cel mai bun frigider

Cum să alegi cel mai bun frigider

Frigiderele ne fac viața mai ușoară. Fără ele, ne-ar fi imposibil să păstrăm alimentele în condiții pe termen lung. Am folosi oare iarăși metodele pe care bunicii și părinții noștri le-au folosit în trecut pentru conservarea alimentelor? Probabil că nu. De aceea fiecare dintre noi ne dorim să avem parte de performanțele celui mai bun frigider. Dar cum alegi un frigider?

Dacă vei vizita un magazin de electrocasnice, fie el fizic sau online, cel mai probabil vei fi surprins de numărul mare de frigidere pe care le găsești. Sunt o mulțime de producători de frigidere! Așa că și numărul modelelor sunt pe măsură.

Asta înseamnă că astăzi a devenit foarte dificil să te decizi asupra unui frigider pe care să îl cumperi. Dat fiind faptul că nu îți cumperi zilnic aparate frigorifice, este de la sine înțeles că trebuie să depui eforturi pentru a face o alegere cât mai bună. De exemplu, ar trebui să cumperi cel mai bun frigider de pe piață. Dar care să fie acela, oare?

Pentru că știm cât de dificil este să cumperi un frigider, am decis să facem un articol complet pe tema aceasta. Vei primi recomandări de frigidere bune și totodată vei descoperi un ghid foarte util pentru alegerea frigiderelor.

Recomandarea casei: Frigider Samsung RT43K6330EF/ES

Frigider Samsung RT43K6330EFES, 440 l, Clasa F, No frost, Twin Cooling Plus, Digital Inverter, Smart Convertible, Display, Iluminare LED, H 178.5 cm, Bej

Dacă vrei un frigider cu adevărat bun, atunci Samsung RT43K6330EF/ES este un model care merită atenția ta. De ce? Pentru că este recomandarea casei! Am ales acest model ca fiind cel mai bun frigider, în opinia noastră, din mai multe motive, precum:

  • Capacitate generoasă de 440 de litri;
  • Tehnologie No Frost;
  • Funcție Twin Cooling Plus ce previne răspândirea mirosurilor în congelator;
  • Condiții optime de păstrare a alimentelor la un nivel de umiditate de 70%;
  • 5 moduri de conversie. Congelatorul poate deveni frigider;
  • Răcire rapidă a băuturilor și dozator de gheață;
  • Raft Easy Slide ce oferă acces facil și la alimentele din spate;
  • Nivel de zgomot redus;
  • Sistem de iluminare LED economic și eficient;
  • Design foarte atrăgător.

Criterii de care să ții cont pentru alegerea frigiderului

Dacă modelul de mai sus nu se potrivește nevoilor tale, atunci ai nevoie de o mână de ajutor. Alege un frigider în funcție de nevoile tale, iar pentru asta trebuie să le stabilești mai întâi. Gândește-te mai întâi care sunt nevoile tale în materie de refrigerare.

Pentru a te ajuta, îți oferim noi o mână de ajutor. Iată, așadar, care sunt detaliile la care trebuie să te gândești:

  • capacitate;
  • dimensiuni;
  • funcții & tehnologii;
  • buget.

Stabilind aceste detalii, îți va fi mai ușor să alegi frigiderul. Dar pentru a te ajuta cât mai mult să faci o alegere bună, am pregătit un ghid ce te va ajuta să alegi cu ușurință cel mai bun frigider pentru tine și nevoile tale.

Iată care sunt criteriile de care să ții cont atunci când cumperi un frigider nou:

Capacitatea frigiderului

O primă caracteristică de care ar trebui să ții cont este capacitatea. În comerț vei găsi frigidere mai mari și frigidere mici. Tu va trebui să îl alegi pe cel de care ai nevoie. Mai exact, stabilește mai întâi care este spațiul de care dispui.

Frigiderul poate ocupa mult spațiu, mai ales dacă este un frigider cu un volum mare. Drept urmare, nu îți dorești să cumperi un frigider pentru care să nu ai loc în bucătărie, nu? Măsoară spațiul de care dispui iar mai apoi consultă specificațiile tehnice ale frigiderului. Asigură-te că acesta va încăpea.

Apoi, gândește-te la cantitatea de alimente pe care le ții în frigider. Gătești mult și ai o familie numeroasă? Ai nevoie de un frigider mare! Gătești doar la ocazii speciale, iar frigiderul îl folosești doar pentru a-ți păstra gustările? Alege un frigider mic.

Îți oferim un sfat: dacă știi ce capacitate ar trebui să aibă frigiderul pe care îl cumperi, raportează-te la capacitatea frigiderului pe care îl ai în prezent. Este acesta suficient de mare, prea mare sau prea puțin încăpător? În acest fel vei ști ce capacitate să alegi pentru frigiderul tău.

Pentru o familie de 1 – 2 persoane, este suficient un frigider de cu capacitate cuprinsă între 200 și 360 de litri. O familie de 3 – 4 persoane va avea nevoie de un frigider cu capacitate cuprinsă între 360 și 500 litri. În timp ce într-o casă cu peste 5 persoane ar trebui să fie un frigider cu o capacitate de minim 450 de litri.

Este foarte important ca interiorul frigiderului să fie bine compartimentat. În acest fel vei putea avea o bună organizare. Îți mai recomandăm să alegi un frigider cu rafturi și sertare reglabile după bunul plac. În acest fel vei putea depozita și vase de mari dimensiuni fără probleme.

Consum de energie

La cât de mult s-a scumpit energia electrică, toată lumea își dorește să facă economii. Iar dat fiind faptul că frigiderul este unul dintre puținele aparate care funcționează în regim nonstop.

Recomandarea noastră este foarte simplă: alege un frigider economic. Dar cum să alegi un frigider economic? Ține cont de clasa energetică. Conform noilor standarde, clasele energetice sunt notate cu litere de la A la G.

Frigiderele economice au clasa energetică A, B sau C, unde A înseamnă cel mai mic consum. De exemplu, acest frigider din clasa energetică A consumă 66 kw pe an, în timp ce acest model cu clasa F va consuma 323 kw pe an. Este o diferență mare, nu?

După cum bine observi deja, eticheta energetică conține și alte informații utile, precum capacitatea congelatorului, capacitatea frigiderului și nivelul de zgomot.

Totuși, frigiderele cu clasa energetică A sunt mult mai scumpe decât modelele cu clasa F. Vei recupera însă investiția prin economiile pe care le vei face ulterior. Vezi aici mai multe modele de frigidere cu clasa energetică A, care consumă puțin curent.

Tehnologie No Frost

Ai un frigider vechi? Cel mai probabil că nu iubești prea mult procesul de dezghețare a frigiderului și a congelatorului. Este, de fapt, cea mai puțin îndrăgită activitate. Iar pentru a scăpa de ea, poți alege un frigider cu tehnologie no frost.

Această tehnologie te scapă de gheața din frigider și din congelator. În acest fel vei economisi timp, energie și curent electric. În plus, alimentele vor avea parte de condiții excelente pentru o păstrare optimă.

Este important ca frigiderul ales să dispună de tehnologia No Frost în ambele compartimente.

Tipul frigiderului

Nu ar trebui să uităm de tipul frigiderului, deoarece reprezintă un alt criteriu de o importanță deosebită. Atenție! În acest articol vorbim doar despre frigidere, nu și despre alte tipuri de aparate frigorifice. Despre ele urmează să face articole separate în curând. Drept urmare, ar trebui să citești zilnic blogul nostru pentru a fi la curent cu noutățile.

Sunt mai multe modele de frigidere precum:

  • frigidere cu o singură ușă: care nu au un compartiment pentru congelator;
  • frigidere side by side – de mari dimensiuni și mai ales foarte moderne. Facem curând un articol și despre ele;
  • frigidere mici – ideale pentru studenți și pentru camerele de hotel, de exemplu;
  • frigidere cu congelatorul jos – sunt cunoscute cu numele de combină frigorifică, iar despre ele pregătim un articol separat;
  • frigidere cu congelatorul sus – acestea fiind frigiderele clasice;
  • frigidere tip french – care nu sunt foarte populare la noi, dar totuși oferă un volum foarte generos pentru depozitarea alimentelor.

Deschiderea ușii frigiderului

În funcție de modul în care ai amenajat bucătăria, probabil că ai nevoie de un frigider a cărui ușă să se deschidă în direcția dorită de tine. Ei bine, în acest sens ar trebui să ai în vedere alegerea unui frigider cu uși reversibile. În acest fel, vei alege deschiderea după bunul plac.

Sistemul de dezghețare al frigiderului

La fel de important este să optezi pentru un frigider cu funcție de dezghețare automată. În acest fel, nu vei mai pierde timp ocupându-te de îndepărtarea gheții din frigider și congelator.

Display și panou de control

Este foarte important să alegi un frigider ușor de folosit. Modelele moderne vin cu un panou de control foarte practic și intuitiv. Mai mult decât atât, ele au un display generos cu touchscreen iar astfel ai parte de un control facil și informații în timp real.

Ai putea opta și tu pentru un astfel de frigider și suntem siguri că nu vei regreta alegerea făcută.

Preț – cât costă un frigider bun?

Află că un frigider bun costă! Asta înseamnă că va trebui să bagi adânc mâna în buzunar pentru a cumpăra un frigider bun.

În magazinele din România vei găsi și frigidere ieftine la 1000 de lei, precum și frigidere care depășesc prețul de 4000 lei. Performanțele stabilesc prețul final al frigiderului.

Dacă vrei un frigider bun, atunci vei plăti mai mult pentru el. La fel cum am recomandat și mai sus, alege un frigider cu clasa de eficiență energetică A. Suntem siguri că nu vei regreta.

Ce marcă de frigidere să aleg?

Un alt criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când îți cumperi un frigider nou este marca acestuia. Așa cum spuneam și mai sus, sunt mulți producători de frigidere. Aceștia pot fi grupați în special în funcție de gama de preț a produselor realizate.

În România sunt la mare căutare mărcile de frigidere ieftine. Arctic este un bun exemplu. Dar vei găsi și frigidere ieftine de la alți producători precum Heinner, Beko, Fram, Star-Light sau chiar Samsung, de ce nu.

Totuși, recomandarea noastră ar fi să mizați pe un frigider mai performant, de la mărci apreciate precum Liebherr, Miele sau Haier. În acest fel, suntem siguri că nu vei regreta că ai cumpărat un asemenea frigider.

Nivel de zgomot produs

Frigiderele pot fi foarte gălăgioase, așa că ar trebui să oferi atenție nivelului de zgomot. Găsești informații despre nivelul de zgomot al frigiderului pe eticheta de eficiență energetică.

Îți oferim un pont: cu cât valoarea nivelului de zgomot este mai mică, cu atât frigiderul va fi mai silențios. Alege un frigider silențios și cel mai probabil că te va bucura alegerea făcută.

Design – coperta contează!

Cine spune că aspectul nu contează? Ei bine, probabil că acela are o bucătărie urâtă. Tu nu vrei o bucătărie cu un aspect respingător, nu? De aceea ar trebui să optezi pentru un frigider cu un design atrăgător.

Producătorii pun tot mai mult accent pe designul frigiderelor, așa că modelele lansate de aceștia în ultimii ani sunt tot mai elegante și mai moderne. În așa fel, vei obține un decor foarte atrăgător în bucătărie.

Alte funcții și caracteristici extra

Sunt multe alte aspecte de care poți ține cont atunci când îți cumperi un frigider. Aceste aparate s-au dezvoltat mult în ultimii ani. Drept urmare, nu mai sunt la fel de simple precum odinioară, ci astăzi uimesc cu numărul mare de funcții și tehnologii. Te întrebi ce alte caracteristici ți-ai putea dori de la noul tău frigider?

Avem noi câteva sugestii:

  • Dozator de apă și de gheață – pentru că nimic nu este mai plăcut decât o băutură rece în timpul zilelor caniculare;
  • Controlul temperaturii și umidității – pentru a putea alege condiții optime de păstrare a alimentelor, un frigider bun trebuie să îți ofere posibilitatea de a seta temperatura și umiditatea după bunul plac;
  • Sistem de iluminat – frigiderele sunt luminate la interior, așa că ar trebui să alegi un model cu iluminat LED. Nu numai că sunt mai economice, ci totodată emit mai puțină căldură;
  • Dezodorizant – scapi mai ușor de mirosurile neplăcute din frigider atât timp cât acesta dispune de filtre de carbon;
  • Funcție antibacteriană – este esențial ca frigiderul ales să aibă o astfel de funcție, întocmai pentru ca alimentele din interior să fie păstrate în condiții cât mai bune și mai sigure;
  • Funcționalitate inteligentă – noile frigidere au devenit tot mai smart. Pot avea Wi-Fi și o mulțime de funcții sau tehnologii interesante și mai ales moderne. Dacă vrei o casă smart, ar trebui să alegi un frigider smart;
  • Sistem de filtrare a aerului – în acest fel aerul din interior va fi curat și sigur pentru o bună păstrare a alimentelor;
  • Răcire dublă – ia în calcul achiziționarea unui frigider cu sistem de răcire dublă. În acest fel vei putea păstra aerul proaspăt atât în frigider cât și în congelator;
  • Garanție – în final, ține cont de fapt că garanția frigiderului reprezintă un aspect de mare importanță. Alege un frigider cu o garanție de cel puțin 4-5 ani, iar în acest fel nu vei sta cu teama că frigiderul s-ar putea defecta.

3 frigidere pe care merită să le cumperi

În final, trebuie numaidecât să îți oferim câteva recomandări de frigidere pe care le poți cumpăra fără a sta pe gânduri. Iată care sunt frigiderele pe care ar trebui să le ai în vedere:

1. Beko RDNE535E20DZM

  • Capacitate de 471 litri;
  • Dozator de apă;
  • Tehnologie NeoFrost;
  • Design modern;
  • Display;
  • Preț bun.

2. Samsung RT38K5530S9/EO

  • Capacitate de 384 litri;
  • Tehnologie No Frost;
  • Numeroase review-uri pozitive;
  • Panou de control intuitiv;
  • Compartimentare foarte practică;
  • Dezghețare automată.

3. Hotpoint ENXTY19222XFW

  • Capacitate de 457 de litri;
  • Full NoFrost;
  • Uși reversibile;
  • Dezghețare automată;
  • Compartimentare practică;
  • Sistem antibacterian.

Acesta a fost articolul nostru despre cele mai bune frigidere. Ai nevoie și de alte recomandări? Lasă un comentariu. De asemenea, dacă ai nevoie de păreri despre un frigider anume, ne poți solicita părerea. Îți vom răspunde imediat!

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre frigidere

Noi îți recomandăm să alegi astfel. Frigiderele cu dezghețare automată sunt o adevărată binecuvântare. Te vei putea bucura de avantaje precum un timp redus pentru dezghețare, consum redus de energie și totodată o păstrare mai bună a alimentelor.
E greu să îți oferim o recomandare în acest sens. Asta deoarece depinde mult de nevoile pe care le întâmpini.
Fără doar și poate. Vei găsi prețuri mai bune, vei câștiga timp iar livrarea se face până la ușă.
Poți alege să îl dai în programul rabla. De asemenea, multe magazine online au un sistem de ridicare a electrocasnicelor vechi. Rabla pentru electrocasnice este un proiect foarte cunoscut și apreciat. Ai putea profita și tu de această campanie.
Dacă frigiderul tău are uși reversibile, balamalele pot fi schimbate ușor. Doar consultă cartea tehnică și respectă indicațiile producătorului.
Cu cât mai des, cu atât mai bine. Totuși, nu ar trebui să treacă mai mult de 1-2 luni de la o curățare la alta. În acest fel nu vor apărea mirosuri neplăcute și nici murdărie.
Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.