cum se curata un espressor

Cum se curăță un espressor de calcar și murdărie

Espressorul este aparatul care îmi face diminețile mai frumoase. Prin urmare, e imposibil să nu îl iubesc. Iar pentru că țin atât de mult ala el, îmi doresc să fie mereu în cele mai bune condiții. Așa că am grijă să îl întrețin corect. Ocupându-mă frecvent de curățarea espressorului, am pregătit un material despre cum se curăță un espressor de calcar și murdărie.

Dacă vrei să afli cum se îndepărtează depunerile de calcar și murdăria de pe espressorul tău, atunci ai ajuns la locul potrivit. Acest articol sigur îți va fi de ajutor.

Cum poți preveni depunerile de calcar?

Este mai simplu să previi decât să repari, iar de aceea am decis să începem prin a vorbi puțin despre cum poți preveni depunerile de calcar. Mulți dintre producători recomandă, de exemplu, folosirea unui filtru cu rășini.

Altfel spus, filtrul cu rășini va fi montat în rezervorul de apă, astfel încât în momentul în care se face trecerea apei, aceasta va fi filtrată iar calcarul nu va ajunge în aparatul de cafea.

Este necesar să schimbi filtrul deseori pentru a te asigura că proprietățile acestuia nu au de suferit.

Pentru a putea monta un astfel de filtru, este important să te asiguri că producătorul espressorului tău recomandă asta. Asigură-te că există această opțiune și în cazul aparatului pe care îl folosești tu pentru a prepara cafea înainte de a comanda un astfel de filtru.

Poți găsi mai multe filtre pentru espressoare accesând acest link. Prețurile mici te vor convinge să cumperi și tu unul.

Filtrele pentru espressor pot fi cu rășini regenerabile, cu funcție de tratare a apei sau chiar cu cărbune activ. Toate acestea se dovedesc a fi avantajoase, așa că ar trebui să le ai și tu în vedere.

Efectuează decalcifierea cât mai des

Cel mai bun mod de a-ți păstra espressorul în cele mai bune condiții implică o decalcifiere regulată. În urma acestei operațiuni, vei scăpa de calcarul de pe circuitul de apă. Sfatul meu este să faci acest lucru cel mai des. Cum poți face asta?

Este simplu, există numeroase soluții pe care le poți folosi pentru decalcifierea aparatului. Fiecare aparat vine cu anumite recomandări pentru realizarea decalcifierii, așa că ar trebui să le respecți.

Mai apoi, alege să folosești un produs de decalcifiere cât mai calitativ. În acest fel, vei reuși să îndepărtezi orice urmă de calcar.

În general, producătorii de espressoare au lansat diferite soluții de decalcifiere. Vei găsi soluții de la DeLonghi, Krups, Tassimo, Bosch, Saeco, Philips sau Siemens.

Cum se face decalcifierea unui espressor

Dacă ai apăsat butonul de mai sus, ai observat probabil că există diferite soluții pe care le poți dilua în apă, sau pe care le poți pune direct în aparat. Fiecare tip de espressor în parte dispune de o soluție concepută special pentru decalcifierea sa.

În mod obișnuit, se umple rezervorul aparatului pe 3 sferturi cu soluția folosită. Apoi, pornește espressorul și lasă-l să funcționeze timp de o ceașcă de cafea.

Apoi, poți lua o pauză de 10-15 minute după care vei relua procedeul încă o dată, tot pentru o ceașcă de cafea. Lasă aparatul oprit, deoarece anumite soluții pot fi mai eficiente la temperaturi reduse.

Repetă procedeul până când toată soluția s-a consumat, luând pauzele recomandate mai sus.

În final, clătește aparatul folosind apă curată. Ar trebui să clătești cu ajutorul a 2-3 rezervoare de apă, pentru a te asigura că orice urmă de soluție sau calcar va fi îndepărtată.

Este foarte probabil să dispui de un espressor de ultimă generație, caz în care te poți considera norocos. Asta deoarece acestea au, în mod obișnuit, o funcție pentru decalcifiere, așa că efortul pe care tu îl vei depune va fi minim.

În cazul în care ai un automat de tipul vending, află că decalcifierea lor este mult mai dificil de realizat, iar acest lucru se face de regulă de către o persoană calificată.

Date fiind aceste informații, nu pot decât să îți urez succes în curățarea espressorului tău. De asemenea, te invit să mai revii pe acest blog, deoarece vei găsi o mulțime de alte informații interesante.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.