cea mai buna masina de spalat vase

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat vase + recomandări

Dacă atunci când vine vorba despre mașini de spălat rufe toată lumea este de acord că acest aparat electrocasnic este esențial, în cazul mașinilor de spălat vase sunt încă multe controverse. Nu toată lumea cunoaște avantajele unei mașini de spălat vase, așa că nu este convinsă că merită să cumpere un astfel de aparat. Cu toate acestea, cea mai bună mașină de spălat vase îți poate face viața mai ușoară. Motiv pentru care ar trebui să ai și tu una.

Dar, dacă nu ești convins că merită să îți cumperi o mașină de spălat vase, atunci avem noi câteva argumente ce te vor convinge. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante motive pentru a-ți cumpăra o mașină de spălat vase:

 • vasele vor fi perfect igienizate folosind apă foarte fierbinte;
 • vei reduce consumul de apă;
 • câștigi timp nemaifiind necesar să speli vasele manual;
 • chiar și cea mai mică urmă de murdărie va fi îndepărtată;
 • prețurile mașinilor de spălat vase au scăzut mult în ultimii ani.

Te-ai convins că merită să îți cumperi o mașină de spălat vase? Ei bine, ar trebui să ai în vedere următorul model:

Recomandarea casei: Mașină de spălat vase Whirlpool WFO3O32NPX

 • Capacitate de spălare de 14 seturi;
 • 10 programe de spălare:
 • Motor cu inverter;
 • Tehnologia al 6-lea simț;
 • Material inox;
 • Preț accesibil.

Dacă această mașină de spălat vase nu este neapărat ceea ce cauți, atunci sigur ai nevoie de ghidul nostru pentru alegerea unei mașini de spălat vase de bună calitate. Îl găsești în rândurile imediat următoare.

Caracteristicile de care să ții cont atunci când cumperi o mașină de spălat vase

Pentru a putea cumpăra o mașină de spălat vase de bună calitate, trebuie să folosești o serie de criterii. Acestea vizează caracteristicile mașinii de spălat vase pe care vrei să o cumperi. Fiind un aparat cu un preț de aproximativ 2000 lei, nu ar trebui să te grăbești să faci o alegere oarecare. Înainte de toate, fii atent la fiecare aspect.

Fiecare caracteristică este importantă. Chiar și cele mai mici detalii te pot ajuta să alegi mașina de spălat vase potrivită pentru tine. De aceea ne-am propus să vorbim despre toate aceste caracteristici.

Descoperă din rândurile următoare care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cauți cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine:

Ce marcă de mașină de spălat vase să aleg?

Înainte de toate, ai putea ține cont de numele producătorului. Sunt diferite mărci de mașini de spălat vase, unele mai cunoscute decât altele. Oamenii țin cont de acest detaliu și au dreptate să aleagă așa. Brandul, sau marca, mașinii de spălat vase poate fi o garanție a calității.

La ora actuală, pe eMAG, majoritatea mașinilor de spălate vase sunt de la Bosch. Dar sunt și multe modele de la producători precum Beko, Electrolux, Whirlpool, AEG, Candy, Miele sau Hansa. Fiecare producător are mașini de spălat vase de bună calitate, însă noi recomandăm Miele. Totuși, nu te va dezamăgi nici o mașină de spălat vase de la un alt producător.

Vei găsi mașini de spălat vase ieftine de la producători precum Heinner, Sharp, Gorenje sau Arctic. Dar la fel de mult te-ar putea încânta ideea de a folosi o mașină de spălat vase cu tehnologii de ultimă generație, așa cum sunt cele de la Samsung, Indesit sau Hotpoint.

În general, alegerea mărcii este destul de subiectivă și cel mai probabil la fel vei alege și tu, în funcție de propriile preferințe.

Tipul de încastrare

Gândește-te la modul în care ți-ai amenajat bucătăria și la spațiul de care dispui, pentru a alege mașina de spălat vase potrivită. Din punct de vedere al încastrării, mașinile de spălat vase pot fi standard sau incorporabile.

Marele avantaj al mașinilor de spălat vase incorporabile este faptul că îți oferă economie de spațiu dar și un decor mai plăcut în bucătărie. Acesta este și motivul pentru care specialiștii casa365.ro recomandă mașini de spălat vase incorporabile.

Nu este o idee rea să cumperi însă o mașină de spălat vase standard, sau independentă cum i se mai spune. Aceasta îți oferă avantajul unei instalări simplu de realizat precum și libertatea de a o muta oriunde dorești. Sunt mai ieftine și totodată nu ocupă chiar foarte mult spațiu, precum se crede.

Capacitatea de încărcare

Capacitatea de încărcare a mașinilor vase reprezintă un alt criteriu de o importanță deosebită. În mod obișnuit, aceasta este măsurată în seturi de vase. Așa că nu puține se întreabă ce este un set de vase pentru mașina de spălat?

Setul de mașini vase face referire la toate articolele de care o persoană are nevoie la cină. Altfel spus, sunt incluse următoarele vase: farfuria pentru supă, farfuria plată pentru felul doi, farfuria pentru salată, farfurie mică, ceașcă, lingură și furculiță. Toate acestea formează un set de vase. Altfel spus, un set de vase include 6 articole.

Ținând cont de acest detaliu, îți va fi mai ușor să stabilești apoi capacitatea de încărcare ideală pentru tine și familia ta.

Mașinile de spălate pot avea o capacitate de spălare cuprinsă între 6 și 16 seturi. Drept urmare, gândește-te cât de multe vase folosești de obicei, pentru a alege o mașină potrivită nevoilor tale. În mod obișnuit, o mașină de spălat vase cu capacitate de 10-14 seturi este ideală pentru o familie obișnuită. Dar, la nevoi speciale, vei alege o mașină de spălat vase specială.

Prin urmare, stabilește mai întâi nevoile pe care le întâmpini, pentru a putea face o alegere corectă.

De asemenea, asigură-te că rafturile din interiorul mașinii de spălat vase sunt ajustabile, pentru a putea spăla vasele de mari dimensiuni.

Clasa de eficiență energetică

Multe persoane nu își cumpără o mașină de spălat vase deoarece se tem de consumul pe care un nou aparat electrocasnic l-ar aduce. Ei bine, cât de mult curent consumă o mașină de spălat vase oare?

Din punct de vedere al consumului de apă, am stabilit deja că o mașină de spălat vase te poate ajuta să faci economii. Altfel spus, folosind mașina de spălat vase vei consuma mai puțină apă decât atunci când le speli manual. Dar cum stă treaba în ceea ce privește consumul de energie electrică, oare?

Ei bine, alegând o mașină de spălat vase din clasa de eficiență energetică A, ai garanția unui consum redus. Iar pentru a te convinge că merită să ai în vedere clasa energetică, îți oferim două exemple care sigur te vor pune pe gânduri:

Este o diferență notabilă, nu-i așa? Cu cât clasa de eficiență energetică este mai apropiată de litera A, cu atât consumul va fi mai mic. Iar asta înseamnă numeroase economii pe termen lung, ceea ce ar trebui să îți dorești și tu.

După cum poți observa deja, pentru un ciclu de spălare a 14 seturi de vase, această mașină de spălat vase consumă doar 8.4 litri de apă. Drept urmare, trebuie să fii atent și la acest detaliu neapărat.

Prețul mașinii de spălat vase

Așa cum spuneam și mai sus, mitul conform căruia mașinile de spălat vase sunt scumpe ar trebui să dispară. Iar asta deoarece acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. Așa se face că astăzi vei găsi atât mașini de spălat vase ieftine cât și modele de top, mult mai scumpe.

La ora scrierii acestui articol, pe eMag aveam următoarele prețuri la mașini de spălat vase:

 • Cele mai ieftine mașini de spălat vase au prețuri cuprinse între 999 lei și 1500 lei;
 • Modele de buget mediu pot fi încadrate în categoria de preț 1500 lei – 2500 lei;
 • În final, avem modelele de top ale căror prețuri pleacă de la 2500 de lei și pot urca până la peste 5000 lei. Acestea din urmă au o calitate excelentă, sunt în general produse premium care cel mai probabil nu te vor dezamăgi.

Poți găsi un preț bun la mașinile de spălat vase, atât timp cât profiți de reducerile momentului. Găsești promoții la mașini de spălat vase dacă apeși pe acest link.

Dimensiuni

Poate că nu ai o bucătărie foarte generoasă, dar vrei totuși o mașină de spălat vase. Ei bine, nu trebuie să renunți la acest plan și să compromiți numeroasele avantaje pe care un astfel de aparat le poate oferi. Asta deoarece mașinile de spălat vase au diferite dimensiuni, așa că este posibil să găsești un model care să se plieze perfect spațiului de care dispui.

Află că există și mașini de spălat vase slim. Acestea se remarcă prin dimensiunile lor reduse, ce au o lățime de doar 45 de centimetri, așa că sigur le vei putea găsi cu ușurință locul în bucătărie, oricât de mică ar fi ea.

De asemenea, ai putea câștiga spațiu alegând o mașină de spălat vase incorporabilă. Atenție însă! Mașinile de spălat vase pot fi complet incorporabile sau parțial incorporabile.

În general, o mașină de spălat vase are o lățime și o adâncime de 60 cm, în timp ce înălțimea este de 80-85 cm. Totuși, nu te baza doar pe aceste cifre. Verifică dimensiunile iar mai apoi raportează-te la spațiul de care dispui. În acest fel vei putea alege o mașină de spălat vase potrivită nevoilor tale.

Nivelul de zgomot

Te întrebi dacă mașinile de spălat vase sunt zgomotoase? Depinde ce model alegi! Totuși, nivelul de zgomot reprezintă un alt criteriu de care trebuie să ții cont.

În general, mașinile de spălat vase au un nivel de zgomot cuprins între 35 și 70 dB. Cu cât nivelul de zgomot este mai redus, cu atât mai te vei putea bucura de mai multă liniște și de confort în bucătărie.

Pentru a-ți face o idee cât mai clară despre nivelul de zgomot produs de o mașină de spălat vase, gândește-te că frigiderul produce un zgomot de aproximativ 40 dB.

Funcții, programe de spălare și tehnologii

Să nu uităm că mașinile de spălat vase sunt electrocasnice noi și moderne. Asta înseamnă că în dotarea lor regăsim o mulțime de funcții, programe și tehnologii utile. Drept urmare, acesta este un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină de spălat vase.

Dar care sunt cele mai importante funcții, tehnologii și programe de care ar trebui să ai parte? Ei bine, avem noi o listă în acest sens! Iată care sunt acestea:

 • Protecție anti-inundații – indiferent ce mașină de spălat vase cumperi, aceasta ar trebui să aibă numaidecât o funcție de protecție anti-inundații. În cazul în care există scurgeri, mașina de spălat le va detecta și va opri alimentarea cu apă;
 • Funcție anti-copii – în general copiii nu trebuie să aibă acces la electrocasnice, deoarece pot face multe năzbâtii. De aceea producătorii mașinilor de spălat vase aleg să implementeze funcția anti-copii;
 • Program de spălare ECO – pentru un consum cât mai mic de apă, detergent și energie;
 • Finisaj anti-amprentă – mai ales dacă alegi o mașină de spălat vase din inox. Va fi mai ușor de întreținut în acest mod;
 • Senzor inteligent de spălare – sunt mașini de spălat vase inteligente ce folosesc un senzor care analizează cantitatea de vase puse la spălat precum și gradul de murdărie, pentru ca mai apoi să folosească resursele optime pentru rezultate cât mai satisfăcătoare;
 • Raftul pentru tacâmuri – dacă vrei ca mașina de spălat vase pe care o cumperi să ofere o bună spălare a tacâmurilor, ar trebui să alegi un model cu raft dedicat pentru acestea. Tacâmurile sunt mai eficient spălate în raft, în comparație cu coșul dedicat tacâmurilor;
 • Indicatori de nivel – în general mașinile de spălat vase sunt destul de mult expuse unor probleme precum depunerile de calcar. Drept urmare, folosesc sare și chiar un agent special de clătire. Ei bine, pentru ca mașina ta de spălat să fie mereu protejată, ar trebui să alegi un model cu indicatori de nivel. În acest fel, vei ști când trebuie să completezi cu sare sau agent de clătire;
 • Pornire întârziată – de mare ajutor atunci când vrei să îți programezi mașina de spălat vase să înceapă programul mai târziu;
 • Filtru cu autocurățare – astfel încât resturile alimentare să poată fi eliminate cu ușurință:
 • Panoul de control cu afișaj electronic – pentru a face ca mașina de spălat vase să fie cât mai simplu de folosit;
 • Deschidere automată a ușii pentru uscare – nu vrei să stai cu ochii pe mașina de spălat vase, pentru a pune vasele la uscat, nu? De aceea ar trebui să alegi un model cu deschidere automată a ușii pentru uscare, la final de program;
 • Acces facil la filtre – pentru a le putea curăța și schimba ușor;
 • Autodiagnosticare – este o funcție de mare ajutor în momentul în care mașina de spălat vase prezintă anumite defecțiuni sau probleme tehnice. Vei afla mai ușor care este cauza problemelor, pentru a le remedia imediat.

În ceea ce privește programele ce nu ar trebui să-i lipsească mașinii de spălat vase pe care o cumperi, iată care sunt ele: spălare rapidă, spălare pahare, spălare delicată pentru vasele din porțelan sau sticlă, spălare ECO, igienizare, spălare vase foarte murdare și spălare jumătate de capacitate.

Garanție

În final, nu îți mai rămâne decât să alegi o mașină de spălat cu garanție mare. Marea majoritate a magazinelor online oferă o garanție de 2-3 ani. Totuși, există și posibilitatea de a extinde perioada de garanție contra-cost. Noi îți recomandăm să alegi o garanție extra, deoarece se poate dovedi a fi foarte utilă la un moment dat, în cazul în care mașina de spălat vase se strică.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante caracteristici de urmărit la o mașină de spălat vase. Actualizăm acest articol permanent, așa că stai aproape pentru a fi la curent cu toate noutățile noastre.

Recomandări mașini de spălat vase bune – 3 modele pe care merită să le ai în vedere

Știm că acest articol ar fi incomplet dacă nu am include și câteva recomandări de mașini de spălat vase ce merită cumpărate. Așa că am analizat cu atenție oferta disponibilă și am ales pentru tine 3 dintre cele mai bune mașini de spălat vase. Sperăm să îți fie de ajutor și să alegi și tu unul dintre următoarele aparate:

1 Mașină de spălat vase incorporabilă Electrolux EES47320L

 • Capacitate de spălare 13 seturi;
 • 8 programe de spălare;
 • Motor inverter;
 • Funcție AirDry;
 • Clasa energetică D;
 • Model complet incorporabil;
 • Preț accesibil.

2 Mașină de spălat vase incorporabilă Bosch SMV46KX04E

 • Capacitate 13 seturi;
 • 6 programe;
 • Clasa energetică E;
 • Protecție anti-inundații;
 • Program ECO;
 • Review-uri pozitive de la clienți.

3 Mașină de spălat vase Samsung DW60M5050FS/EC

 • Capacitate de 13 seturi;
 • 5 programe de spălare;
 • Panou de control cu afișaj LED;
 • Blocare acces copii;
 • Încărcare la jumătate;
 • Model compact;
 • Preț foarte bun.

Tu ce mașină de spălat vase folosești? Ai nevoie și de alte recomandări? Lasă un comentariu și îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre mașinile de spălat vase

Un motor inverter asigură un consum mai mic de energie. De asemenea, motoarele inverter sunt mai rezistente și se strică mai greu, sau chiar deloc.
Nu trebuie să clătești vasele în prealabil, ci doar să îndepărtezi resturile alimentare.
Este foarte util să adaugi sare în mașina de spălat vase deoarece astfel nu se va depune calcarul. Există un indicator de sare care te anunță când trebuie să completezi nivelul de sare.
Există sare specială pentru mașinile de spălat vase. Asta înseamnă că nu trebuie să folosești sare alimentară.
Alege un detergent de vase de o calitate cât mai bună. Cu cât detergentul este mai bun, cu atât vasele vor fi spălate mai eficient, iar componentele mașinii vor fi protejate. Găsești pe această pagină mai multe tipuri de detergent.
Nu. Cel puțin nu atât timp cât alegi o mașină de spălat vase din clasa de eficiență energetică A, B sau C.
Asigură-te că robinetul de alimentare nu este oprit și dacă există o presiune suficientă. De asemenea, asigură-te că furtunul de alimentare nu este ștrangulat.
Sunt modele care permit asta și modele care nu permit. Verifică manualul tehnic pentru a te asigura că poți conecta mașina de spălat vase la apă caldă.
Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.