cel mai bun mojar cu pistil

Cel mai bun mojar cu pistil pentru un mujdei grozav

Dacă iubești usturoiul și mai ales mujdeiul, cel mai probabil că nu îți lipsește mojarul din casă. Numai că nu te poți mulțumi cu un mojar oarecare, ci trebuie să îți dorești cel mai bun mojar cu pistil! Doar așa poți obține un mujdei excelent dar nu numai, ci și alte sosuri interesante sau chiar amestecuri de condimente proaspăt zdrobite, ale căror arome să dea un gust deosebit mâncărurilor tale.

Apropo, știai că e greșit să spui mujdei de usturoi? Asta pentru că prin definiție mujdeiul nu poate fi realizat altfel decât din usturoi.

Dacă ai condimentat deja carnea și ai lăsat-o la baiț pentru o bună perioadă de timp, trebuie să te pregătești și cu un mojar bun, astfel încât să poți pregăti un mujdei pe cinste. Iată care este, în opinia mea, cel mai bun mojar cu pistil pe care îl poți cumpăra la ora actuală:

Recomandarea casei: Mojar cu pistil Relaxdays

  • Este realizat din granit;
  • Are o capacitate foarte generoasă;
  • Dimensiunile sale sunt de 12 x 20 cm;
  • Are un design foarte plăcut;
  • Capacitatea de umplere este de aproximativ 1 litru;
  • Prețul său este accesibil.

Alegând acest mojar cu pistil din granit, sunt destul de sigur că vei fi mulțumit de alegerea făcută. Totuși, dacă ai nevoie de un altfel de mojar, atunci am pregătit câteva sfaturi ce te pot ajuta să alegi unul pe placul tău.

Cum alegi cel mai bun mojar cu pistil pentru un mujdei ca la carte

Dacă îți propui să alegi cel mai potrivit mojar pentru tine, atunci trebuie să ții cont de o serie de aspecte ce te pot ajuta să faci o alegere inspirată. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le urmărești numaidecât atunci când vrei să cumperi un mojar cu pistil:

Material

Un prim detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este materialul din care a fost realizat mojarul pe care îl cumperi. Din acest punct de vedere există diferite opțiuni precum:

  • granit;
  • marmură;
  • ceramică;
  • inox;
  • fontă;
  • piatră;
  • lemn;
  • plastic.

Recomandarea mea este să mergi la sigur și să alegi un mojar cu pistil din granit, marmură, piatră, fontă sau inox. Cele din lemn pot fi foarte atrăgătoare din punct de vedere al designului, însă sunt mai greu de întreținut. Ceramica este și ea o opțiune destul de interesantă, însă pot fi mai fragile aceste mojare.

Și mojarele cu pistil din piatră merită luate în calcul. Asta deoarece oferă multe beneficii atractive.

Opțiunile recomandate de mine se remarcă prin rezistența lor dar mai ales prin eficiență. Îți va fi mai ușor să zdrobești orice ingredient pus în aceste mojare cu pistil, ceea ce sigur îți va oferi o satisfacție plăcută.

Capacitate și dimensiuni

Capacitatea și dimensiunile mojarului cu pistil sunt, de asemenea, foarte importante. Gândește-te pentru început la cantitățile de mujdei și de sosuri pe care obișnuiești să le prepari. În funcție de aceste detalii vei putea alege un mojar potrivit nevoilor tale.

Apoi, ar mai trebui să te gândești și la spațiul pe care îl va ocupa mojarul pe care îl cumperi. Dacă în bucătăria ta nu există prea mult spațiu pentru depozitare, atunci cu atât mai mult ar trebui să fii atent la dimensiunile mojarului cumpărat.

Design

Dacă alegi să îți cumperi un mojar cu pistil, cel mai probabil că te pasionează gătitul. Așa că acesta nu este doar un accesoriu, ci va însemna mult mai mult pentru tine. Prin urmare, vei ține cont și de designul lor.

Cred că mojarele cu pistil din granit sau cele din marmură sunt cu adevărat deosebite. Vei găsi o mulțime de modele atrăgătoare, așa că nu va fi deloc dificil să alegi unul pe placul tău.

Materialul mojarului ales va avea un cuvânt important de spus din punct de vedere al designului, iar de aceea ar trebui să fii foarte atent la acest detaliu.

Întreținere și durabilitate

În general, mojarul este un articol pe care îl lași moștenire. Este deci important să alegi un produs ușor de întreținut și mai ales durabil. Aceste detalii sunt influențate în mod deosebit de materialul mojarului ales.

Cele din granit, de exemplu, sunt foarte ușor de curățat și mai ales rezistente. Totuși, va trebui să eviți șocurile tehnice, deoarece se pot sparge.

Mojarele cu pistil din inox sunt nemuritoare, la fel și cele din fontă, însă cele din urmă sunt mai greu de întreținut.

Preț

În final, nu îți mai rămâne decât să stabilești un buget pe care ești dispus să îl cheltuiești pentru achiziționarea mojarului dorit.

Am o veste bună: pentru cel mai bun mojar cu pistil nu va trebui să plătești cu mult peste 200 de lei.

Vei găsi, de asemenea, mojare cu pistil ieftine și bune, ale căror prețuri abia dacă depășesc pragul de 100 de lei. Ba chiar există și modele care costă mai puțin de 50 de lei.

Altfel spus, dacă iubești să te joci cu ierburile și mirodeniile atunci când gătești și mai ales dacă aromele proaspete te încântă până peste măsură, merită să îți cumperi un mojar cu pistil de bună calitate.

Recomandări de mojare cu pistil

În final, dacă ai nevoie și de alte recomandări de mojare cu pistil pe care merită să le cumperi, află că am pregătit o listă cu câteva modele pe care trebuie să le ai neapărat în vedere. Iată care sunt acestea:

Mojar cu pistil din inox

  • Este realizat dintr-un material foarte bun.
  • Are un diametru de 10 cm.
  • Dispune de multe review-uri și păreri pozitive.
  • Este dotat cu un suport din cauciuc ce împiedică aluncarea.
  • Finisajele sunt premium.
  • Prețul său este accesibil.

Mojar cu pistil Zeller din granit

  • Este realizat din granit, un material pe care îl consider excelent.
  • Poate fi folosit pentru a măcina cuișoare, scorțișoară sau chiar nuci.
  • Poți face atât amestecuri uscat cât și umede.
  • Are un diametru de 10 cm și o înălțime de 12 cm.
  • Are review-uri bune și un preț grozav.

Mojar din fontă

  • Acest mojar a fost realizat din fontă, un material nemuritor.
  • Este foarte rezistent.
  • Poate fi folosit pentru o mulțime de ingrediente.
  • Necesită ungere cu ulei după fiecare utilizare.
  • Are un diametru de 10.5 cm și o înălțime de 9 cm.
  • Preț foarte bun.

Cum să faci cel mai bun mujdei?

Ar fi greșit să închei acest articol fără a-ți oferi câteva trucuri pentru a obține un mujdei cât mai bun. De fapt, mint, vreau să îți spun cum se face chiar cel mai bun mujdei.

Iată care este rețeta pe care eu o folosesc mereu atunci când fac mujdei.

  • Ai nevoie de 10-12 căței de usturoi, jumătate de cană de ulei de măsline, un sfert de cană de apă și sare după gust.
  • Pentru început, curăță usturoiul și taie-l în bucățele ceva mai mici, ca să fie mai ușor de zdrobit.
  • Apoi, pune usturoiul în mojar și adaugă puțină sare grunjoasă, ce va ajuta la zdrobirea usturoiului.
  • Zdrobește apoi usturoiul atât de fin încât să rezulte o pastă.
  • Apoi, adaugă treptat uleiul de măsline iar cu ajutorul mojarului amestecă pentru a se omogeniza.
  • Dacă vrei ca mujdeiul să fie mai subțire, poți adăuga apă, însă eu nu recomand.
  • Transferă mujdeiul într-un alt vas și poate fi consumat.
  • Mai poți adăuga diferite ierburi, precum mărarul sau busuiocul. De asemenea, poți include diferite condimente iar astfel vei obține mai multă savoare.

Tu ce mojar cu pistil folosești?

Sper ca articolul meu să îți fie de cât mai mare ajutor.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.