Cea mai bună râșniță pentru sare și piper

În bucătărie folosesc doar sare grunjoasă, pe care obișnuiesc să o râșnesc înainte să gătesc, precum și doar piper boabe. Nu cumpăr niciodată piper măcinat, ci prefer să îl macin eu atunci când îl pun în mâncare. Mi se pare mai proaspăt și mai bun în acest fel.

Prin urmare, este de înțeles faptul că îmi doresc să am în bucătărie cea mai bună râșniță. Ori poate cele mai bune râșnite, că am nevoie de două, una pentru sare și una pe piper. Așa că am decis să fac un articol pe tema asta. Dacă și tu ai nevoie de o râșniță nouă, cel mai probabil articolul meu îți va fi de folos.

Am testat de-a lungul mai multe râșnițe, inclusiv niște râșnițe cumpărate din LIDL de care nu am fost deloc mulțumit, iar cele pe care le am acum par a fi ok. Nu sunt cele mai bune, așa că îmi propun să le schimb în curând, dar își fac treaba onorabil. Nu le voi arunca, ci le voi duce fie la țară, fie le voi ține în mașină. Mă mai gândesc.

Cel mai bun set de râșnițe: Russell Hobbs Copper 28011-56

Dacă îți dorești un set de râșnițe electrice, acest set este ceea ce cauți. Iată care sunt motivele pentru a-l alege:

  • Realizate din oțel inoxidabil;
  • Lumină incorporată;
  • Sistem ceramic ajustabil;
  • Utilizare ușoară;
  • Funcționează cu 4 baterii AA;
  • Numeroase păreri pozitive.

Aceasta este recomandarea mea pentru cele mai bune râșnițe. Este foarte probabil să vrei alte râșnițe, așa că nu trebuie să părăsești acest articol. Asta deoarece în rândurile imediat următoare își voi prezenta un ghid despre cum alegi o râșniță pentru sare și piper de bună calitate.

Ghidul casei: cum alegi un set de râșnițe?

Pentru a alege un set de râșnițe de o calitate cât mai bună, trebuie să urmărești o serie de aspecte importante. Dacă vei ține cont de acestea, este imposibil să faci o alegere greșită. Despre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un set de râșnițe, voi vorbi și eu în rândurile următoare.

Cât costă o râșniță de bună calitate?

Nu puține sunt persoanele care folosesc prețul pe post de criteriu principal atunci când cumpără o râșniță. Așa că am decis să încep cu acest subiect. Cât costă o râșniță de bună calitate? Ei bine, din fericire există multe râșnițe ieftine. La fel am căutat și eu să cumpăr.

Prin urmare, eu am cumpărat un set de râșnițe care au costat mai puțin de 50 de lei. Este vorba despre acest set de râșnițe de care eu sunt foarte mulțumit. Prin urmare, poate că nu ar fi o idee rea să cumperi și tu tot același set. Asta doar dacă vrei râșnițe ieftine și bune, așa cum consider eu că sunt ele.

Vei găsi însă și râșnițe mai scumpe și trebuie să te gândești la faptul că cel mai bun set de râșnițe va costa, cel mai probabil, peste 100 de lei.

Mecanism de funcționare

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont atunci când cumperi râșnițe este mecanismul de funcționare. Din acest punct de vedere, există două opțiuni: râșnițe electrice și râșnițe manuale.

Mie îmi place mai mult să folosesc o râșniță manuală, mai ales că nu necesită un foarte mare efort. Totuși, nu pot să ignor faptul că tot mai multe persoane le aleg pe cele electrice, care funcționează cu ajutorul unor mici baterii.

Confortul oferit de râșnițele electrice convinge, probabil, un număr mare de persoane să le aleagă. Nu le condamn, deoarece totul ține de preferințe.

Sistemul folosit pentru râșnire

Am văzut că multe râșnițe au un mecanism de râșnire din plastic. Nu mi se pare ok asta! Cât plastic să tot folosim? În mod indirect, acesta ajunge în organismul nostru, ceea ce nu e prea bine. Prin urmare, eu recomand să fii atent la acest detaliu și să alegi un sistem de măcinare, dacă îl pot numi așa, din ceramică.

Este mai sigur, mai eficient și mai sănătos totodată. Iar de aceea ar trebui să îl alegi și tu.

Capacitate

La fel de mult ar trebui să te preocupe capacitatea râșnițelor pe care le cumperi. Cu cât râșnița este mai mare, cu atât va fi necesar mai rar să umpli râșnița cu condimente.

Ale mele sunt micuțe și nu neg că mi-aș dori altele măcar o idee mai mari. Totuși, există un avantaj în ceea ce privește capacitatea mică: spațiul ocupat. Mai precis, le găsești ușor locul și nu ocupă prea mult spațiu, ceea ce în bucătăriile mici ar putea fi un avantaj important.

Numărul pieselor incluse în set

Dacă nu alegi să cumperi râșnițele separat, ci preferi să le alegi la set, atunci numărul de piese incluse în set ar trebui să te preocupe. În general, setul de râșnițe include doar două produse, anume râșnița pentru sare și cea pentru piper.

În cazul în care vrei să râșnești și alte condimente, atunci acest detaliu trebuie să te preocupe nepărat.

Materialul râșniței

Dacă vei arunca o privire peste oferta unui magazin care comercializează râșnițe, vei vedea foarte rapid că există o mulțime de modele. Acestea diferă între ele mai ales în funcție de materialul din care au fost realizate.

Materialul râșniței garantează durabilitatea și totodată contribui destul de mult și din punct de vedere al designului. Prin urmare, alegerea poate fi una subiectivă.

Cele mai importante opțiuni din acest punct de vedere sunt: inoxul, ceramica, lemnul, metalul, sticla sau plasticul. Pe acesta din urmă nu-l recomand. De ce să cumperi râșnițe din plastic? Doar pentru că sunt ieftine?

Mie îmi plac râșnițele pentru condimente din lemn. Ador lemnul așa că îl aleg ori de câte ori am ocazia. Poate că și gusturile tale sunt la fel, cine știe.

Designul râșniței

De ce să nu ții cont de designul râșniței, când există atât de multe modele cu un aspect deosebit? Sigur ai vrea ca râșnițele pe care le cumperi să ofere un decor plăcut în bucătărie, așa că nu ignora acest detaliu.

Ai de unde alege. Există o varietate foarte generoasă de produse, așa că trebuie să le alegi pe acelea care te încântă cel mai mult.

Producătorul

În final, mai trebuie să vorbim doar despre producătorul râșnițelor pe care le cumperi. Din acest punct de vedere, opțiunile sunt variate.

Cele mai multe râșnițe se pare că sunt realizate de Peugeot. Apoi, la fel de multe sunt OEM. Sunt și mărci precum raki, Zassenhaus, Esperanza, Gefu, Ambition sau Witek Home. King Hoff sau Klausberg merită și ele menționate.

Exemplele pot continua la nesfârșit, dar nu îmi doresc asta. Alege un producător cu o reputație pozitivă, în care ai încredere. În așa fel sunt sigur că te va mulțumi râșnița pe care o cumperi.

Recomandări de râșnițe pe care merită să le cumperi

Așadar, așa cum obișnuiesc să fac pe acest blog, nu îmi mai rămâne decât să îți recomand câteva râșnițe pentru sare și piper despre care eu cred că merită să le cumperi. Iată care sunt acestea:

Râșniță pentru piper din Inox

Vrei o râșniță de bună calitate? Acest model din Inox sigur te va mulțumi!

Este de 22 cm, iar mecanismele sunt garantate pe viață. Mecanismul de măcinare este din oțel inoxidabil dur și presupune două procese de măcinare: prima zdrobește iar a doua mărunțește boabele de piper.

Râșniță pentru sare de mare umedă

Această râșniță pentru sare sigur te va încânta. Este de dimensiuni medii, având 22 cm și este realizată din acrilic și lemn de fag.

Culoarea sa roșie este cuceritoare și sigur oferă o pată de culoare în bucătărie.

Clienții au lăsat doar review-uri pozitive!

Râșniță pentru piper „Paris Classic”

Eleganța acestei râșnițe este incontestabilă! Realizată din lemn în nuanță ciocolatie, mecanismele sunt garantate pe viață.

Folosește un mecanism foarte eficient, din oțel inoxidabil dur! Are un preț foarte bun și cred eu că merită cumpărată fără a sta pe gânduri.

Acesta a fost articolul meu despre cea mai bună râșniță. Tu pe care ai ales să o cumperi? Apropo, îți recomand să citești și articolul despre recipiente pentru condimente.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.