cea mai buna plita incorporabila

Care este cea mai bună plită incorporabilă

În ultimii ani, bucătăria a fost mult schimbată. Nu mai este doar încăperea în care gătim, mâncăm și spălăm vase, ci petrecem mult mai mult timp în ea. Ne primim oaspeții, ne bem cafeaua și totodată ne bucurăm de gătitul unor rețete care mai de care mai intrigante. Drept urmare, nu mai alegem electrocasnice oarecare! Așa se face că nu mai folosim un aragaz clasic ci preferăm mai degrabă o plită incorporabilă.

Avantajele electrocasnicelor incorporabile nu pot fi contestate. Pe lângă faptul că ne oferă mai mult spațiu în bucătărie, acestea pot fi integrate într-un mod mult mai elegant. Poți obține cu ajutorul lor o bucătărie cu un decor uniform, atrăgător și plăcut. În plus, sunt foarte moderne și fac față cu brio tuturor cererilor noastre.

Drept urmare, este foarte probabil să te întrebi și tu care este cea mai bună plită incorporabilă. Iar dacă avem dreptate și te întrebi asta, atunci ai ajuns la locul potrivit. Acest articol este despre plite incorporabile!

Vei găsi în rândurile următoare recomandări precum și un ghid foarte complex pentru alegerea plitei incorporabile. Drept urmare, dacă vrei să îți cumperi o plită incorporabilă dar nu știi ce model să alegi, ai ajuns unde trebuie. Citește articolul nostru și vei putea alege o plită care sigur nu te va dezamăgi.

Recomandarea casei: Plită incorporabilă Electrolux EGD6576NOK

  • 2 arzătoare pe gaz;
  • 2 arzătoare pe inducție;
  • Aprindere electrică;
  • Cronometru;
  • Tehnologie Stop & Go;
  • Funcție booster;
  • Protecție copii;
  • Protecție împotriva scurgerilor de gaze.

Dacă această plită incorporabilă cu peste 150 de păreri bune și review-uri pozitive nu este ceea ce cauți, atunci va trebui să consulți ghidul nostru din rândurile următoare.

Cum să alegi o plită incorporabilă bună – x criterii de care trebuie să ții cont

Pentru a fi cât mai mulțumit de plita incorporabilă pe care o alegi, trebuie să ai în vedere o serie de criterii foarte importante. Analizând fiecare caracteristică tehnică în parte, îți va fi mai ușor să faci o alegere bună.

Nu știi care sunt specificațiile de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o plită incorporabilă? Acestea sunt:

Ce marcă de plită incorporabilă să alegi?

Dacă ești deja de ceva timp în căutarea unei plite incorporabile, ai observat deja că sunt o mulțime de producători care fac asta. Te întrebi probabil ce marcă de plită incorporabilă ar trebui să alegi.

Îți oferim noi o mână de ajutor în acest sens.

Dacă vrei să mergi la sigur și să alegi un produs de calitate, atunci trebuie să ai în vedere plite incorporabile Bosch, Zilan, Gorenje, Electrolux, Beko, Hansa, Whirlpool, Indesit, Miele, Samsung sau chiar Siemens, de ce nu.

Vei găsi totodată și producători de care ai auzit mai puțin, dar care fac plite incorporabile ieftine și bune. Aici putem menționa producători precum Candy, Heinner, Studio Casa, Franke, Hausberg, Teka, Harlem, KlaussTech, La Cottura, Neff, Pyramis, Hendi, Moratti, Samus sau Smeg.

Tip de încastrare

Chit că vorbim despre plite incorporabile, trebuie să spunem totuși că avem două tipuri de plite în funcție de modul în care se face încastrarea. Mai precis, există plite incorporabile și plite standard.

Despre plitele incorporabile nu putem spune decât că sunt minunate. Acestea pot fi ușor integrate în mobilierul de bucătărie. Oferă un decor atrăgător și totodată din punct de vedere al funcționalității sunt, de asemenea, încântătoare.

Dar ce e cu plitele standard? Acestea sunt o soluție de moment. Dacă nu ai mult spațiu în bucătărie, ori dacă vrei doar o soluție de moment, atunci o plită standard de poate ajuta. Îi găsești ușor locul, nu necesită instalare și totodată poate fi mutată dintr-un loc în altul fără probleme.

Totuși dacă vrei să te bucuri de ea pe termen lung, atunci ar trebui să alegi o plită incorporabilă. Nu vei regreta alegerea.

Tipul de alimentare

Un alt criteriu de o importanță deosebită este tipul de alimentare al plitei. Din acest punct de vedere, există trei opțiuni principale: alimentare cu gaz natural, alimentare la rețea și alimentare mixtă. Despre ele vorbim imediat.

Plite incorporabile cu alimentare pe gaz

Plitele incorporabile cu alimentare pe gaz sunt clasice și încântă cu câteva avantaje imposibil de contestat:

  • prețul lor este mai accesibil;
  • înfierbântă vasele de gătit mult mai rapid;
  • consumă puțin iar gazul nu este foarte scump;
  • gătitul la flacără are farmecul său ce nu poate fi luat de nici o altă tehnologie.

Totuși, sunt și dezavantaje precum:

  • nu asigură o temperatură constantă, ceea ce este o problemă mare în timpul gătitului;
  • sunt mai greu de curățat;
  • nu sunt chiar cele mai sigure.

Totuși, per total, plitele cu alimentare pe gaz sunt o opțiune mai mult decât decentă.

Plite incorporabile electrice

Plitele electrice au la bază rezistențe cu ajutorul cărora căldura este radiată. Suprafața lor este acoperită cu un strat vitroceramic. Au senzori de temperatură cu ajutorul cărora senzorul este avertizat că zonele sunt fierbinți.

Plitele cu inducție au elemente electromagnetice sub sticlă, așa că suprafața vitroceramică nu se va înfierbânta. Vasele se vor încălzi folosindu-se curenți de inducție.

În ceea ce privește plitele electrice, acestea sunt moderne și oferă, la rândul lor, multe avantaje interesante. Iată câteva dintre cele mai interesante beneficii oferite de plitele electrice:

  • Au un design foarte modern și plăcut;
  • Sunt mult mai ușor de curățat;
  • Temperatura poate fi controlată cu mai multă precizie;
  • Sunt dotate cu funcții și tehnologii inteligente;
  • Sunt mult mai sigure.

Nu există plite incorporabile perfecte, așa că este normal să avem și câteva dezavantaje. Printre acestea, regăsim:

  • Prețul de achiziționare este mai mare;
  • Energia electrică este mai scumpă, deci costurile de utilizare vor fi mai mari;
  • Se încălzesc puțin mai greu.

În ciuda acestor trei dezavantaje, noi credem că plitele electrice reprezintă o opțiune excelentă pe care merită să o ai în vedere.

Plite mixte alimentate atât cu gaz cât și cu electricitate

Vrei să te bucuri atât de avantajele gătitului cu gaz cât și de cele oferite de plitele electrice? Ai nevoie de o plită mixtă! Acestea te vor încânta cu următoarele avantaje:

  • Ai atât arzătoare electrice cât și pe gaz;
  • Beneficiezi de avantajele ambelor tipuri de gătit;
  • Nu sunt foarte scumpe.

În ceea ce privește dezavantajele, putem menționa următoarele:

  • Instalarea este o idee mai dificil de realizat;
  • Sunt mai greu de curățat.

Te-ai decis cum ar trebui să fie alimentată noua ta plită incorporabilă? Poți trece acum la următoarele criterii de care trebuie să ții cont.

Este important, de asemenea, să stabilești care sunt resursele de care dispui, astfel încât să poți face o alegere corectă.

Tipul plitei

Plitele incorporabile, indiferent de modul de alimentare, pot fi de diferite tipuri: plite incorporabile standard, plite incorporabile cu inducție și plite incorporabile vitroceramice. Nu știi ce să alegi? Te ajutăm noi, desigur.

  • În ceea ce privește plitele incorporabile standard, acestea sunt în general modele pe gaz natural, care au ochiuri clasice precum la aragaz. Sunt ieftine, dar mai greu de curățat și nu încântă foarte mult din punct de vedere al designului. Totuși, reprezintă o opțiune pe care merită să o ai în vedere;
  • Apoi avem plitele pe inducție. Acestea sunt foarte moderne, performante și interesant de folosit. Sunt alimentate la rețea și au o mulțime de dotări interesante și mai ales practice. Plitele incorporabile cu inducție încălzesc vasul de gătit în mod complet, asigurând o temperatură uniformă deci și rezultate mai bune în timpul gătitului. Totuși, vei avea nevoie de vase speciale compatibile pentru gătitul cu inducție;
  • Plitele vitroceramice reprezintă, la rândul lor, o altă opțiune interesantă. Au un design modern, fiind realizate din ceramică, sunt alimentate la rețea (deși vei găsi și excepții), sunt ușor de folosit și de curățat, iar prețul lor este o idee mai accesibil decât al plitelor pe inducție.

Panoul de comandă

Este important să alegi o plită incorporabilă care dispune de un panou de comandă cât intuitiv și mai ușor de folosit. Ai la dispoziție trei opțiuni: plitele incorporabile cu panou mecanic, plitele incorporabile cu touchscreen și plitele incorporabile cu panou de control digital.

Recomandarea noastră este simplă: alege un model cu panou de control cu touchscreen. Este cea mai modernă și mai faină opțiune. Dar la fel de interesante sunt și modelele cu panou de control digital. În final, panoul de control mecanic este o opțiune mai rudimentară și mai ieftină, dar fii sigur că își poate face treaba fără probleme și acesta.

Clasa de eficiență energetică

Dacă alegi o plită incorporabilă electrică, atunci sigur îți dorești un model care să consume cât mai puțin. De aceea ar trebui să oferi atenție clasei de eficiență energetică.

Nu ne întindem mult cu vorba pe acest subiect, deoarece este limpede faptul că o plită cu clasa de eficiență energetică A îți va oferi cel mai redus consum posibil.

Oferă atenție și clasei de eficiență energetică astfel încât să te asiguri că alegi o plită incorporabilă care să țină cu portofelul și să îți ofere un consum cât mai bun.

Material, design și dimensiuni

Înainte de toate, designul plitei incorporabile contează. Dacă îți dorești o bucătărie în care să stai cu drag iar gătitul să fie mereu o plăcere, atunci ar trebui să ții cont de designul său. Există trei opțiuni: plite incorporabile retro, plite incorporabile moderne și plite incorporabile minimaliste.

Alegerea îți aparține în totalitate, însă dacă vrei un model retro, atunci ai putea avea în vedere acest model:

Ține cont numaidecât și de materialele folosite pentru construirea plitei incorporabile. Ai nevoie de o plită care să fie ușor de curățat, durabilă și mai ales să își păstreze aspectul atrăgător pentru cât mai mult timp.

Opțiunile sunt și din acest punct de vedere nenumărate. Vei găsi plite incorporabile din sticlă, din inox, din ceramică, metal, sticlă cristal sau oțel emailat. Vei alege, cel mai probabil, după propriile preferințe dar îți recomandăm totuși să ții cont și de calitatea materialului. Cu cât calitatea este mai bună, cu atât te vei bucura mai mult de plita pe care ai ales să o cumperi.

Cât despre dimensiuni, acestea sunt importante din mai multe puncte de vedere. În primul rând, este important să alegi o plită care să se potrivească spațiului de care dispui. De asemenea, dacă ai cumpărat deja mobilierul, măsoară-l pe acesta pentru a te asigura că plita aleasă se potrivește.

În general, plitele incorporabile au o lățime de la 30 până la peste 110 cm. Totuși, modelele obișnuite au o lățime cuprinsă între 50 și 70 cm.

Asigură-te că verifici schița oferită de către producător, înainte de a cumpăra o plită incorporabilă, pentru a te asigura astfel că o poți instala fără probleme.

De asemenea, îți recomandăm să te asiguri că alegi o plită incorporabilă ușor de curățat.

Număr de arzătoare

Câte vase obișnuiești să folosești în timpul gătitului? Acest detaliu te va ajuta să stabilești numărul de arzătoare pe care plita incorporabilă să ți le ofere.

Cele mai multe plite incorporabile au 4 arzătoare. Vei găsi multe modele și cu 5, 2 sau 3 zone de gătit. De asemenea, mai există și excepții cu 1, 6, 8 sau 9 zone de gătit.

Stabilește care sunt nevoile tale în materie de gătit și vei putea alege mai ușor o plită potrivită nevoilor tale.

Arzătoarele pot fi de mai multe tipuri. Există arzătoare duble, a căror flacără se împarte în două cercuri, ce oferă o căldură uniformă dar și o încălzire mai rapidă. Există și arzătoare cu 3 surse precum și arzătoare tip wok, așa că ar trebui să fii atent la acest detalii.

Preț

Prețul plitei incorporabile reprezintă un alt detaliu pe care trebuie neapărat să îl ai în vedere. Înainte de toate însă va trebui să stabilești un buget pe care îl vei folosi pentru a-ți cumpăra o plită incorporabilă. În funcție de acesta îți va fi mai ușor să alegi o plită potrivită nevoilor tale.

Cele mai ieftine plite electrice au un preț de 50 de lei, fiind vorba însă despre acele plite tip reșou electric. Plitele obișnuite au un preț cuprins între 700 și 2000 de lei. Dacă vrei însă o plită electrică bună, va trebui să plătești totuși un preț cuprins între 2000 și 3500 de lei.

Ai mai multe șanse să plătești un preț corect pentru achiziționarea plitei incorporabile atât timp cât cumperi un model care este la reducere. De aceea, trebuie să urmărești promoțiile constant pentru a putea beneficia de cel mai bun preț.

Garanție

Dacă tot investești o sumă frumoasă de bani în achiziționarea plitei electrice îți dorești, cel mai probabil, să alegi un model de care să te bucuri cât mai mult timp. Aici intervine garanția. Alege o plită incorporabilă cu garanție de cel puțin 2 ani pentru a evita neplăcerile cauzate de diferite posibile defecțiuni.

Siguranță

Dacă alegi o plită pe gaz, este important să te asiguri că aceasta îți pune la dispoziție cât mai multe funcții de siguranță. De exemplu, aceasta ar trebui să prezinte neapărat o funcție de siguranță la detectarea flăcării. Asta înseamnă că alimentarea cu gaz va fi oprită atunci când flacăra se stinge.

Alte funcții, tehnologii și caracteristici

Sunt și alte detalii de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când cumperi o plită incorporabilă. De exemplu, sunt anumite funcții pe care trebuie să ți le dorești numaidecât. Printre acestea, le regăsim pe următoarele:

  • oprirea automată – dacă uiți să pui vasul sau să oprești zona de gătit după ce ai terminat de gătit, plita se oprește automat;
  • timer – pentru a nu sta cu ochii pe vasele folosite pentru gătit, un timer se dovedește a fi de mare ajutor;
  • încălzire automată – pentru momentele când ai nevoie să încingi mai rapid tigaia iar mai apoi să reduci ușor temperatura;
  • senzor de siguranță – este important ca plita pe inducție pe care o alegi să dispună de un astfel de senzor de siguranță. În acest fel, dacă tigaia rămâne goala pe zona de gătit, plita se va opri automat;
  • protecție împotriva revărsărilor – dacă mâncarea dă pe dinafară, plita se oprește automat pentru ca problema să nu ia proporții mai mari;
  • indicator de căldură – este important să ști când plita este încinsă, pentru a nu suferi accidente.

Ținând cont de toate aceste aspecte, vei putea alege o plită incorporabilă de cea mai bună calitate. Articolul nostru nu se termină însă aici. Avem mai multe recomandări de plite incorporabile bune pe care merită să le ai în vedere. Pentru că altfel… articolul nostru ar fi fost incomplet.

3 recomandări de plite incorporabile

Te întrebi care este cea mai bună plită incorporabilă? Am pregătit special pentru tine recomandări de 3 plite incorporabile bune pe care merită să le ai în vedere. Iată care sunt acestea:

Recomandarea casei: Plită incorporabilă AEG IAE64431FB

  • 4 zone de gătit;
  • Timer;
  • Booster;
  • Oprire automată;
  • Conectivitate cu hota;
  • Sense fry;
  • Preț foarte bun.

Recomandare de buget mediu: Plită incorporabilă Bosch PPH6A6B20

  • Plită incorporabilă pe gaz;
  • Grătare din fontă;
  • Arzător WOK;
  • Aprindere electrică;
  • O mulțime de review-uri și păreri bune de la cumpărători;
  • Preț foarte bun.

Ieftin și bun: Plită incorporabilă Beko HII64200MT

  • Plită incorporabilă cu inducție;
  • 4 zone de gătit;
  • Booster;
  • Direct acces;
  • Stop and Go;
  • Sticlă neagră;
  • Preț foarte bun.

Acestea sunt recomandările noastre și sperăm că ți-au fost de ajutor. De asemenea, articolul nostru despre alegerea unei plite incorporabile va fi mereu actualizat și totodată pregătim un articol despre cum se alege un cuptor incorporabil. De aceea ar trebui să ne vizitezi mai des, deoarece publicăm constant articole ce îți pot fi de mare ajutor.

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre plitele incorporabile

Dacă alegi o plită incorporabilă cu inducție, ar trebui să te asiguri că vasele tale sunt compatibile. Acestea trebuie să aibă bază magnetică. Doar așa poate fi transferată căldura de la arzător la vas. Pot fi utilizate vase din oțel emailat, din fontă sau chiar din oțel inoxidabil.
Plitele cu inducție au un arzător care transmite unde magnetice vasului, așa că arzătorul nu se va încălzi, ci doar vasul. Acesta se încălzește rapid și tare. Eficiența lor este foarte înaltă.
Plitele electrice au un consum de energie ce diferă de la un model la altul. Totuși, află că plitele cu inducție consumă cu 50% mai puțin decât o plită electrică normală. Consumul este influențat, de asemenea, de mărimea arzătorului și de puterea sa.
Plitele vitroceramice pot fi comparate cu reșourile electrice. Acestea folosesc electricitatea pentru a încălzi un element, iar astfel căldura este transmisă către vas.
Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.