cel mai bun uscător de rufe

Cum să aleg cel mai bun uscător de rufe? Recomandări

Până nu demult, mai toți obișnuiam să ne uscăm rufele pe balcon, folosind fel și fel de uscătoare de rufe clasice. Doar că vremurile s-au schimbat. Suntem tot mai pe grabă, iar timpul ne lipsește parcă tot mai mult. În plus, cu atâta poluare, ți-e și frică să lași rufele afară la uscat. Sunt deci o mulțime de motive pentru a-ți dori cel mai bun uscător de rufe.

Este un aparat electrocasnic ce beneficiază de tot mai multă popularitate în ultima vreme. Face parte din gașca electrocasnicelor mai noi, la fel precum mașinile de spălat vase, care s-au impus în rândul celor mai importante aparate pentru viața de zi cu zi.

Un uscător de rufe te ajută să câștigi timp și totodată să obții rufe uscate în condiții optime. Nu numai că rufele se usucă mai rapid, dar totodată țesăturile sunt protejate și vor rezista mai bine în timp. Drept urmare, merită să îți cumperi un uscător de rufe!

Dar ce model să alegi? Avem noi o recomandare pentru început:

Recomandarea casei: Uscător de rufe Bosch WTX87M90BY

  • Capacitate de uscare 9 kg;
  • 15 programe de uscare;
  • Tehnologia AutoDry;
  • Consum de energie redus;
  • Uscare delicată;
  • Silențios;
  • Doar păreri bune de la clienți.

Alege acest uscător de rufe și cel mai probabil nu vei regreta alegerea făcută. Dar totuși dacă ai nevoie de un alt uscător de rufe, atunci ghidul nostru te va ajuta să îl cumperi pe cel mai bun.

Cum să alegi cel mai bun uscător de rufe

Pentru a alege cel mai bun uscător de rufe, trebuie să ții cont de fiecare detaliu în parte. Toate caracteristicile tehnice sunt importante, așa că trebuie să le analizezi cu multă atenție.

În plus, tehnologiile și funcțiile uscătoarelor de rufe au o importanță deosebită. De aceea, dacă vrei să alegi un uscător de rufe cât mai bun, ar trebui să ai în vedere următoarele recomandări.

Am realizat special pentru tine un ghid pentru alegerea uscătorului de rufe. Iată care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont neapărat:

Capacitatea de uscare

Înainte de toate, capacitatea de uscare reprezintă poate cel mai important criteriu pentru alegerea unui uscător de rufe. Ce cantități de rufe obișnuiești să speli de obicei? De asemenea, speli articole vestimentare grele, așa cum sunt gecile?

Uscătoarele de rufe din comerț au o capacitate cuprinsă între 5 și 10 kg. Drept urmare, va trebui să stabilești cu multă grijă care sunt nevoile tale, astfel încât să poți face o alegere corectă.

În general, uscătorul de rufe ar trebui să aibă o capacitate asemănătoare cu cea a mașinii de spălat rufe.

Tipul produsului

Uscătoarele de rufe sunt de trei tipuri: uscătoare de rufe cu pompă de căldură, uscătoare de rufe cu condensare și uscătoare de rufe cu ventilare. Ce uscător de rufe ar trebui să alegi? Te întrebi asta, suntem siguri. Pentru a face o alegere cât mai inspirată, să vorbim puțin despre fiecare tip de uscător în parte:

Uscătoare de rufe cu pompă de căldură

Uscătoarele de rufe cu pompă de căldură sunt foarte populare iar asta deoarece oferă o mulțime de avantaje utile.

Pompa de căldură acționează asemănător cu compresorul pe care îl găsim la frigidere. Altfel spus, există un sistem de încălzire ce poate fi asemănat cu un fagure prin care circulă un gaz încălzit de pompă. În același timp, un ventilator direcționează aerul din fagure către interiorul uscătorului de rufe.

Pentru uscarea rufelor se folosește aer cald iar astfel apa este extrasă din rufe și redirecționată către un rezervor. Dacă vei folosi des uscătorul de rufe, ar trebui să alegi un model cu pompă de căldură. Asta deoarece îți va oferi generoase economii de energie pe termen lung.

Am ales aleatoriu două uscătoare de rufe diferite, un model cu pompă de căldură și un model cu condensare. Dacă modelul cu pompă de căldură are un consum de 235 kWh pe an, cel cu condensare consumă 561 kWh pe an. Este o diferență mare, nu-i așa?

Uscător de rufe cu condensare

În ceea ce privește uscătoarele de rufe care folosesc condensare, căldura se obține cu ajutorul unui bloc de rezistența. Prin urmare, consumul de energie va fi mult mai mare în cazul uscătoarelor de rufe cu condensare.

Totuși, întreținerea uscătoarelor de rufe cu condensare este mai ușor de realizat.

Uscător cu ventilare

În ceea ce privește uscătoarele cu ventilare, acestea sunt o opțiune interesantă la rândul lor. Folosesc evacuând aerul cald în afară iar apa va fi evacuată cu ajutorul unui furtun flexibil. Drept urmare, nu îl poți monta chiar oriunde. Totuși, avantajul său major este prețul accesibil.

Tip de încastrare

Tipul de încastrare al uscătoarelor de rufe nu este un criteriu care ar trebui să te preocupe în prezent. Iar asta deoarece nu avem decât uscătoare de rufe standard. Cu toate acestea, în viitor sigur vor apărea și primele uscătoare de rufe incorporabile.

Iar lumea își va dori să le aleagă deoarece astfel pot obține un decor plăcut în încăperea unde sunt folosite și totodată pentru a putea câștiga mai mult spațiu. Drept urmare, le așteptăm să apară. De aceea, te invităm să vizitezi zilnic blogul nostru, pentru a fi la curent cu noutățile.

Ce marcă ar trebui să aibă uscătorul de rufe?

Marca uscătorului de rufe reprezintă un detaliu important. Poate fi o garanție a calității. Acesta este motivul pentru care trebuie să ții cont de acest detaliu.

Dar ce marcă ar trebui să aibă uscătorul de rufe? În ofertele magazinelor online vei găsi nenumărate opțiuni. Noi îți recomandăm să ai în vedere uscătoarele de rufe realizate de următorii producători: Bosch, Haier, Miele, Whirlpool, Samsung și Electrolux.

Totuși, suntem de părere că nici uscătoarele de rufe realizate de Candy, Beko, AEG, Heinner, Sharp, Gorenje, Grundig sau Arctic nu te vor dezamăgi.

Nu uita să consulți review-urile și părerile cumpărătorilor înainte de a cumpăra un uscător de rufe anume. Doar așa poți afla dacă modelul dorit merită banii, sau nu.

Clasa de eficiență energetică

Un aparat electrocasnic în plus va aduce costuri suplimentare în ceea ce privește consumul de energie electrică. Iar la cât s-a scumpit curentul, există toate motivele pentru a verifica clasa de eficiență energetică.

Sfatul nostru este foarte simplu din acest punct de vedere: alege un uscător de rufe cu o clasă energetică superioară. În acest fel vei obține un consum redus, deci economii multe pe termen lung.

Clasa energetică A, conform noilor reglementări, oferă cel mai redus consum de energie. În clasul vechilor clase energetice, alege un uscător cu clasa energetică A+++.

Numărul de programe

Numărul de programe reprezintă un alt detaliu de o importanță deosebită. Fiecare tip de rufe va avea nevoie de condiții speciale pentru o uscare în siguranță. Drept urmare, vei folosi programe speciale pentru fiecare tip de rufe în parte, exact ca în cazul mașinilor de spălat rufe.

Un uscător de rufe poate avea o mulțime de programe. Printre cele mai importante programe pe care ar trebui să ți le asigure un astfel de aparat, sunt:

  • Bumbac;
  • Jeans;
  • Lână;
  • Cămăși;
  • Sport;
  • Delicate;
  • Uscare mixtă;
  • Mătase;
  • Sintetic;
  • Uscare rapidă;
  • Tricouri;
  • Anti șifonare;
  • Uscare intensivă;
  • Uscare ușoară;
  • Abur.

Asigură-te că aceste programe nu lipsesc din dotarea uscătorului de rufe pe care îl cumperi. În acest fel, vei avea mereu la îndemână programul potrivit nevoilor tale de uscare.

Nivel de zgomot

Te gândești că uscătorul de rufe este foarte gălăgios? Nu este chiar așa. Cel puțin nu atât timp cât alegi un uscător de rufe cu un nivel de zgomot cât mai redus.

Uscătoarele de rufe produc un nivel de zgomot cu valori de la 35 decibeli până la peste 70 decibeli. Cu cât nivelul de zgomot este mai redus, cu atât și uscătorul tău de rufe va fi mai silențios.

Pentru a-ți face o idee clară asupra nivelului de zgomot produs de uscătoarele de rufe, gândește-te că acestea sunt cam la fel de gălăgioase precum mașinile de spălat rufe. Dar, cu cât vei alege un model cu o cifră de decibeli mai mică, cu atât mai redus va fi zgomotul.

Viteză de centrifugare

O viteză de centrifugare mare va putea asigura o mai bună uscare a rufelor. Este, deci, un alt criteriu pe care trebuie să îl folosești atunci când cauți un uscător de rufe cât mai bun. În ceea ce privește viteza de centrifugare a uscătoarelor de rufe, aceasta poate fi cuprinsă între 1000 RPM și 1600 RPM.

Ce îți recomandăm noi? Alege un model cu o viteză de centrifugare mare. Chiar dacă cele cu 1000 RPM, sau chiar mai puțin, sunt ieftine, nu miza pe un preț mic, ci pe performanțele mari. Alege un uscător de rufe cu 1600 RPM și nu vei regreta alegerea făcută.

Funcții și tehnologii

Funcțiile și tehnologiile unui uscător de rufe reprezintă cireașa de pe tort. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine.

Fiind vorba despre niște aparate electrocasnice apărut de curând pe piață, este de la sine înțeles că dotările sunt conform vremurilor. Tehnologia a evoluat mult și ne oferă soluții minunate. Un beneficiu al evoluției sale este chiar numărul mare de tehnologii și funcții cu care un uscător de rufe poate fi dotat.

Iată care sunt cele mai importante funcții și tehnologii ce nu ar trebui să-i lipsească uscătorului de rufe ales de tine:

  • Tehnologie ECO – mașinile de spălat de la Miele, de exemplu, au tehnologia EcoDry. Aceasta asigură un timp de uscare mai scurt dar și un consum mai mic de energie electrică;
  • Sistem de aromare – vrei ca rufele tale să fie plăcut parfumate după uscare? Alege un uscător de rufe cu sistem de aromare;
  • Senzor de umiditate – vrei un uscător de rufe care să fie practic, eficient și mai ales deștept? Alege un model cu senzor de umiditate. Acesta va folosi mereu parametrii optimi pentru uscarea rufelor în funcție de cât de umede sunt ele;
  • Haine fără cute – vrei ca hainele să fie fără cute după uscare? Ar trebui să alegi un sistem de încălzire care îți oferă această funcție;
  • Control electronic – alege un uscător de rufe care îți pune la dispoziție un panou de control cât mai intuitiv. Dacă acesta dispune și de un ecran generos, cu atât mai bine;
  • Uscare de precizie – ai nevoie de rufe perfect uscate și mai ales bine întreținute? Funcția PerfectDry îți va fi de ajutor;
  • Setarea gradului de uscare – sunt uscătoare de rufe care îți permit să usuci doar parțial articolele vestimentare. Este o funcție foarte utilă;
  • Filtru anti-scame – nimic nu e mai neplăcut decât să observi că rufele tale sunt pline de scame după uscare. În acest sens, un filtru de scame se dovedește a fi de mare ajutor;
  • Uscare inteligentă – alege un uscător de rufe smart. Asta deoarece acesta va stabili singur care sunt cele mai bune condiții de uscare și le va aplica fără rețineri. Astfel va fi redus consumul de energie și totodată hainele vor fi mult protejate;
  • Posibilitatea de curățare a filtrelor – în acest fel vei păstra performanțele mașinii de spălat rufe
  • Funcția Child Lock;
  • Uși reversibile;
  • Tambur iluminat;

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante funcții, tehnologii și dotări pe care ar trebui să le urmărești atunci când cauți un uscător de rufe. Îți pot fi de mare ajutor, așa că nu ar fi rău să ai parte de ele.

Cât costă un uscător de rufe?

Uscătoarele de rufe nu sunt atât de scumpe precum ar crede unii. Ba chiar poți găsi și uscătoare de rufe ieftine. De exemplu, pe eMAG cel mai ieftin uscător de rufe la ora scrierii acestui articol era 1300 de lei. Mai sunt și multe modele la 1400 lei.

În schimb, vei găsi și uscătoare de rufe de cea mai bună calitate a căror prețuri depășește pragul de 10000 lei. Totuși, nu trebuie să plătești atât pentru un uscător de rufe bun.

Suntem siguri că un model de 3-6000 RON își va face treaba de minune și vei putea afirma că ai cumpărat cel mai bun uscător de rufe. Nu sunt de ignorat nici modelele de 2000-3000 lei care, la rândul lor, sunt decente.

În plus, dacă profiți de reduceri, sigur vei prinde un preț bun. Așa că ar trebui să le verifici cât mai des.

Garanție

Dacă tot alegi să cumperi un uscător de rufe bun, pe care plătești o frumoasă sumă de bani, cel mai probabil că vrei să ai parte cât mai mult timp de el. Ei bine din punct de vedere al garanției, sfatul nostru este simplu: alege un uscător de rufe cu garanție extinsă.

Pe eMAG, garanția de bază este de 2 ani. Dar poți opta pentru extinderea garanției cu 2 ani pentru un cost suplimentar, iar astfel vei obține o garanție de până la 4 ani.

Dimensiuni

Uneori poate fi dificil să găsești spațiul necesar pentru un nou aparat electrocasnic. Totuși, merită să faci toate eforturile necesare pentru a găsi loc uscătorului de rufe. Poți alege un uscător de rufe vertical. Uscătorul de rufe poate fi instalat deasupra mașinii de spălat rufe.

Cu toate acestea, nu uita să verifici dimensiunile uscătorului de rufe înainte de a cumpăra un astfel de aparat.

În general, uscătoarele de rufe au 60 cm pe lățime, 60 cm în adâncime și o înălțime de 85 cm. Greutatea acestor aparate variază în jurul valorii de 50 kg.

Ai putea căuta și uscătoare de rufe slim și sigur vei găsi cel puțin un model potrivit nevoilor tale.

Avantajele uscătoarelor de rufe

Încă nu ești convins dacă merită, sau nu, să îți cumperi un uscător de rufe? Ar trebui să iei în calcul faptul că te poți bucura de o mulțime de avantaje. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante beneficii oferite de uscătoarele de rufe:

  • Câștigi timp liber pentru tine și familia ta. Vei putea obține rufe perfect uscate în scurt timp, așa că vei purta mereu hainele care-ți plac cel mai mult;
  • Reduci în mod considerabil nivelul de umiditate din casă. Dacă obișnuiești să usuci rufele în casă, atunci sigur ai un nivel ridicat de umiditate în casă, ceea ce este periculos pentru sănătate;
  • Câștigi spațiu în casă. Nu vei mai fi nevoit să întins rufele peste tot;
  • Haine mereu ca noi. Uită de expunerea rufelor la soare ce le va afecta culorile și aspectul atrăgător. Folosind un uscător de rufe, hainele vor fi mereu ca noi.

Recomandări uscătoare de rufe bune – 3 modele pe care merită să le cumperi

Articolul nostru ar fi fost incomplet dacă nu ți-am fi oferit și câteva recomandări de uscătoare de rufe. Am ales pentru tine 3 dintre cele mai bune uscătoare de rufe de pe eMAG și ți le recomandăm în rândurile următoare.

Iată care sunt modelele pe care trebuie neapărat să le ai în vedere:

1 Uscător de rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

  • Pompă de căldură;
  • Capacitate de uscare de 8 kg;
  • 12 programe;
  • Clasa A++;
  • Motor Inverter
  • DelicateCare, GentleCare & SensiCare;
  • Display touch LCD.
  • Multe păreri bune de la clienți.

2 Uscător de rufe Samsung DV90T6240LX/S7

  • Pompa de căldură;
  • Capacitate de uscare 9 kg;
  • Clasa A+++;
  • AI Control, Quick Dry, Hygiene Care, Optimal Dry, Air Wash;
  • Tehnologie Wifi;
  • Inox.

3 Uscător de rufe AEG T7DBE48S

  • Pompă de căldură;
  • Capacitate de uscare 8 kg;
  • Clasa energetică A++;
  • SensiDry, Sistem de filtrare OKOFlow, Tambur ProTex.
  • Preț foarte bun.

Acesta a fost articolul nostru despre uscătoare de rufe. Dacă ai nevoie de recomandări sau alte sfaturi utile, poți lăsa un comentariu. Te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil.

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre uscătoarele de rufe

Nu. Nu atât timp cât alegi un model cu o clasă de eficiență energetică superioară.
Da. Pentru că nu vei mai expune rufele la polen, praf și alți alergeni.
Orice articol vestimentar care încape în uscătorul de rufe poate fi uscat în acest mod.
Nu, chiar dimpotrivă, montarea se face mai ușor decât în cazul mașinilor de spălat rufe.
Doar uscătoarele de rufe cu evacuare prezintă această nevoie. Uscătoarele de rufe cu condensare și cele cu pompă de căldură au un rezervor unde ajunge apa din rufe.
Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.