miros urat in masina de spalat rufe

Cum scapi de mirosul urât din mașina de spălat rufe

După ce am scris un articol despre cum scapi de mirosul urât din frigider m-am gândit că lumea are nevoie de un material și despre mirosurile urâte din mașina de spălat rufe. Așa că m-am conformat și am realizat acest articol în care voi vorbi despre cum scapi de mirosul urât din mașina de spălat rufe.

Dacă și tu te confrunți cu această problemă, sunt sigur că articolul meu îți poate fi de ajutor.

Vorbim despre un aparat de mare ajutor în viața noastră de zi cu zi. Lăsăm rufele în grija mașinii de spălat, iar noi ne putem bucura de orice alte activități. Iar asta este minunat. Cu toate acestea, mașina de spălat rufe poate prezenta și anumite probleme. De exemplu, zgomotul la centrifugare reprezintă o problemă cu care oamenii se confruntă adesea.

Dar la fel de des se poate întâmpla ca în mașina de spălat să apară un miros neplăcut.

Cauzele pentru care apar mirosuri urâte în mașina de spălat rufe

Pentru a afla cum poți elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat rufe trebuie să descoperim mai întâi care sunt factorii ce duc la apariția mirosurilor urâte. Acestea pot fi multiple. Iată care sunt cele mai comune cauze care provoacă apariția mirosurilor respingătoare în mașina de spălat rufe:

Detergentul de rufe

Fiecare producător de detergent de rufe are propriile recomandări în ceea ce privește dozajul folosit în timpul spălării. Ei bine, află că o primă cauză ce duce la apariția mirosurilor neplăcute în mașina de spălat rufe este detergentul de rufe.

Dacă este folosit în exces sau în cantități mult prea mici, detergentul de rufe poate cauza apariția mirosurilor neplăcute. Prin urmare, respectă recomandările producătorului iar astfel vei evita această problemă.

Uiți rufele în mașină

Din lene sau din lipsă de timp, oamenii lasă adesea rufele în mașina de spălat mult timp după ce aceasta a terminat programul de spălare. Iar asta este foarte greșit!

Recomandarea mea este să scoți hainele imediat după ce s-au spălat. Cu cât vor petrece mai mult timp în interiorul mașinii, cu atât șansele ca anumite mirosuri respingătoare să apară sunt mai mari.

Poate că nu poți scoate rufele imediat după spălare, însă ar trebui să nu stea mai mult de o oră în interiorul mașinii.

Speli prea multe rufe

Așa cum dozajul de detergent trebuie respectat cu strictețe, la fel ar trebui să faci și cu cantitatea de rufe pe care le speli. Nu pune niciodată prea multe rufe la spălat, încălcând limita de greutate. Dacă ai nevoie să speli cantități mari de rufe, poate că ar trebui să cumperi o mașină de spălat cu capacitate mare.

Dacă vei depăși limitele impuse de producător, atunci acestea nu vor fi spălate prea eficient și totodată pot apărea aceste mirosuri respingătoare pe care sigur nu ți le dorești.

Nu folosești temperaturi înalte

Multe persoane preferă ciclurile de spălare scurte, deoarece astfel hainele sunt spălate mai rapid. În general, programele de spălare scurte au o problemă: nu există suficient timp pentru a încălzi apa la o temperatură ridicată.

Asta înseamnă că dacă vei folosi frecvent programele scurte de spălare, cel mai probabil că speli cel mai adesea folosind doar apă rece. Iar asta este greșit.

Încearcă să folosești măcar din când în când, pentru articolele care suportă asta, o temperatură cât mai înaltă de spălare. În acest fel, mașina de spălat rufe va fi bine igienizată, iar mirosurile urâte nu vor apărea.

Mucegai

O altă cauză ce duce la prezența mirosurilor urâte în mașina de spălat rufe este mucegaiul. Acesta apare în mod obișnuit pe garnitura de cauciuc a mașinii de spălat rufe.

Trebuie să te asiguri că mașina de spălat rufe este aerisită ocazional și mai ales că o cureți cât mai eficient în mod regulat. În acest fel, mucegaiul nu va apărea.

Cum elimini mirosurile urâte din mașina de spălat rufe

Dacă nu ai fost suficient de preventiv iar mirosurile urâte și-au făcut deja simțită prezența, atunci trebuie să treci la fapte!

Mai exact, va trebui să folosești metodele pe care ți le voi recomanda în rândurile următoare. Iată care sunt sfaturile mele ce te pot ajuta să îndepărtezi miresmele respingătoare din mașina de spălat rufe:

Lasă mașina să se aerisească

După fiecare spălare, mașina de spălat rufe necesită aerisire. Prin urmare, sfatul meu este să lași ușa deschisă pentru ca acest lucru să se întâmple. Atât ușa de la cuvă cât și sertarul pentru detergent ar trebui să fie ținute câteva ore deschise, astfel încât să se usuce și să nu se formeze un mediu umed.

Nu exagera cu detergentul

Așa cum spuneam și mai sus, detergentul este o cauză comună a mirosurilor neplăcute. Asta înseamnă că trebuie să dozezi în mod corect detergentul folosit, indiferent de tipul său. În plus, ai putea folosi temperaturi ridicate pentru spălare, iar astfel mirosul urât va deveni doar o amintire neplăcută.

Folosește un program de auto-curățare

Anumite mașini de spălat rufe au în dotare un program de auto-curățare ce le ajută să fie mereu în cea mai bună stare. Dacă mașina ta nu are un astfel de program, atunci nu este o problemă. Tot ce trebuie să faci este să pornești un ciclu de spălare fără articole vestimentare la interior. Folosește cea mai mare temperatură posibilă.

Fă acest lucru în fiecare lună iar astfel sigur nu vei avea mirosuri neplăcute. În loc de detergent, ai putea crea o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu, întocmai pentru ca mașina să fie cât mai eficient spălată.

Curăță mașina de spălat rufe cât mai des

Trebuie să îți recomand să cureți mașina de spălat rufe atât la interior cât și la exterior în mod cât mai detaliat. Insistă la garnituri și poți folosi o soluție de curățare astfel încât munca ta să fie cât mai eficientă.

Spală sertarul pentru detergent

În mod obișnuit, sertarul pentru detergent al mașinilor de spălat rufe este detașabil. Prin urmare, îți recomand să îl scoți și să îl lași la înmuiat într-o soluție din oțet și apă, iar după ce a petrecut câteva ore bune în această soluție, să îl ștergi cât mai atent. În acest fel, mirosurile urâte vor dispărea.

Dacă problema este foarte gravă, uneori pur și simplu nu ai ce face în fața mirosurilor neplăcute. În astfel de situații, poate fi necesar să îți cumperi o nouă mașină de spălat. Poți citi ghidul meu pentru alegerea celei mai bune mașini de spălat rufe iar astfel sigur vei cumpăra un aparat care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

În final, nu îmi mai rămâne decât să îți recomand și produsele special concepute pentru curățarea mașinilor de spălat rufe. Pastilele anti calcar reprezintă un bun exemplu în acest sens.

De asemenea, ar trebui să îți mai recomand să nu folosești balsam de rufe chiar la fiecare spălare. Iar asta deoarece acesta poate lăsa multe reziduuri în urma sa.

Tu cum ai scăpat de mirosurile urâte din mașina de spălat rufe?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.