cum se foloseste cuptorul cu microunde

Cum se utilizează corect cuptorul cu microunde

Despre cuptorul cu microunde se vorbește mult, dar puține dintre zvonurile apărute de-a lungul timpului sunt adevărate. Nu puține sunt persoanele care spun chiar că utilizarea cuptorului cu microunde ar putea fi periculoasă pentru sănătate. Dar să fie oare așa? Ei bine, află că nu! Iar dacă tocmai ți-ai cumpărat un cuptor cu microunde și nu știi cum să îl folosești, atunci ai ajuns la locul potrivit.

În acest articol ne propunem să vă prezentăm cum se utilizează corect cuptorul cu microunde. Sperăm ca articolul nostru să fie de ajutor. Iar dacă vrei să citești și alte articole utile, ar trebui să revii pe blogul nostru și mâine. Publicăm zilnic câte un articol util, așa că ai toate motivele pentru a reveni.

Curând, vom reveni și cu un material despre cum se alege cel mai bun cuptor cu microunde. Drept urmare, stai pe aproape .

Ce vase poți folosi în cuptorul cu microunde

Înainte de toate, ar trebui să știi că nu poți folosi orice tip de vase în cuptorul cu microunde. De exemplu, metalul nu ar trebui introdus niciodată în cuptor. În caz contrar, sigur nu te vor bucura consecințele.

În general, se recomandă folosirea unor vase din materiale precum ceramica, sticla sau plasticul. Totuși, pentru a te asigura că pot fi folosite fără nici o problemă în cuptorul cu microunde, ar trebui să consulți eticheta recipientul. De regulă, se specifică destul de clar dacă un vas poate fi utilizat, sau nu, în cuptorul cu microunde.

Verifică fundul vasului, deoarece acesta ar trebui să specifice cu o etichetă sau cu un simbol dacă pot fi introduse în cuptorul cu microunde sau nu.

Cum să reîncălzești alimentele în cuptorul cu microunde

Îți cumperi un cuptor cu microunde pentru a încălzi mai rapid alimentele preparate. Ei bine, dacă vrei ca resturile de mâncare să nu ajungă peste tot prin cuptor, atunci ar trebui să acoperi vasul folosind. Poți folosi un vas cu capac sau chiar folie de plastic. Totuși, aceasta nu ar trebui să atingă mâncarea.

Sunt și capace cu ajutorul cărora pot fi acoperite vasele, așa că ai putea cumpăra astfel de capace. Găsești aici mai multe modele de capace pentru microunde, așa că ar trebui să arunci o privire.

Amestecă mâncarea în timp ce este încălzită, întocmai pentru ca aceasta să fie încălzită uniform și mai ales pentru ca bacteriile din zonele reci să fie ucise.

Ce alimente să nu încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Trebuie să știi că nu orice aliment poate fi pus în cuptorul cu microunde pentru a fi încălzit sau gătit. De exemplu, niciodată să nu pui ouă fierte în cuptor și nici ouă în general.

Evitând introducerea acestor alimente la cuptor nu numai că protejezi cuptorul de murdărie și de posibile defecțiuni, ci totodată îți garantezi siguranța, evitând accidente periculoase.

Coaja ouălor pusă la cuptorul cu microunde poate produce explozii, așa că ar trebui să o ții departe. Puiul umplut nu ar trebui, de asemenea, pus la cuptorul cu microunde.

Avem un sfat, atunci când încălzești lichide, le poți pune la marginea tăvii rotunde, iar acestea se vor încălzire mai rapid. În schimb, alimentele solide trebuie puse în centru.

Nu uita că lichidele trebuie încălzite la treaptă maximă și pe o durată de timp mai scurt, în timp ce alimentele solide se încălzesc la o treaptă mijlocie și pe o perioadă de timp mai lung.

Dospirea poate fi accelerată folosind cuptorul cu microunde.

În general, alimentele bogate în grăsimi se vor încinge mult mai rapid.

Cum să cureți ușor cuptorul cu microunde

Oricât de mult ți-ai dori să folosești corect cuptorul cu microunde, este limpede faptul că uneori vei comite și greșeli. Asta înseamnă că anumite alimente vor exploda, așa că resturi vor ajunge peste tot. Cum poți curăța ușor cuptorul cu microunde?

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui un pahar cu apă și puțin oțet în cuptor, lăsând cuptorul să funcționeze timp de cinci minute. În acest fel, toate resturile vor fi înmuiate, pentru ca îndepărtarea lor să fie cât mai ușor de realizat.

De asemenea, poți folosi o jumătate de lămâie, așezată cu fața în jos într-un vas cu puțină apă. Pornește un program de un minut, iar aburii obținuți te vor ajuta să cureți mai ușor cuptorul.

Pune în practică toate aceste sfaturi, iar astfel utilizarea cuptorului cu microunde se va dovedi a fi floare la ureche. Tu ce alte sfaturi ai?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.