică, din lipsă de spațiu, atunci trebuie să optezi pentru achiziționarea unei combine frigorifice.
Recomandări de combine frigorifice bune
În final, mai trebuie doar să îți oferim câteva exemple de combine frigorifice pe care merită să le cumperi fără a sta prea multe pe gânduri. Iată care sunt acestea:
Recomandarea casei: Combina frigorifica Beko RCNE560E40DZMN
- Capacitate 510 litri;
- Tehnologie NeoFrost Dual Cooling;
- HarvestFresh;
- EverFresh;
- Dozator de apă;
- Clasa E;
- O mulțime de păreri pozitive;
- Uși reversibile;
- Răcire Neo Frost;
- Mod vacanță.
Recomandare de buget mediu: Combina frigorifica LG GBB61PZHMN
- Capacitate de 341 de litri;
- Tehnologie No Frost;
- WiFi;
- Clasa energetică E;
- Preț accesibil;
- Multe păreri și review-uri pozitive;
- Uși reversibile;
- Autonomie fără curent 16 ore;
- Răcire Uniformă.
Ieftin și bun: Combina frigorifica Arctic AK54270M30W
- Capacitate 262 de litri;
- Compartiment Garden Fresh;
- Tehnologie ECO LED;
- Clasa energetică F;
- Rafturi Safety Fresh;
- Mix zone;
- Raft XXL Bottle;
- Termostat ajustabil;
- Design ergonomic;
- Preț accesibil.
Acesta a fost articolul nostru despre combine frigorifice. Dacă ai nevoie de recomandări și alte păreri despre combinele frigorifice, atunci lasă un comentariu. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. Iar dacă vrei să citești și alte articole utile, atunci intră mai des pe blogul nostru și sigur vei descoperi multe articole de ajutor.