Care sunt cele mai sănătoase tigăi și vase de gătit

O alimentație sănătoasă nu constă numaidecât în alegerea ingredientelor cele mai proaspete și cele mai sănătoase. Chiar și atunci când gătești folosi doar cele mai bune ingrediente, rezultatul final poate fi o mâncare complet nesănătoasă.

De ce? Ei bine, este important să arăți respect ingredientelor pe care le folosești și să le pregătești într-o tigaie la fel de sănătoasă. Iar despre cele mai sănătoase tigăi și vase de gătit ne-am propus să discutăm și noi în acest articol.

Îți place să gătești sănătos și să pui pe masa familiei doar bucate sănătoase? Atunci acest articol ar trebui să îți atragă numaidecât atenția.

3 tigăi sănătoase pe care le poți cumpăra de pe eMag

Înainte de a vorbi despre care sunt cele mai sănătoase tigăi, mi-am propus să îți prezint câteva recomandări. Iată 3 tigăi în care poți găti sănătos și pe care le poți cumpăra de pe eMag:

1 Tigaie Cooking by Heinner, fontă pură, 25.5 x 4.5 cm

Sigur că prima tigaie recomandată este din fontă. Doar e cel mai sănătos material pentru tigăi! Ei bine, poate fi cumpărată de pe eMag pentru mai puțin de 100 de lei, adesea fiind la jumătate de preț Are dimensiunile de 25.5 diametru pe 4.5 cm adâncime, este făcută de Heinner și garantează un găit sănătos și ecologică. Iar cu puțină răbdare vei obține numai bucate excelente.


2 Tigaie wok Tefal Invissia, 28 cm

Știm deja prea bine faptul că cei de la Tefal fac tigăi excelente așa că nu ar trebui să ne mire faptul că în topul nostru găsim o tigaie de la Tefal. Este vorba despre modelul Tefal Invissia de 28 cm. Este din aluminiu cu teflon, o combinație foarte ok din punct de vedere al sănătății. Vorbim despre o tigaie tip Wok care are un preț excelent, mai ales dacă o găsești la reducere.


3 Tigaie NAVA Nature, cu înveliș stone antiaderent, aluminiu, 26 cm

Iar cea de-a 3-a recomandare este cu adevărat specială, dat fiind faptul că vorbim despre o tigaie NAVA Nature, care prezintă un înveliș tip stone, antiaderent desigur, având în interior aluminiu.

Evită aluminiul

Înainte de toate, ar trebui să știi că aluminiul este unul dintre materialele pe care trebuie să le eviți cât mai mult. Chiar dacă este un material bun din punct de vedere al distribuirii căldurii, acesta nu este la fel de recomandat din punct de vedere al sănătății.

De asemenea, folia de aluminiu ar trebui evitată la rândul său atunci când gătim. Iar ar putea ajunge în ingredientele acide pe care le folosim în mâncăruri.

Cercetările spun că vasele de aluminiu pot cauza diferite probleme hormonale și, mai grav decât atât, poate fi o cauză pentru apariția bolii Alzheimer.

Și totuși.. te poți întreba ce vase ar trebui să folosești pentru gătit. Ei bine, ai o mulțime de opțiuni în comerț, începând cu tigăile din fontă și terminând cu tigăile care au un strat exterior de teflon sau din ceramică. Cu toate acestea sunt greu de întreținut, iar în cazul în care sunt zgâriate, trebuie aruncate.

Care sunt cele mai sănătoase vase și tigăi pentru gătit – recomandările blogului casa365.ro

Începem prin a recomanda tigăile de fontă ca fiind cele mai sănătoase opțiuni în materie de vase de gătit. Sunt greu de întreținut la început, pot fi scumpe inițial, însă investiția se recuperează în primul an.

Tigăile de fontă, atâta timp cât sunt întreținute corespunzător, nu mor niciodată! Le vei putea lăsa moștenire copiilor tăi, sunt antiaderente și totodată mâncarea cea mai gustoasă se gătește în vase de fontă.

Dar, dacă te sperie procesul de asezonare al tigăilor de fontă, de greutatea lor sau de faptul că trebuie îngrijite cu atenție, poți opta și pentru alte variante disponibile în comerț.

Atât teflonul cât și cuprul sunt recomandate adesea ca fiind cele mai bune materiale pentru tigăi. Cu toate acestea, există și studii care contrazic aceste zvonuri. Iar asta deoarece conțin și substanțe mai puțin sănătoase, așa cum este acidul perflurooctanoic sau PFOA. Teflonul mai poate conține și cadmin sau plumb.

În ceea ce privește tigăile de cupru, acestea pot fi la rândul lor periculoase mai ales dacă sunt folosite excesiv. Organismul unui om poate accepta maxim 10 mg de cupru zilnic, iar depășirea limitei poate provoca intoxicări grave.

Alternative sănătoase sunt cele mai vechi. În afară de fontă, mai poți lua în seama și achiziționarea unor vase din lut sau chiar din piatră. Iar asta deoarece nu prezintă reactivitate atunci când iau contact cu anumite alimente, fiind astfel printre cele mai sănătoase vase de gătit.

Vasele din sticlă sunt utile atunci când vrei să depozitezi alimentele în cele mai bune condiții, însă pot fi folosite și la gătit. Ceramica este, de asemenea, unul dintre materialele recomandate pentru cele mai bune vase de gătit.

Iar în final, ne mai rămân vasele din inox și din email. Tigăile din inox sunt printre primele într-un top al celor mai sănătoase vase pentru gătite.

Vasele din email sunt ieftine dar și bune pentru gătit, însă se strică imediat dacă apar zgârieturi.

Acestea sunt așadar cele mai sănătoase tigăi și vase de gătit. Încearcă-le și tu și sigur nu vei regreta!

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.