cel mai bun cuptor incorporabil

Care este cel mai bun cuptor incorporabil? Recomandări

Gătitul la cuptor ar trebui să fie un obicei pe care să îl respectăm cu sfințenie. De ce? Pentru că este un mod de gătit sănătos. Iar noi trebuie să ne dorim să consumăm mâncăruri cât mai sănătoase. Cuptorul ne poate ajuta în acest sens, oferindu-ne nu numai bucate foarte sănătoase, ci totodată cu un gust deosebit.

Pentru a te putea bucura de bucate perfect gătite la cuptor, ai nevoie însă de un cuptor cât mai bun. Ne permitem să spunem că nu ar fi rău să îți cumperi chiar cel mai bun cuptor incorporabil. De ce incorporabil? În general, cuptoarele aragazelor sunt bune, dar nu la fel de bune precum cele incorporabile.

Dacă îți dorești un cuptor cu adevărat performant, merită să îți cumperi un model incorporabil. Apropo, trebuie să citești și articolul despre cum se alege o plită incorporabilă astfel încât să îți poți comanda ambele aparate în același timp.

Să alegi un cuptor incorporabil bun nu este ușor. Nu atât timp cât vrei cel mai bun cuptor incorporabil. De aceea am și decis să facem acest articol. Sunt multe cuptoare incorporabile în magazine, iar dacă nu ai cunoștințe avansate în domeniu, nu îți va fi ușor să te decizi ce model să cumperi. În acest articol vei găsi un ghid complet precum și recomandări de cuptoare incorporabile. Altfel spus, ai toate informațiile pentru o alegere inspirată.

Recomandarea casei: Cuptor incorporabil Electrolux EOD6P71X

  • Alimentare cu electricitate:
  • Capacitate de 72 de litri;
  • Autocurățare pirolitică;
  • Grill;
  • Timer;
  • SteamBake;
  • Clasă energetică bună;
  • Multe review-uri pozitive;
  • Preț bun.

Modelul acesta este unul dintre cele mai bune cuptoare incorporabile de pe eMAG la ora actuală. Prin urmare, l-ai putea avea și tu în vedere care vrei să cumperi un cuptor de care să fii cât mai mulțumit. Dacă nu este modelul de care ai nevoie, atunci te poți folosi de ghidul nostru pentru alegerea unui cuptor electric cât mai bun.

Ghidul cumpărătorului: cum alegi un cuptor incorporabil bun

Sunt multe modele de cuptoare pe piață, iar lista de specificații tehnice te poate copleși. În plus, cuptoarele incorporabile de astăzi sunt foarte moderne. Au fel și fel de dotări și tehnologii interesante, practice și smart, așa că trebuie să fii atent la fiecare detaliu în parte.

Pentru a face o alegere cât mai smart, în rândurile ce urmează îți oferim mai multe sfaturi ce te vor ajuta să cumperi un cuptor incorporabil de cea mai bună calitate. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere:

Tipul de alimentare

Înainte de toate, ar trebui să ții cont de tipul de alimentare. Din acest punct de vedere, ai două opțiuni: cuptoarele incorporabile electrice și cuptoarele incorporabile pe gaz.

În trecut exista un echilibru între aceste două tipuri de alimentare. Acum, însă, cuptoarele electrice au câștigat mult teren. Așa se face că la ora scrierii acestui articol erau disponibile peste 1000 de cuptoare alimentate cu electricitate și mai puțin de 20 de modele alimentate cu caz. Asta spune multe despre alegerea pe care trebuie să o faci.

Cuptoarele electrice încântă cu tehnologiile de ultimă generație pe care le au în dotare, cu un design modern, cu diferite funcții interesante și mai ales cu un control de precizie a temperaturii de gătire.

Sigur, cuptoarele electrice au și dezavantaje. Faptul că folosesc curent reprezintă un astfel de dezavantaj. Asta deoarece costurile utilizării cuptorului sunt mai mari. Totuși, dacă alegi un cuptor incorporabil cu clasa energetică A, vei face ca acest avantaj să fie cât mai puțin simțitor.

Din punct de vedere al alimentării, noi îți recomandăm să ai în vedere oferta de cuptoare incorporabile electrice.

Clasa de eficiență energetică

Dacă ai respectat recomandarea noastră și ai ales un cuptor incorporabil alimentat cu energie electrică, atunci va trebui să ții cont numaidecât de clasa de eficiență energetică a cuptorului. În acest sens, recomandarea noastră este simplă: alege un cuptor incorporabil cu o clasă de eficiență energetică superioară.

Mai precis, ar trebui să alegi un model cu clasa de eficiență energetică A, în cazul în care este vorba despre clasele noi, sau cu clasa energetică A+++, A++ sau A+, dacă este vorba despre un cuptor incorporabil cu clasă de eficiență energetică veche.

Cu cât clasa de eficiență energetică este mai bună, cu atât consumul de energie va fi mai redus. Asta înseamnă că poți face generoase economii pe termen lung, ceea ce sigur îți dorești.

Ce marcă de cuptor incorporabil să aleg?

Alegerea mărcii cuptorului incorporabil este o provocare. Iar asta deoarece există o mulțime de producători. Totuși, vom încerca să vorbim puțin despre ei.

Altfel spus, dacă vrei să mergi la sigur și să alegi un cuptor bun, atunci trebuie să ai în vedere modelele de la Bosch, Electrolux, Whirlpool, Beko, Zilan, Haier, Gorenje, Hansa sau Samsung.

Totuși, suntem siguri că nu te va dezamăgi nici un cuptor de la producători precum Arctic, Candy, Daewoo, Franke, Fram, Hotpoint, Heinner, Hausberg, Indesit, Zanussi sau Studio Casa.

Capacitatea cuptorului incorporabil

Să nu uiți de capacitatea cuptorului incorporabil! Iar asta deoarece este un aspect de o importanță deosebită. Obișnuiești să gătești tăvi mari cu mâncare la cuptor ? Cel mai probabil vei avea nevoie de un cuptor cu capacitate mare.

În acest sens, este important să stabilești cu precizie care sunt nevoile pe care le ai. În mod obișnuit, cele mai multe cuptoare incorporabile au între 51 și 90 de litri.

Vei întâlni și excepții. Asta înseamnă că vei întâlni cuptoare cu capacitate mai mică de 25 de litri, dar și multe modele cu capacitate cuprinsă între 25 și 50 de litri. Mai mult decât atât, sunt câteva cuptoare incorporabile care au peste 90 de litri.

Suntem siguri că un cuptor de 60-70 de litri își poate face treaba fără probleme.

Totuși, nu uita să ții cont și de spațiu. Cu cât cuptorul incorporabil are o capacitate mai mare, cu atât va fi mai voluminos. Prin urmare, este un detaliu la care trebuie să fii atent.

Dimensiuni

Dimensiunile cuptorului incorporabil reprezintă un alt detaliu de care nu trebuie să uiți. Dacă spațiul din bucătăria ta este limitat, atunci ar trebui să măsori spațiul de care dispui, astfel încât să te asiguri apoi că alegi cuptorul incorporabil potrivit spațiului de care beneficiezi.

În general, cuptoarele incorporabile au o lățime de 59-60 cm. Înălțimea va fi de aproximativ 60 cm la majoritatea modelelor, iar adâncimea de 55 cm. Totuși, asigură-te că alegi cuptorul potrivit spațiului de care dispui.

Aspectul cuptorului incorporabil

Vrei un cuptor clasic, sau unul modern? Ori poate ai cumpărat deja o plită cu design rustic, motiv pentru care ar trebui să alegi un cuptor asemănător. Găsești cu ușurință cuptoare incorporabile rustice, un bun exemplu fiind modelul Beko OIM27201. Acesta arată cam așa:

Dacă ai nevoie de un cuptor incorporabil cu aspect rustic, modelul de mai sus este cea mai bună alegere pe care o poți face. Există mai rustic de atât? Greu de crezut!

Sigur, vei găsi și alte modele de cuptoare, de la cele clasice la cele ce par a fi desprinse din viitor. Important este să te decizi care este modelul ce te atrage cel mai mult.

Cât costă un cuptor incorporabil bun?

Cele mai multe modele costă între 1000 și 2000 de lei. Vei găsi un cuptor incorporabil bun la 1600-1800 de lei fără probleme. Totuși, este important să te decizi ce anume îți dorești. Vrei un cuptor incorporabil ieftin sau cel mai bun cuptor incorporabil?

Noi suntem de părere că pentru un cuptor incorporabil de o calitate superioară ar trebui să plătești cel puțin 2500-3000 de lei. Vei găsi și cuptoare super performante a căror preț depășește pragul de 5000 de lei. Dacă îți dorești cel mai bun cuptor incorporabil va trebui să investești pe măsura așteptărilor.

În acest fel, sigur vei face o alegere bună. Totuși, este important să stabilești un buget. Vezi care este suma de care dispui, apoi îți va fi mai ușor să faci o alegere.

De asemenea, nu uita de reduceri! Profitând de promoții, poți cumpăra mai ușor un cuptor de bună calitate, la un preț accesibil.

Alege un cuptor cu funcție de autocurățare

Una dintre cele mai utile și mai ales practice tehnologii cu care un cuptor incorporabil poate fi dotat este funcția de autocurățare. Ce face funcția de autocurățare a cuptoarelor incorporabile? Ei bine, aceasta face toată treaba de întreținere a cuptorului în locul tău. Va îndepărta murdăria și te va ajuta să obții un cuptor incorporabil perfect curat și mai ales sigur.

Cuptoarele incorporabile pot avea diferite funcții de autocurățare, precum:

  • Autocurățare catalitică;
  • Autocurățare pirolitică;
  • Autocurățare hidorlitică;
  • Standard;
  • EcoClean;
  • SteamShine;
  • AquaClean.

De ce să alegi un cuptor incorporabil cu funcție de autocurățare? Ei bine, nu va trebui să depui efort pentru a curăța manual interiorul cuptorului, nu vei mai zgâria suprafețele de gătit și totodată vei păstra cuptorul în condiții optime.

Ce trebuie să știi despre tipurile de autocurățare existente? Ei bine, sunt câteva lucruri de menționat:

  • curățarea cu piroliză – se folosesc temperaturi înalte, de până la 500 de grade Celsius, cu ajutorul cărora orice urmă de murdărie este transformată în cenușă. În acest fel, tot ce îți mai rămâne de făcut este să cureți pereții cuptorului cu ajutorul unei lavete umed. Este eficient și mai ales practic. Totuși, există și un dezavantaj: consumul ridicat de energie;
  • curățarea catalitică – tot mai multe cuptoare incorporabile de pe piață au funcția de autocurățare catalitică. De ce? Pentru că este eficientă, bineînțeles. Acest mod de autocurățare funcționează cu ajutorul stratului gros de email din interiorul cuptorului care are capacitatea de absorbție a urmelor alimentare și a petelor de grăsime. De asemenea, mai pot exista panouri catalitice ce se înlocuiesc la câteva luni și ajută la autocurățarea eficientă a cuptorului. Sunt eficiente, igienizând cuptorul în cele mai mici detalii, însă costurile de întreținere pot fi mai mari. Totuși, merită!
  • curățarea cu aburi – cuptoarele incorporabile noi folosesc astăzi aburi pentru funcția de autocurățare. Vei avea la dispoziție un rezervor în care poți pune apă după ce ai terminat de gătit. Aceasta va fi transformată în aburi și cu ajutorul lor murdăria va fi eliminată de pe pereții cuptorului.

Indiferent care este alegerea ta, optează pentru folosirea unui cuptor incorporabil cu funcție de autocurățare și vei reveni apoi aici pe blogul casa365.ro pentru a ne mulțumi.

Panoul de comandă

În general, cuptoarele incorporabile noi au multe dotări, iar utilizarea lor poate fi deci destul de complexă. Prin urmare, este important să te asiguri că nu vei întâmpina probleme în ceea ce privește utilizarea cuptorului incorporabil. Asta înseamnă că trebuie să oferi atenție panoului de control.

Din acest punct de vedere, sunt disponibile mai multe opțiuni precum:

  • panou de comandă mecanic – clasic, dar eficient și mai ales ușor de folosit;
  • electronic – folosit la cuptoarele mai moderne, intuitive și mai ales moderne;
  • touch screen – dacă vrei un cuptor incorporabil din generație nouă, atunci trebuie neapărat să alegi un model cu touch screen;
  • wireless – vrei să controlezi cuptorul de la distanță? Este simplu, tot ce trebuie să faci este să alegi un cuptor incorporabil cu tehnologie wireless. În acest fel, îl vei putea utiliza chiar și de pe telefonul mobil.

Alegerea îți aparține în totalitate. Îți recomandăm, totuși, să alegi panoul de comandă cel mai intuitiv pentru tine.

Funcțiile și tehnologiile pe care trebuie să ți le ofere cel mai bun cuptor incorporabil

Așa cum spuneam, cuptoarele incorporabile sunt aparate moderne, asupra cărora evoluția tehnologiei și-a pus amprenta într-un mod foarte serios. Prin urmare, sunt numeroase funcții și tehnologii ce pot fi regăsite în dotarea unui astfel de aparat de gătit. Trebuie să îți dorești și tu să beneficiezi de ele!

Dar care sunt funcțiile și tehnologiile pe care ar trebui să le urmărești:

  • Afișaj digital – vrei să scoți mâncarea din cuptor înainte să se ardă, nu? De aceea, un timer sau chiar un afișaj digital al timpului este absolut esențial;
  • Distribuirea căldurii – anumite preparate necesită căldură din partea inferioară, altele din partea superioară, în timp ce unele mâncăruri se gătesc folosindu-se toate sursele de încălzire. Este important să alegi un cuptor incorporabil care îți oferă posibilitatea de a distribui căldura în diferite moduri, pentru a alege mereu setările optime pentru gătit;
  • Puterea cuptorului – cu cât cuptorul va fi mai puternic, cu atât se va putea încinge mai rapid și mai mult. Prin urmare, este un detaliu de urmărit numaidecât;
  • Gătit cu abur – pentru alimente sănătoase, gustoase și mai ales suculente;
  • Dezghețare – este important să alegi un cuptor incorporabil cu funcție de dezghețare;
  • Accesoriile incluse – ar trebui să includă numaidecât o tavă, un grătar și chiar un ghidaj telescopic, de ce nu;
  • Funcțiile de gătire ce nu ar trebui să-i lipsească aparatului comandat este grill-ul, convecția și funcția de pizza. Funcția de rotisor va fi și ea bine-venită, suntem siguri;
  • Zone independente de gătit – pentru a găti diferite preparate, în condiții diferite, în același timp;
  • Modurile de încălzire ale cuptorului ar trebui să fie cât mai variate iar opțiunile ce nu pot lipsi sunt: încălzirea rapidă, încălzirea sus-jos, încălzirea de jos și încălzirea 3D;
  • Ușă cu închidere soft close door – foarte practică și confortabilă;
  • Temperatură maximă – în general, cuptoarele incorporabile ating temperaturi de până la 270 de grade Celsius dar vei găsi și excepții;
  • Oprire automată – o funcție simplă, dar de foarte mare ajutor;
  • Iluminare – pentru a avea o perspectivă cât mai clară asupra bucatelor din cuptor;
  • Programare întârziată – poți programa cuptorul în așa fel încât atunci când ajungi de la muncă, bucatele să fie gata de consumat;
  • Blocare acces copii – o funcție de siguranță foarte utilă;
  • Numărul de programe – în general, cuptoarele noi și inteligente au în dotare mai multe programe concepute special pentru anumite feluri de mâncare. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante funcții și tehnologii pe care trebuie să le urmărești atunci când cumperi un cuptor incorporabil. Ține cont de recomandările noastre și suntem siguri că vei face o alegere reușită.

Dar articolul nostru nu se încheie aici, avem și câteva recomandări pentru tine.

Care sunt cele mai bune cuptoare incorporabile?

Ți-ai propus să îți cumperi unul dintre cele mai bune cuptoare incorporabile? Ar trebui să ai în vedere următoarele modele:

Recomandarea Casei: Cuptor incorporabil Electrolux EOD6P71X

  • Alimentare cu electricitate:
  • Capacitate de 72 de litri;
  • Autocurățare pirolitică;
  • Grill;
  • Timer;
  • SteamBake;
  • Clasă energetică bună;
  • Multe review-uri pozitive;
  • Preț bun.

Recomandare de buget mediu: Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ9 6230 S

  • Alimentare electrică:
  • Capacitate de 73 de litri;
  • Autocurățare catalitică;
  • Grill;
  • Design modern;
  • Funcția al 6-lea simț;
  • Gătești 3 preparate în același timp.
  • Preț foarte bun.

Ieftin și bun: Cuptor incorporabil Arctic AROIM25603X

  • Alimentare electrică;
  • 12 funcții de gătire;
  • Design modern;
  • Clasă energetică bună;
  • Timer;
  • Self clean;
  • Touch control;
  • Blocare display;
  • Ventilator pentru răcire;
  • Rotisor;
  • Gătire 3D.

Acestea au fost recomandările noastre de cuptoare incorporabile bune pe care merită să le cumperi. Sperăm că ai găsit și tu cuptorul incorporabil perfect pentru tine. Dacă ai nevoie de recomandări sau sfaturi, nu ezita să lași un comentariu.

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre cuptoarele incorporabile

Alege un cuptor electric. Chiar dacă are un consum mai mare, compensează prin numărul de funcții și tehnologie.
Funcția de gătit cu convecție oferă numeroase beneficii, așa că merită să ai în vedere această funcție.
Montajul poate fi simplu de realizat, dar este important să colaborezi cu un expert. În acest mod, vei avea garanția unui montaj realizat corect și sigur.
Atât timp cât vei alege un cuptor incorporabil cu funcție de autocurățare, tot ce va trebui să faci este să folosești acest program, folosindu-te de un buton.
Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.