energie electrica

7 moduri de reducere costurilor pentru curent

Cu toții suntem speriați de ideea că am putea primi facturi pentru energia electrică, pe care să nu ni le putem permite. Curentul s-a scumpit mult, așa că fie că ne place sau nu, trebuie să economisim. Este singurul mod de a reduce valoarea facturii de turent.

Dar cum poți face economii? Ei bine, avem noi câteva idei. iată ce ai putea face:

Setează termostatul la o temperatură mai mică

Dacă folosești un sistem de încălzire bazat pe energia electrică, atunci un mod grozav de a reduce costurile pentru energia electrică ar fi să setezi termostatul la o temperatură mai mică.

Poți citi articolul nostru despre temperatura ideală în casă. De asemenea, nu se întâmplă nimic dacă reduci temperatura cu 1-2 grade Celsius. În schimb, vei reduce în mod considerabile costurile pentru încălzire, indiferent că sistemul folosit are la bază electricitatea sau gazele naturale.

Reglează termostatul la o temperatură mai mică și sigur vei veni mai târziu să ne mulțumești pentru acest sfat.

Dacă lipsești de acasă, atunci poți seta termostatul la o valoare chiar și mai joasă sau chiar să îl pui pe funcția anti-îngheț.

La fel de util ar fi să cumperi un termostat inteligent, cu conexiune WiFi. Despre astfel de termostate poți afla mai multe în acest articol.

Spală rufele la o temperatură mai mică

Am observat că foloseam mașina de spălat rufe mai mult decât era cazul. Mai exact, obișnuiam să spăl anumite rufe la programe lungi, deși ar fi putut fi curățate chiar și la programul scurt, de doar 15 minute.

Ei bine, dacă rufele nu sunt foarte murdare, atunci poți alege să faci și tu la fel. Folosește programele cu durată mai mică de timp sau chiar pe cele economice.

Folosește programele care spală la temperaturi mari doar dacă este cu adevărat nevoie. În caz contrar, alege să le cureți la 30-40 de grade Celsius și sigur vei observa costuri mai mici pe factura pentru energie.

Dacă ai nevoie de un ghid pentru alegerea mașinilor de spălat, îl găsești desigur pe blogul nostru.

Folosește covoare

În general, senzația de frig apare mai ales din cauza pardoselilor reci. Pe hol, în bucătărie sau pe balcon ai sigur astfel de pardoseli care iarna sunt destul de reci. Prin urmare, vei simți nevoia de a folosi mai mult sistemul de încălzire.

Pentru a evita asta, poți folosi covoare iar astfel nu vei mai simți pardoselile la fel de reci, ci dimpotrivă, covoarele vor termoizola suprafețele. Asta sigur te va mulțumi!

Folosește covoare groase și vei reuși să plătești mai puțin pentru curent.

Draperiile previn pierderile de căldură

Știai că cele mai mari cantități de energie se pierd prin zona geamurilor? Uneori nu este suficient să montezi geamuri de cea mai bună calitate. Sigur, vei preveni mult pierderile, dar mai poți face un lucru. Folosește draperii!

Draperiile groase ajută la reducerea pierderilor de căldură, așa că ar trebui să le folosești mai des.

De asemenea, dacă ai posibilitatea aceasta, atunci ai putea lua în calcul și instalarea unor obloane. Acestea te vor ajuta, la rândul lor, să pierzi mai puțin căldură. Iar asta înseamnă costuri mai mici pe facturi.

Folosește boilerul mai rar

Folosești un boiler electric pentru a obține apă caldă? Ei bine, acesta consumă probabil cantitatea cea mai mare de energie. Drept urmare, ar trebui să iei măsuri pentru a reduce consumul.

Înainte de toate, ai putea lua în calcul achiziționarea unui boiler electric cu o clasă energetică bună. Poți arunca o privire peste oferta de boilere electrice cu clasa A. Alege un astfel de boiler și sigur vei consuma mai puțină electricitate.

Folosește-l mai rar, nu-l ține mereu în funcțiune ci doar atunci când ai reală nevoie.

Nu lăsa boilerul mereu în priză și cu siguranță vei reveni să ne mulțumești pentru acest sfat.

Pune accent pe eficiență

Este important să fii cât mai eficient în ceea ce privește utilizarea aparatelor din locuință. Nu lăsa cuptorul să funcționeze mai mult decât ai nevoie și chiar gătește mai multe preparate în același timp. De asemenea, ai putea lua în calcul să gătești preparate care necesită mai puțin timp.

De exemplu, ai putea lua în calcul folosirea unei oale sub presiune, acestea grăbind fierberea.

Alege electrocasnicele economice și sigur vei reuși să obții un consum mai mic. Plitele cu inducție fac asta, deci folosește-le și tu!

În final, folosește becuri economice și astfel vei reuși să plătești mai puțin pentru curent.

Ține cont de toate aceste sfaturi și sigur vei mai reveni pe blogul nostru. Nu uita! Publicăm un articol pe zi, așa că sigur vei găsi ceva util de citit și mâine.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.