cea mai buna masina de facut paste

Cea mai bună mașină de făcut paste

Iubești pastele? Sigur te-ar încânta ideea de a deține cea mai bună mașină de făcut paste. Iar dacă avem dreptate, atunci ai ajuns la locul potrivit. Asta deoarece în acest articol vom vorbi despre mașini de făcut paste, îți vom oferi recomandări și totodată vom prezenta un ghid pentru alegerea mașinii de făcut paste.

Nimic nu este mai plăcut decât să te ocupi personal de realizarea pastelor pe care să le consumi alături de familie. În plus, făcând pastele în casă, ai control absolut asupra ingredientelor folosite. Asta înseamnă că pastele pe care le vei consuma pot fi mult mai sănătoase.

De asemenea, gustul pastelor făcute în casă este inconfundabil! Așa că, dacă te întrebi care este cea mai bună mașină de făcut paste, atunci iată care este ea:

Mașină de paste Marcato ATLAS 150

 • Realizată din inox;
 • Model profesional;
 • Dotată cu un motor ce facilitează pregătirea pastelor;
 • Poate întinde aluatul și taie tăiței la dimensiuni reglabile;
 • 2 ani garanție;
 • Doar recenzii pozitive.

Dacă vei cumpăra mașina de făcut paste recomandată mai sus, sunt sigur că nu vei regreta alegerea făcută. Este însă o mașină nu foarte accesibilă din punct de vedere al costurilor, așa că este probabil să îți dorești un alt model.

Nu te judec, ci dimpotrivă! Scopul blogului meu, casa365.ro, este acela de a oferi ajutor oamenilor care caută un produs anume. Așa că am pregătit un ghid ce te poate ajuta să cumperi o mașină de făcut paste bună. Îl găsești în rândurile următoare.

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când îți cumperi o mașină de făcut paste?

Pentru a alege o mașină de paste de care să fii cât mai mulțumit, trebuie să fii atent la fiecare aspect în parte.

Mașinile de paste sunt inventate de o mulțime de ani, ele făcându-și apariția pentru început în bucătăria siciliană. Să prepari pastele acasă este o adevărată artă ce te răsplătește cu o satisfacție imensă atunci când ai pus în farfurie pastele pe care le-ai gătit cu multă trudă și sudoare.

Tipul mașinii de făcut paste

Pentru început, trebuie să ții cont de tipul mașinii de făcut paste. Vei găsi două tipuri de mașini, anume cele cu cilindru și cu extruziune.

Mașinile de făcut paste cu cilindru sunt deja clasice, foarte populare și apreciate de către mulți dintre pasionații de gătit. Este vorba despre acele mașini manuale, așa că tot ce îți rămâne să faci este să pregătești aluatul, să îl porționezi în bucăți mai mici iar mai apoi să le dai prin cilindru. Aici aluatul este presat și întins. În acest fel, vei obține grosimea mult dorită.

Aceste mașini de făcut paste ieftine se remarcă nu doar cu prețul său, ci mai ales prin simplitatea de utilizare. Se curăță ușor, sunt simplu de depozitat datorită dimensiunilor reduse și totodată pot fi folosite pentru a obține cantități generoase de paste. Prin urmare, poți alege și tu o astfel de mașină.

În ceea ce privește mașinile de făcut paste cu extruziune, trebuie să subliniem faptul că acestea sunt dedicate profesioniștilor. Iar asta deoarece sunt folosite pentru a produce cantități mari de paste, așa că poți alege o astfel de mașină dacă ai un restaurant sau chiar dacă vrei să comercializezi paste. Sunt automate, așa că marele lor avantaj este faptul că nu trebuie să depui prea mult efort.

Acestea din urmă sunt mai greu de utilizat, așa că trebuie să ai în vedere acest aspect.

Manuală sau electrică?

Modul de funcționare al mașinilor de făcut paste reprezintă un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un astfel de produs. Mașinile de făcut paste pot fi manuale sau electrice.

Atunci când te decizi să cumperi o astfel de mașină, trebuie să te gândești cât de mult vei folosi mașina pe care o cumperi. Dacă o vei folosi doar ocazional, atunci alege o mașină manuală.

În schimb, dacă vrei să folosești mașina foarte mult, atunci sigur se va dovedi a fi mult mai utilă o mașină electrică. Vei depune mai puțin efort, așa că sigur îmi vei mulțumi pentru acest sfat în cazul în care vei avea de realizat cantități mari de paste.

Accesorii incluse

Anumite mașini de făcut paste pot veni la pachet cu diferite accesorii care să faciliteze pregătirea pastelor. De exemplu, uneori poți să-ți dorești ca pastele tale să aibă o altă formă. În astfel de cazuri, accesoriile se vor dovedi a fi de mare ajutor.

Fie că îți dorești mai multe cuțite sau prese, este important să te asiguri că mașina pe care o cumperi vine cu suficiente accesorii pe care să le folosești mai apoi. De asemenea, trebuie să ai posibilitatea de a achiziționa accesorii separat, compatibile cu mașina pe care ai decis să o alegi.

Material

Unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină de făcut paste este materialul folosit pentru construirea acesteia. Sfatul meu este să alegi o mașină din metal. Cele din inox reprezintă alegerea ideală din acest punct de vedere, îți garantez.

Cu cât materialul este de o calitate mai bună, te vei putea bucura mai mult timp de mașina pe care ai ales să o cumperi. Va fi mai ușor de întreținut dar și mai rezistentă, așa că vei avea doar de câștigat.

Nu alege un aparat de făcut paste din plastic. Este un material ieftin și mai ales de foarte proastă calitate.

Preț

În final, ar mai trebui să te preocupe doar prețul mașinii de făcut paste. Vestea bună pe care ți-o pot oferi este că aceste mașini sunt destul de accesibile din punct de vedere al costurilor.

De exemplu, găsești mașini de făcut paste care costă mai puțin de 200 de lei, chiar și sub 100. E un preț bun, nu-i așa? În plus, dacă profiți de reduceri și promoții, atunci ai numai de câștigat.

Ce mașină de făcut paste să îți cumperi

În final, dacă vrei câteva recomandări suplimentare de mașini de făcut paste, atunci m-am conformat și le-am pregătit pentru tine. Iată care sunt mașinile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți dorești să cumperi un astfel de aparat:

Mașină de făcut paste cu role de taiere interschimbabile Laica PM2000

 • Este poate cea mai populară mașină de făcut paste;
 • Are role de tăiere interschimabile;
 • Prețul este foarte bun;
 • 7 reglaje de grosime;
 • Poate realiza diferite tipuri de paste;
 • Multe păreri pozitive.

Mașină de tăiței Atlas – Marcato 150 Classic

 • Multe păreri pozitive;
 • Realizată complet din inox;
 • 3 funcții;
 • 9 ajustări pentru întinderea aluatului;
 • Preț foarte bun;
 • Ușor de utilizat.

Mașină tăiței și spaghete

 • Realizată din inox;
 • Ușor de curățat;
 • Preț accesibil;
 • Rolă ajustabilă a lățimii;
 • Grosime ajustabilă;
 • Multe păreri bune.

Tu ce mașină de făcut paste folosești? M-aș bucura să-mi spui asta în secțiunea de comentarii.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.