sobe din fonta

Sobe din fontă – alternativa grozavă pentru încălzire

Cu toții ne-am dori ca orice produs cumpărat să ne țină o viață, dar asta se întâmplă tot mai rar. O cauză ar fi calitatea tot mai proastă a acestora. De exemplu, sistemul de încălzire îl schimbăm o dată la 10-15 ani, sau chiar mai des. De ce? Pentru că doar atât rezistă ele.

Excepție fac sobele din fontă. Chiar dacă nu se bucură de foarte multă popularitate, este cert faptul că odată ce ai ales să cumperi o sobă de fontă pentru încălzire, te vei putea folosi de ea o viață întreagă. Este la fel precum în cazul tigăilor de fontă.

Fie că iubești amenajările old school, ori fie că vrei un sistem de încălzire economic și mai ales eficient, sobele din fontă reprezintă o alegere grozavă. Iar despre ele ne propunem să vorbim și noi în acest articol.

Care sunt cele mai importante avantaje ale sobelor din fontă

Sobele din fontă mai sunt cunoscute și cu numele de godin, iar principalul lor avantaj este faptul că nu ocupă la fel de mult spațiu precum o sobă din teracotă, de exemplu, și totodată pot fi mutate la nevoie. În plus, aspectul lor este minunat!

Dar să fie acestea singurele avantaje pe care aceste sobe din fontă le oferă?

Ei bine, înainte de toate, dacă ai de încălzit o încăpere de dimensiuni nu foarte generoase, iar spațiul reprezintă mereu o problemă, atunci soba din fontă reprezintă o alegere pe care să o ai în vedere. Sunt ușor de instalat, au dimensiuni reduse, așa că îi poți găsi locul cu ușurință, iar la nevoie, cum ar fi în timpul sezonului cald, o poți muta într-o magazie. Sună bine? Noi zicem că da.

Mai mult decât atât, o sobă din fontă se va încălzi rapid, așa că nu vei sta în frig prea mult ci dimpotrivă. În plus, căldura va fi înmagazinată pentru mult timp. Totuși, o sobă din fontă se va răci mai repede decât un model de teracotă, trebuie să recunoaștem.

Indiferent de decor, o sobă din fontă, sau un godin după cum i se mai spune, își va găsi locul cu ușurință. Sunt multe magazine care comercializează diferite modele de sobe din fontă, așa că le poți avea în vedere și tu. Sigur vei găsi modelul potrivit nevoilor tale și mai ales condițiilor de design de care dispui.

Va fi eficient, va fi atractiv și totodată instalarea simplă te ajută să îți asiguri confortul termic peste noapte, putem spune. Dar să fie sobele din fontă perfecte? Eh, sigur sunt și dezavantaje. Dar orice ar fi, merită să cumperi o sobă din fontă!

Click aici pentru a vedea mai multe sobe din fontă bune și atrăgătoare!

Au sobele din fontă și dezavantaje?

Sigur că da, numai că nu sunt suficient de mari încât să renunți la ideea de a folosi o sobă din fontă. Cel mai mare dezavantaj al acestor sobe este faptul că trebuie alimentate des. Iar asta deoarece focarul este mai mic, așa că va trebui să ai mereu o ladă cu lemne la îndemână.

Dacă în interior nu există un strat de șamotă, nu vor păstra căldura pe termen lung. Drept urmare, ai grijă și la acest detaliu.

Prețul unui godin din fontă șamotat va fi suficient de mare, dar dacă îți dorești un stil 100% rustic și o sobă specială, atunci merită! În plus, eficiența lui nu te va dezamăgi.

Și cam atât. Așa-i că nu sunt chiar atât de multe dezavantaje?

Cele mai frumoase sobe din fontă

Desigur, frumusețea reprezintă un subiect sensibil. Este subiectivă treaba, drept urmare cea mai frumoasă sobă din fontă este aceea care îți place ție. Totuși, dacă vrei să ai de unde alege, pentru a găsi mai ușor cea mai bună sobă din fontă conform preferințelor tale în materie de frumusețe și nu numai, poți intra pe acest site.

Vei găsi acolo o mulțime de sobe din fontă foarte atrăgătoare, așa că de ce să nu le folosești și tu? Noi nu găsim un motiv anume.

Voi mai folosiți sobe din fontă? Ce vă face să nu renunțați la ele?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.