detergent lichid sau capsule

Detergent lichid sau capsule, care este mai bun?

Varietatea generoasă de tipuri de detergent de rufe face ca alegerea să fie foarte dificil de făcut. Cel mai adesea, alegerea finală o vei face între detergentul lichid și detergentul capsule. Dacă și tu ești în situația în care te întrebi ce detergent ar trebui să folosești dintre acestea două, atunci ai ajuns la locul potrivit.

În acest articol mi-am propus să fac o scurtă comparație a acestor două tipuri de detergent, cel lichid și cel sub formă de capsule, așa că sper ca articolul meu să te ajute să faci o alegere.

Detergentul lichid – avantaje și dezavantaje

Detergentul lichid există deja de mult timp, fiind mai scump decât cel pudră și adesea se dovedește a fi mult mai eficient. În plus, există o mulțime de produse cu diferite mirosuri sau arome. Prin urmare, ai de unde alege.

Care sunt avantajele detergentului lichid?

Te întrebi și tu asta? Ei bine, află că există câteva avantaje importante, ce merită menționate neapărat. Mai precis, un prim avantaj al detergentului de rufe lichid este capacitatea de dizolvare rapidă.

Spre deosebire de detergentul pudră, care poate lăsa urme din cauza dizolvării incomplete, acest lucru nu se întâmplă în cazul detergentului lichid. Asta înseamnă că poți spăla folosind chiar și temperaturi reduse, iar dizolvarea se va face fără probleme. În plus, eficiența va fi aceeași atât la temperaturi joase, cât și la cele ridicate.

Poți alege doza de detergent pe care să o folosești pentru un program de spălare în funcție de gradul de murdărie, ceea ce este un alt avantaj important. Eficiența lui în ceea ce privește îndepărtarea petelor este la un nivel înalt, așa că sigur te va încânta acest lucru. În plus, poți aplica detergent lichid direct pe pată, înainte de a spăla rufele, pentru ca eficiența să fie și mai înaltă.

Detergentul lichid este considerat prietenos cu rufele, cu toate că poate elimina petele cu ușurință. În plus, are un miros foarte plăcut așa că nu mai este necesar să folosești balsam de rufe. Faci economii și te bucuri de rufe plăcut mirositoare.

Dezavantajele detergentului lichid

Detergentul nu este perfect, oricât de mult ne-am dori asta. Un prim dezavantaj este poate prețul ceva mai mare pe care îl are în comparație cu detergentul pudră. Totuși, ai grijă să dozezi corect detergentul, astfel încât să nu folosești mai mult decât este necesar.

De asemenea, depozitarea poate fi mai dificil de făcut iar în anumite cazuri, poți simți nevoia folosirii unui balsam, dacă parfumul nu este suficient de puternic.

Detergent capsule – avantaje și dezavantaje

Detergentul capsule este poate cel mai nou tip de detergent pentru rufe, fiind totodată și un detergent carte încântă prin confortul oferit. Așa se face că tot mai multe persoane preferă detergentul capsule. Dar care să fie avantajele și dezavantajele acestui tip de detergent?

Le poți descoperi în rândurile imediat următoare:

Care sunt avantajele capsulelor de detergent?

Detergentul este împachetat într-un material solubil în apă, ce se aseamănă cu un plastic foarte moale. Odată ce ia contact cu apa caldă, acest material se dizolvă, distribuind apoi detergentul în cuvă. Prin urmare, tot ce ai tu de făcut este să pui o capsulă în cuvă. Este deci un tip de detergent foarte confortabil.

Îți recomand să pui mai întâi capsula iar abia mai apoi hainele. În acest fel te asiguri că va avea acces la apă încă de la începutul programului și nu se va pierde printre rufe.

Un avantaj important este faptul că include și balsam de rufe dar și detergent, ambele dozate în cantități optime pentru a spăla hainele eficient.

Detergentul tip capsule este avantajos deoarece nu mai trebuie să cumperi balsam de rufe și totodată nu vei folosi detergent în exces. În plus, câștigi timp, ceea ce este un alt avantaj important.

În ceea ce privește eficiența, detergentul de rufe tip capsule este foarte eficient. Elimină petele și curăță rufele în mod foarte eficient. Ce îți poți dori mai mult de la un detergent pentru mașina de spălat rufe?

Dezavantajele detergentului tip capsule

În final, să vorbim puțin și despre dezavantaje. Există câteva ce trebuie menționate neapărat. Înainte de toate, acestea sunt mai scumpe decât orice alt tip de detergent, ceea ce te-ar putea determina să cauți un alt produs.

Capsulele de detergent pot fi realizate doar pentru un tip de rufe, colorate, negre sau albe, așa că poate fi necesar să cumperi mai multe produse, ceea ce ar fi foarte costisitor, desigur.

În plus, se poate întâmpla ca aceste capsule de detergent să nu se dizolve complet. Cauzele pentru care se întâmplă asta le găsești în acest articol. Totuși, de menționat este faptul că te obligă să folosești temperaturi mai ridicate de spălare.

Care este cea mai bună alegere?

Acestea fiind spuse, avem nevoie și de o concluzie, nu e așa? După cum probabil ai observat deja, fiecare tip de detergent prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Prin urmare, trebuie să ții cont de preferințele tale mai întâi. În funcție de acestea vei putea face alegerea ideală pentru tine.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.