canalizare infundata

S-a înfundat canalizarea? Iată cauzele!

Este inevitabilă apariția problemelor la canalizare. Așa se face că la un moment dat toată lumea întâmpină probleme cu o canalizare înfundată. Cel mai rău este faptul că atunci când ai probleme cu canalizarea înfundată, există un risc foarte serios ca aceasta să ducă la refularea apei uzate. Nu e nimic mai neplăcut decât o astfel de consecință!

De aceea, este bine să iei măsuri din timp, întocmai pentru a evita astfel de probleme. Dar ce măsuri să iei?

Cunoscând cauzele care duc la înfundarea, îți va fi mai ușor să eviți un astfel de scenariu. Iar despre asta ne propunem să vorbim în acest articol de pe blogul nostru.

Cum să ai grijă de rețeaua de canalizare a casei tale

Rețeaua de canalizare este adesea cu mult mai exploatată decât ar trebui în mod obișnuit. Nu numai hârtia igienică poate crea mari probleme, ci totodată aici ajung multe alte lucruri care nu își au locul în canalizare. Adesea, cei care desfundă canalizarea sunt foarte surprinși de ce anume pot găsi acolo.

Cu cât în canalizare ajung mai multe lucruri nepotrivite, cu atât cresc șansele ca aceasta să fie deteriorată și mai ales înfundată. Iar pentru a repara aceste probleme, uneori intervenții pot fi foarte costisitoare. Nu îți dorești astfel de costuri, așa că ar trebui să iei toate măsurile necesare pentru a le preveni.

Dopurile de grăsime pot crea numeroase probleme

Te întrebi de ce se înfundă canalizarea de la bucătărie? Află că vinovate se pot face dopurile de grăsime. Spălarea vaselor duce grăsimile pe țeava de canalizare, acestea se lipesc de pereți, iar împreună cu alte resturi pot crea blocaje de mai mare frumusețea.

Acesta este motivul pentru care nu ar trebui niciodată să torni în canalizare grăsimi sau alte substanțe grase. Pe acestea trebuie să le colectezi doar în recipiente speciale, pe care mai apoi să le arunci în locurile speciale pentru acestea.

Prevenirea acumulării grăsimilor este ușor de făcut. Tot ce trebuie să faci este să folosești un separator de grăsimi. În acest fel, capacitatea de drenaj a țevii de canalizare nu va fi afectată, iar mirosurile urâte nu vor apărea.

De asemenea, mai poți evita problemele de acest tip folosind produsele speciale din comerț concepute pentru curățarea țevilor de canalizare. La fel de eficientă se poate dovedi folosirea oțetului în combinație cu bicarbonat de sodiu.

Adaugă apă fierbinte peste, iar în acest fel canalizarea va fi perfect curățată. Din când în când, toarnă apă clocotită în chiuvetă iar în acest fel vei curăța conductele de canalizare.

Fă-ți un obicei din a curăța cât mai des țevile de canalizare, iar în acest fel nu numai că vei preveni blocajele ci mediul din interiorul acesta va fi mai curat.

Separatoare de grăsimi

Dacă vrei să eviți problema cu înfundarea țevilor de canalizare, soluția este simplă: instalează un separator de grăsimi. Este cel mai eficient mod de a evita această problemă. De aceea agenții economici sunt, de regulă, obligați să folosească un astfel de separator.

Separatorul de grăsimi poate avea diferite dimensiuni, se montează sub chiuvetă și totodată costurile pentru achiziționarea acestei componente nu sunt foarte mari.

Ce aspecte mai pot contribui la înfundarea canalizării

Există și alți factori ce pot duce la înfundarea canalizării. Dacă nu grăsimile sunt de vină și mai ales dacă aici nu au ajuns alte lucruri în mod accidental, atunci pot exista și alți factori care să fi dus la înfundarea canalizării.

De exemplu, rădăcinile copacilor pot ajunge la zona țevilor de scurgere, iar dacă acestea au fisuri care să ducă la scurgeri, atunci pot crea blocaje foarte dificil de remediat.

Părul va crea și el blocaje foarte urâte, așa că nu este o ideea rea să folosești o sită cu ajutorul căreia să nu lași părul să ajungă în canalizare.

În plus, nu arunca în toaletă lucruri ce nu ar trebui să ajungă acolo, iar astfel nu vor apărea blocaje.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.