plita vitroceramica sau plita cu inductie

Plită vitroceramică sau plită cu inducție?

Plita este elementul central al bucătăriei. O bucătărie fără plită este o încăpere în care nu se pot găti prea multe. Sigur, te poți gândi că ai cuptorul clasic sau cuptorul cu microunde, și le poți folosi pe acestea. Dar să fim sinceri… ai nevoie de o plită!

Iar dacă tocmai o cumperi sau vrei să o schimbi, atunci te întrebi probabil ce plită să alegi. Opțiunile sunt atât de multe, încât nu îți va fi deloc ușor să te decizi. Cel mai probabil că vei ajunge să alegi între plitele vitroceramice și plitele cu inducție.

Care este alegerea ideală? Dacă și tu oscilezi între plita vitroceramică și plita cu inducție, cred că ai ajuns la locul potrivit. De ce spun asta? Pentru că te vom ajuta să iei o decizie.

Ce trebuie să știi despre plitele vitroceramice?

Te întrebi ce sunt plitele vitroceramice? Numele lor este dat în principal de materialul folosit pentru construirea lor. Acestea sunt realizate din sticlă ceramică, încântând deci cu o eleganță deosebită. Dacă ai o bucătărie modernă, atunci poți folosi fără griji o plită vitroceramică. Sigur se va integra cu brio în decorul bucătăria ta modernă!

În plus, sunt ușor de utilizat și de întreținut. Deci… de ce nu?

Ce trebuie să știi despre plitele cu inducție?

Plitele cu inducție sunt foarte speciale, oferind un mod de funcționare cu totul nou. În primul rând, plitele cu inducție nu se încălzesc, ci doar vasul folosit pentru gătit se va încinge. Drept urmare, energia este consumată într-un mod foarte eficient, făcându-se multe economii.

Mai mult decât atât, sunt sigure, nu produc incidente, sunt ușor de curățat iar aspectul lor… ei bine, acesta este deosebit!

Drept urmare, reprezintă o opțiune grozavă pe care merită să o ai și tu în vedere numaidecât.

Și totuși ce să alegi: plită vitroceramică sau plită cu inducție?

Pentru a ne decide care alegere este mai bună între plita vitroceramică și cea cu inducție, ar trebui să le punem față în față și să le comparăm. Asta vom face în rândurile următoare.

Din punct de vedere al designului, aceste două tipuri de plite se aseamănă destul de mult. Au un design modern, sunt ușor de curățat și totodată se îmbină perfect în decorul bucătăriei, mai ales dacă acesta are o tematică modernă.

Ambele tipuri de plite prezintă un nivel înalt de siguranță, așa că este puțin probabil să apară accidente. Iar dacă ai copii, atunci ai un motiv în plus pentru a-ți cumpăra o astfel de plită. Sunt șanse mici ca aceștia să sufere accidente. Există indicatoare ce te avertizează dacă o anumită zonă este fierbinte, așa că este puțin probabil să fii expus accidentelor.

În ceea ce privește plitele cu inducție, acestea folosesc un câmp magnetic pentru încălzirea vasului folosit pentru gătit. Drept urmare, nu există elemente pentru încălzire, însă vasul va fi încălzit imediat. Astfel, te vei putea apuca de gătit fără a pierde timp așteptând ca tigaia să se încălzească. Totuși, va trebui să folosești doar vase compatibile cu gătitul pe inducție.

În cazul plitelor vitroceramice, încălzirea nu se face la fel de rapid, ci dimpotrivă, va fi necesar mai mult timp pentru ca vasul să se încălzească. Întâi vor fi încălzite elementele, iar abia mai apoi va fi încălzită tigaia. Există un indicator care te anunță că poți așeza vasul. Totuși, există avantajul că poți folosi orice tip de tigaie sau oală, așa că nu va trebui să cumperi un vas special.

Recomandarea noastră este simplă. Stabilește o listă cu așteptări pe care le ai de la plita pe care o cumperi. Apoi gândește-te la funcțiile de care ai nevoie. Apoi, designul poate fi detaliul care va face diferența. Totuși, dacă ai nevoie de o recomandare, noi îți sugerăm să mizezi pe modelele cu inducție.

Ai nevoie și de alte recomandări? Intră zilnic pe blogul nostru și vei găsi un nou articol ce sigur îți va fi de ajutor.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

2 comentarii

  1. Personal sunt mult mai multumit de plita cu inductie , arata mai bine ,este mai usor de curatat si in ciuda comentariilor cum ca ar consuma foarte mult doresc sa infirm asta ca si utilizator de 10 ani de plita pe inductie .Ar consuma mult doar daca toate cele 4 zone de gatit ar merge non stop la maxim dar asa este ok si inca un lucru totul este mult mai rapid la inductie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.