cele mai bune boilere electrice

Cele mai bune boilere electrice

Dacă nu ai la dispoziție o rețea de gaze naturale pentru a putea folosi o centrală termică pentru încălzirea apei și nici nu te încânta ideea de a folosi un boiler pe lemne, atunci nu îți rămâne decât să te reorientezi către boilerele electrice.

Acestea reprezintă o soluție confortabilă și accesibilă de a obține apă caldă menajeră, motiv pentru care sunt foarte populare.

Dacă și tu ți-ai propus achiziționarea unui boiler electric, le găsești pe cele mai bune în acest articol. Ți-am pregătit recomandări de boilere electrice bune dar și sfaturi utile pentru alegerea unui astfel de sistem. Prin urmare, dacă îți dorești cel mai bun boiler electric, atunci ai ajuns la locul potrivit.

Iată care sunt cele mai bune boilere electrice, conform specialiștilor casa365.ro:

Recomandarea casei: Boiler electric Ariston Lydos Eco 80

Boilerul electric Ariston Lydos Eco 80 este unul dintre cele mai populare produse din această categorie de pe eMAG. Vorbim despre un boiler de 80 litri ce poate fi găsit însă și în variante de 50 de litri sau 100 de litri, în funcție de nevoie. Dispune de tehnologii utile precum WaterPlus, are Display digital, tehnologie Eco Evo, T-Max, TitanShield și totodată ar trebui să precizez faptul că rezervorul este emailat cu titan.

Toate aceste funcții și tehnologii sunt foarte utile. Mai exact, tehnologia WaterPlus ține apa rece în partea de jos a rezervorului, iar astfel aceasta nu se amestecă cu apa caldă, pentru a o răci. Prin urmare, ai parte de până la 16% mai multă apă caldă. În ceea ce privește funcția Eco Evo, aceasta are rolul de a memora obiceiurile tale zilnice, iar astfel îți va oferi apă caldă doar atunci când ai nevoie.

T-Max și Duș Pregătit sunt funcțiile ce garantează un timp redus de încălzire a apei. Iar în final, tehnologia titanshield garantează o durată de viață mai îndelungată boilerului.

Prețul excelent precum și numeroasele păreri despre boilerul electric Ariston Lydos Eco 80 reprezintă motive foarte bune pentru a-l comanda și tu.

Vezi prețul și alte detalii!

Recomandare de buget mediu: Boiler termoelectric Tesy BiLight GCV504420B11TSR

Despre boilerul electric Tesy BiLight GCV504420B11TSR nu vei găsi decât păreri bune! Asta m-a convins să îl adaug pe lista mea de recomandări pentru cele mai bune boilere electrice. Care sunt specificațiile sale?

Modelul acesta are o capacitate de 50 de litri, o putere de 2000 W care asigură o încălzire rapidă a apei, protecție anti îngheț și pereți de 18 mm.

De asemenea, dispune de tehnologii care garantează mai multă apă caldă cu un consum mai redus de energie, indicator care te anunță când apa s-a încălzit, termostat reglabil iar garanția produsului este de 3 ani.

Vezi prețul și alte detalii!

Ieftin și bun: Boiler electric Tesy BiLight GCV303512B11TSR

Dacă ai nevoie de un boiler electric ieftin și bun, boilerul Tesy BiLight GCV303512B11TSR ar putea reprezenta cea mai bună alegere pe care o poți face. Este disponibil în variante de 30, 50, 60 respectiv 80 de litri și poate fi cumpărat pentru doar 400 de lei, modelul de 30 litri. Pereții au o grosime de 18 mm și dispune de protecție anti-îngheț.

Datorită tehnologiei de separare a apei reci de cea caldă, piston efect, ți se garantează o cantitate mai mare de apă caldă cu până la 15%. În plus, prin eliminarea punții termice dintre corpul boilerului și sistemul de prindere pe perete, se salvează până la 16% din energia de încălzire. Termostatul reglabil este foarte ușor de folosit iar capacitatea de 30 de litri este suficientă la duș pentru o persoană.

Are un preț foarte bun, peste 100 de recenzii pozitive, așa că îl poți avea și tu în vedere.

Vezi prețul și alte detalii!

Acestea au fost, așadar, recomandările mele pentru cele mai bune boilere electrice. Sigur, în comerț vei găsi mult mai multe modele. Prin urmare, dacă modelele pe care eu le-am ales pentru tine nu corespund nevoilor tale, atunci te-ai putea orienta către un alt model.

Iar dacă îți dorești să vezi mai multe modele de boilere electrice bune, atunci poți verifica oferta acestui magazin online. Fără dar sau poate vei găsi aici cel mai bun boiler pentru tine.

Totuși, nu părăsi acest articol. Iar asta deoarece în rândurile următoare vei găsi mai multe informații utile pentru alegerea unui boiler electric.

Cum alegi cel mai bun boiler electric – sfaturi și criterii de care să ții cont

Atunci când îți propui achiziționarea unui boiler performant, trebuie să ții cont de o serie de criterii importante. Despre aceste detalii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți propui achiziționarea unui boiler electric bun mi-am propus să vorbesc și eu în acest articol.

Astfel, dacă vrei să faci o achiziție reușită, informațiile din rândurile următoare îți vor fi de mare ajutor. Iată așadar care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți propui achiziționarea unui boiler electric bun:

Volumul de apă

Un prim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este volumul de apă sau capacitatea de stocare a boilerului. Iar din acest punct de vedere ar trebui să ai în vedere nevoile familiei tale. Cu cât familia ta este mai numeroasă, cu atât vei avea nevoie de un boiler cu capacitate mai mare. Un boiler de 80 de litri își va face treaba cu brio în cazul unei familii care numără 2 membri, însă poți crește capacitatea cu 20 sau chiar 40 de litri cu cât numărul de persoane este mai mare.

Trebuie să ai în vedere faptul că un boiler cu capacitate de stocare mare este mai voluminos dar și mai scump totodată. Totuși, ar fi greșit să alegi un boiler de 50 de litri, dacă necesitățile sunt mult mai mari.

Stabilește cu precizie care este capacitatea de apă caldă de care familia ta are nevoie, astfel încât să poți alege cel mai potrivit model.

Imaginea de mai jos te poate ajuta să alegi volumul corect al boilerului:

Debit de apă și timpul de încălzire a apei

Un alt detaliu ce nu ar trebui să îți scape din vedere este timpul necesar pentru încălzirea apei. Iar cu cât timpul este mai scurt, cu atât mai bine. Totuși, timpul poate fi influențat foarte mult de volumul boilerului dar și de alte detalii, precum puterea acestuia sau calitatea materialelor folosite.

Un boiler electric cu încălzire rapidă a apei va fi totodată mai scump însă se va dovedi a fi de mare ajutor atunci când ești pe grabă și ai vrea să faci un duș rapid.

Puterea boilerului electric

Dacă îți dorești ca încălzirea apei să se facă în timp redus, ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui boiler cu putere mare. Iar asta deoarece principalul avantaj al unui boiler puternic este întocmai timpul scurt de care are nevoie pentru a încălzi apa.

Totuși, ar trebui să ai în vedere că o putere mare se poate traduce și printr-un consum mai generos de energie electrică.

Poziționare

Poziționarea boilerului electric. Din punct de vedere al poziționării boilerului, îți recomand să optezi pentru un model vertical suspendat, ce se montează pe perete. Iar asta deoarece îi vei găsi locul cu ușurință în încăperea în care urmează a fi instalat.

Sunt și modele cu amplasare pe sol, însă acestea sunt de regulă boilere electrice cu capacitate mare, de peste 100 de litri, a căror dezavantaj este însă faptul că ocupă destul de mult loc.

Eficiență energetică

Vorbim despre un aparat cu alimentare electrică, așa că eficiența energetică nu poate fi ignorată ci dimpotrivă, merită toată atenția ta. Prin urmare, sfatul meu este să optezi pentru achiziționarea unui boiler electric cu consum redus, astfel încât să nu fii nevoit să plătești mai mult pentru energia electrică decât ți-ai dori.

Cu cât consumul boilerului electric este mai redus, cu atât mai bine, dat fiind faptul că vorbim totuși despre un aparat care poate consuma destul de mult curent.

Termoizolația boilerului

Este foarte important ca apa să rămână caldă pentru mai mult timp, iar din acest punct de vedere este foarte important materialul folosit pentru pereții boilerului. Acesta ar trebui să aibă o grosime cât mai generoasă și totodată să fie bine izolat, întocmai pentru ca apa să rămână caldă pentru cât mai mult timp, fără a fi necesară funcționarea boilerului pentru a o încălzi din nou.

Astfel, un boiler care păstrează apa fierbinte pentru mai mult timp se va dovedi mai practic și, mai ales, mai economic.

Un boiler bun ar trebui să dispună neapărat de un strat termoizolant, astfel încât pierderile de căldură să fie cât mai redusă. Spuma poliuretanică este una dintre cele mai bune opțiuni din acest punct de vedere.

Protecție mecanică & siguranță

Apoi, să nu uităm de siguranță și protecție mecanică IPX. Asigură-te că boilerul ales dispune de o clasă de protecție IPX astfel încât boilerul ales să dispună de o etanșietate perfectă împotriva pătrunderii prafului și altor corpuri străine. În plus, cu cât sunt mai multe funcții și sisteme de siguranță cu atât mai bine, motiv pentru care acest detaliu trebuie să fie mereu în atenția ta.

Cel mai bun boiler electric trebuie să fie cât mai sigur și să prezinte riscuri minime.

Alte cerințe pe care trebuie să le ai de la boilerul electric pe care îl cumperi

Există și alte cerințe pe care le-ai putea avea de la boilerul pe care îl cumperi. De exemplu, un indicator luminos care te anunță atunci când apa poate fi utilizată se dovedește a fi de mare ajutor, chiar dacă este o funcție simplă.

Apoi, este la fel de importat să ai la dispoziție un termostat cu ajutorul căruia să controlezi cu ușurință temperatura apei precum și butoane sau un panou digital pentru controlul boilerului electric după bunul plac.

La fel de utilă se va dovedi opresiune ce permite montarea boilerului electric la o distanță mai mare de robinet sau de cabina de duș. În ceea ce privește coroziunea boilerului, este important să existe protecție împotriva acesteia, așa că un strat de protecție împotriva coroziunii este 100% necesar.

Protecția anti-îngheț precum și cea la supraîncălzire sau suprapresiune sunt alte funcții absolut necesare ce ar trebui să se regăsească neapărat în lista de specificații tehnice a unui boiler electric bun.

Apoi, în final, ai mai putea ține cont și de detalii precum nivelul de zgomot produs de boilerul ales, precum și de garanția de care beneficiezi pentru acesta.

Cât consumă un boiler electric

Nu puține sunt persoanele care se întreabă cât consumă un boiler electric. Ei bine, consumul diferă de la un boiler electric la altul, în funcție mai ales de rezistența internă. Prin urmare, dacă vorbim despre un boiler cu o rezistență de 15000 W, atunci consumul acestuia este de 1,5 kW pe oră.

Prețul unui Kw este diferite de la un furnizor la altul, așa că ar trebui să consulți ultima factură pentru energie, pentru a face un calcul precis pentru a afla cât curent consumă un boiler electric.

Sigur, consumul unui boiler electric poate fi mult influențat de către clasa energetică a acestuia, motiv pentru care îți recomand să alegi un boiler economic, ce a fost notat cu o clasă energetică superioară.

Cum se montează un boiler electric

Chiar dacă mulți fac asta, eu nu voi îndrăzni niciodată să recomand aici pe blog montarea personală a unui sistem de încălzire sau a altor aparate de acest tip. Iar asta deoarece se poate dovedi a fi foarte riscant și periculos, iar riscurile nu merită.

Prin urmare, în ceea ce privește montarea unui boiler electric, îți recomand să soliciți serviciile unui specialist. Astfel, montajul va fi realizat ca la carte, în condiții de siguranță deplină și cu riscuri minime.

Este foarte important să se respecte indicațiile producătorului din cartea tehnică iar montajul să fie realizat conform cerințelor acestuia.

Montajul unui boiler electric nu costă mult, însă ai garanția evitării pericolelor.

Cele mai bune mărci de boilere electrice

Pentru că brandul producătorului a reprezentat mereu un criteriu important de alegere a anumitor produse, am decis să caut să aflu care sunt cele mai bune mărci de boilere electrice. Prin urmare, dacă și tu ții cont de marca unui produs, iar brandul acestuia îți inspiră încredere, atunci ai putea avea în vedere mărci precum:

  • Ariston, Tesy, Eldom, Fornello, Ferroli, BOSCH, Galmet, Sunsystem, Cordivari;

Curge apă din boilerul electric – ce e de făcut?

Dacă se scurge apă din boiler, cauzele pot fi multiple. Cel mai adesea, apa curge din boiler din cauza supapelor care s-au defectat. Acestea pot fi înlocuite destul de ușor. De asemenea, defectarea robineților poate fi o altă cauză. Șansele ca pereții boilerului sau serpentina să se spargă sunt infime și se întâmplă mult prea rar sau chiar deloc.

Cât costă un boiler electric? Există boiler electric ieftin și bun?

Dacă verifici oferta de boilere electrice de pe eMAG, vei vedea că prețul unui boiler electric pleacă de la 280 de lei și urcă în funcție de capacitate, performanțe și alte caracteristici tehnice.

În general, boilerele electrice nu sunt scumpe, ci dimpotrivă, au prețuri accesibile care mult prea rar trec de 1000 de lei. Totuși, așa cum spuneam, depinde de modelul ales.

Acesta a fost așadar articolul meu despre cele mai bune boilere electrice. Sper că ți-a fost de ajutor și ție pentru alegerea unui model. Iar dacă ai nevoie de ajutor sau păreri despre un boiler electric anume, poți lăsa un comentariu. Îți răspund în cel mai scurt timp posibil.

Tu ce boiler electric folosești? Ai și alte recomandări sau sfaturi pentru alegerea unui boiler electric bun?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.