cum cureti peretii dati cu lavabil

5 moduri în care poți curăța vopseaua lavabilă

Vopseaua lavabilă este adesea folosită pentru zugrăvirea pereților. Oferă o mulțime de avantaje, printre care se află simplitatea de aplicare precum și curățarea relativ simplu de realizat. Te întrebi cum se poate curăța vopseaua lavabilă? Afli mai multe metode grozave în acest articol.

Pereții, indiferent despre ce încăpere este vorba, sunt expuși murdăriei. Din fericire, însă dacă vei folosi o vopsea lavabilă de calitate, orice pată sau urmă de murdărie va fi foarte ușor de șters. Te întrebi cum?

Ei bine, am pregătit noi 5 moduri în care poți curăța vopseaua lavabilă. Iată ce ar trebui să încerci numaidecât:

1. Folosește gumă de șters

Dacă nu vrei să uzi peretele, pentru a-l șterge de murdărie, ar trebui să folosești un material abraziv cu o granulație cât mai fină. Nut e gândi la șmirghel, deoarece acesta nu este o soluție. În schimb, ai putea folosi o gumă de șters de culoare albă, iar astfel petele și murdăria vor fi ușor de îndepărtat, fără a lăsa în urmă semne nedorite.

2. Încearcă detergentul de vase

Dacă nu ai o problemă cu ideea de a spăla pereții, atunci iată o altă soluție pe care ai ptuea-o încerca: detergentul de vase.

Folosește lavete albe, care nu lasă scame. Apoi, fă o soluție de apă cu detergent de vase pe care o vei folosi pentru a șterge pereții, fără ca detergentul să se scurgă pe perete. Astfel, toată murdăria din jurul întrerupătoarelor va fi îndepărtată.

Bicarbonatul de sodiu reprezintă o altă soluție ce ar putea fi folosită pentru a șterge pereții. Pur și simplu înlocuiește detergentul de vase.

3. Dar ce spui de o soluție special concepută pentru curățarea pereților dați cu lavabilă?

Știai că în comerț găsești o mulțime de soluții pe care le poți folosi pentru a curăța pereții dați cu lavabilă? Ei bine, există, și ai putea încerca să le folosești și tu. Verifică dacă magazinul tău preferat are astfel de produse în ofertă ori, dacă nu, ai putea încerca să prepari tu o soluție pentru curățarea pereților dați cu lavabilă.

4. Borax și detergent de vase

Amestecă borax și detergent de vase, iar astfel vei obține o soluție excelentă pentru curățarea pereților dați cu var lavabil. Folosește următoarele cantități de ingrediente: 250 ml de borax, 30 ml de detergent de vase și 4 litri de apă caldă. Soluția obținută îți va curăța pereții în cele mai mici detalii, ceea ce sigur te va bucura.

5. Amoniac și detergent de vase

Detergentul de vase se poate folosi cu succes pentru curățarea pereților și în amestec cu amoniac. O cană de amoniac și o linguriță de detergent de vase în 4 căni cu apă te vor ajuta să scapi de orice pată de pe pereți.

De asemenea, mai poți amesteca amoniacul și cu

Înainte de a curăța pereții ar trebui să faci următoarele lucruri

  • Șterge pereții de praf și de murdărie. Înainte de a începe să cureți pereții de pete, ar trebui să te asiguri că ai îndepărtat orice urmă de murdărie superficială. Folosește un pămătuf iar în acest fel pereții vor fi pregătiți pentru o curățare ca la carte;
  • Nu începe să cureți pereții fără a te sigura că vopseaua nu va fi afectată. Drept urmare, ai putea verifica mai întâi într-o zonă mai puțin vizibilă. În acest fel, vei ști dacă soluția ta poate fi folosită fără ca în urma ei să rămână urme nedorite;
  • La fel precum atunci când dai cu var, pereții se curăță de jos în sus și niciodată altfel. Apropo, tu știi cum se calculează cantitatea necesară de var pentru o cameră?
  • Cel mai adesea, murdărie se adună în jurul întrerupătoarelor. Drept urmare, aici ar trebui să speli mai des;
  • Totuși, nu exagera cu spălarea pereților, deoarece la un moment dat vopseaua ar putea să se ia;
  • Dacă peretele a fost zugrăvit de curând, nu te gândi să-l speli înainte ca acesta se fi uscat ca la carte.

Acestea au fost, așadar, recomandările noastre de soluții ce pot fi folosite pentru curățarea pereților dați cu lavabilă. Știți și alte metode de curățare a acestora? Ne-ar bucura să le aflăm în secțiunea de comentarii. În acest fel, sigur ne vom folosi de informațiile oferite de voi pentru un articol ce va fi publicat în viitor pe site-ul casa365.ro.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.