rasnita pentru cafea

Cea mai bună râșniță pentru cafea

Majoritatea pasionaților spun că cea mai bună cafea este obținută doar dacă boabele de cafea au fost măcinate înainte de prepararea cafelei. Eu sunt de acord cu ei! Cafeaua proaspăt măcinată are o prospețime și o aromă incontestabilă. Pentru asta ai nevoie deci de cea mai bună râșniță pentru cafea.

Indiferent de motivele pentru care preferi să cumpere cafeaua boabe, cu siguranță ai nevoie de o râșniță pentru cafea. Prin urmare, cum acest blog a apărut din dorința de a oferi o mână de ajutor tuturor cititorilor, în rândurile următoare mi-am propus să vorbesc despre râșnițe pentru cafea.

Nu numai că îți voi spune care este cea mai bună râșniță pentru cafea, dar totodată îți voi oferi și un ghid care sigur te va ajuta să o alegi pe cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Recomandarea casei: Rasnita de cafea Bosch TSM6A013B

Vrei o râșniță pentru cafea de bună calitate? Acest model de la Bosch e ceea ce cauți. A adunat peste 560 de review-uri pozitive. Are o putere de 180 W, cuțit din oțel inoxidabil și este disponibilă în diferite variante de culoare.

Are un preț foarte bun și macină 150 grade de cafea pe minut. În plus, gradul de măcinare este fin.

Nu este râșnița pe care ți-o dorești? Nu-i nimic! Vreau să te ajut să o cumperi pe cea mai potrivită râșniță pentru tine. Tot ce trebuie să faci tu este să continui să citești acest articol.

Ghidul casei: cum alegi o râșniță de cafea? 8 criterii de urmărit

Dacă te întrebi care sunt criteriile pe care trebuie să le urmărești atunci când îți dorești o râșniță pentru cafea, atunci ai ajuns la locul potrivit. Ți le prezint eu în rândurile imediat următoare.

Ține cont de aceste detalii și sigur vei reuși să cumperi o râșniță pentru cafea de foarte bună calitate. Iată care sunt aspectele de urmărit:

Prețul. Cât costă o râșniță de cafea?

Dacă vrei o râșniță de cafea ieftină, atunci află că poți găsi. Există modele care costă sub 50 de lei. Totuși, marea majoritate a modelelor de pe piață au un preț mai mic de 200 de lei.

Eu sunt de părere că pentru o râșniță de cafea decentă trebuie să plătești un preț cuprins între 100 – 200 de lei.

Sigur, există și excepții de o foarte bună calitate. Prețul lor poate depăși chiar și 500 sau 1000 de lei. Nu toată lumea este dispusă să plătească atât pentru o râșniță. Tu vrei să faci asta? Probabil că nu.

Totuși, sunt de părere că această râșniță de cafea Tchibo merită atenția ta.

Modul de utilizare

După cum bine ai înțeles din paragraful de mai sus, există atât râșnițe pentru cafea cât și modele foarte scumpe. Stabilește mai întâi care sunt nevoile tale!

Vrei o râșniță pentru cafea pe care o vei folosi acasă, ori poate că ai un mic business precum o cafenea? În funcție de nevoile pe care le întâmpini, vei alege și râșnița dorită.

Este însă important să ai și acest aspect în vedere.

Ce marcă de râșniță să aleg?

Asta se întreabă mulți cumpărători. Atât timp cât contează marca râșnițelor pentru condimente, este de la sine înțeles faptul că râșnița pentru cafea trebuie să aparțină și ea unui producător de care să fi auzit și înainte.

Din acest punct de vedere, opțiunile sunt nenumărate. Vei găsi râșnițe de cafea de la producători precum Graef, Sokany, Zassenhaus, ADLER, Rommelsbacher, Sencor, Zilan, Eukor, Bosch, DeLonghi, Haugsberg, Heinner, Hario, KitchenAid și alții.

Ce îți recomand eu? Ei bine, alege să cumperi o râșniță de la un producător de încredere. Ar trebui să fie renumit, iar dacă ai mai testat produsele sale și în trecut, cel mai probabil că te-a cucerit deja calitatea lor. Prin urmare ai încredere în ele, așa că le cumperi ori de câte ori ai ocazia. Este firesc să se întâmple așa!

Alegerea poate fi foarte subiectivă și nu e deloc greșit să fie așa.

Păreri și review-uri

Sunt de părere că ar trebui să consulți feedbackul ori de câte ori cumperi un produs anume. Mai precis, consultă secțiunea de review-uri.

Vei găsi aici o mulțime de informații importante de la clienții care au testat deja produsul dorit. Prin urmare, îți vei putea face o imagine clară despre calitatea sa. Vei concluziona în acest fel dacă merită să îl cumperi, sau nu.

Capacitatea râșniței pentru cafea

Câtă cafea îți propui să pregătești folosind râșnița pe care o cumperi? Află că opțiunile sunt foarte variate, așa că în funcție de răspunsul la această întrebare ar trebui să alegi modelul dorit.

Opțiunile sunt următoarele:

  • sub 0.3 kg;:
  • între 0.3 și 0.7 kg;
  • peste 0.7 kg.

Există și modele de capacitate mare, de peste 1 kg, recomandate mai ales atunci când ai nevoie să macini cantități mari de boabe.

Stabilește-ți nevoile, iar astfel vei putea alege o râșniță de cafea care să nu te dezamăgească. Simplu, nu-i așa?

Puterea râșniței

Puterea râșniței de cafea este un alt detaliu care ar trebui să te preocupe. De ce este important acest aspect? O putere mare înseamnă că râșnița aleasă va măcina mai rapid și mai ușor boabele de cafea.

Modelele casnice au o putere mai mică de 150W. Eu îți recomand să alegi totuși o râșniță cu o putere cuprinsă între 150 și 300w. Sigur, vei găsi și modele cu putere cuprinsă între 300 și 500W. Acestea vor fi și mai eficiente, dar totodată mai scumpe.

În ceea ce privește râșnițele de cafea cu putere de peste 1000W, acestea au fost concepute pentru uz profesional.

Design

Dacă tot adaugi un nou aparat în bucătărie, probabil că îți dorești ca acesta să se integreze cât mai bine în decor. Prin urmare, nu poți alege un model oarecare, ci dimpotrivă, trebuie să ții cont și de design.

Vei găsi râșnițe în diferite culori, cu design modern, retro sau minimalist. Prin urmare, poți alege cu ușurință modelul cel mai potrivit nevoilor tale.

Totuși, sfatul meu este să fii atent la materialele folosite pentru construirea râșniței pe care o cumperi. Alege materialele durabile și totodată ușor de întreținut. Inoxul reprezintă o alegere bună. Din păcate, însă, majoritatea râșnițelor pentru cafea sunt realizate din plastic. Asta nu îmi place!

Funcții și alte caracteristici

În final, ar mai trebui să te preocupe și funcțiile sau caracteristicile extra cu care o râșniță pentru cafea ar putea veni la pachet.

De exemplu, gradul de măcinare reprezintă un detaliu pe care să îl ai în vedere. Dacă vrei o râșniță cu grad de măcinare fin, atunci așa să și alegi. Ori caută o râșniță care îți oferă posibilitatea de a seta gradul de măcinare dorit.

Funcția pulse ajută la o măcinare mai rapidă, așa că ar trebui să ți-o dorești.

Sistemul de siguranță este esențial pentru a preveni incidentele. Protecția pentru supraîncălzire va fi și ea apreciată, sunt sigur.

De asemenea, asigură-te că alegi o râșniță care să îți ofere și funcția de râșnire umedă, mai ales dacă ai nevoie de ea.

Râșnițe de cafea pe care merită să le cumperi – 3 modele pe care eu le recomand!

Articolul meu ar fi fost incomplet dacă nu aș fi avut și o secțiune de recomandări. Sigur, râșnița de mai sus merită cumpărată, dar există și alte modele pe care trebuie să le ai în vedere. Iată care sunt ele:

Rasnita electrica Heinner HCG-200DGIX2

Cu o putere de 200w, râșnița Heinner HCG-200DGIX2 are o capacitate de măcinare de 70grame, include 2 recipiente și este realizată din inox.

Cuțitele sunt din inox și poate râșni și alte alimente atât uscate cât și umede. Prețul său este foarte bun.

Rasnita de cafea ECG KM 1412 Aromatico, 200 W, 240 g, 18 grade de macinare

Vrei o râșniță cu adevărat performantă? Acest model este ceea ce cauți. Are o putere generoasă de 200 W precum și o capacitate mare de măcinare, mai precis de 240g.

În plus, ai până la 18 grade de măcinare, întocmai pentru a obține cafea perfect pe gustul tău.

Rasnita de cafea Krups GVX242

În final, avem râșnița de cafea Krups GVX242. Îți oferă o capacitate mare de măcinare, precum și diferite setări interesante.

Pot fi setate până la 17 poziții de măcinare, de la fin la grosier.

Zațul se îndepărtează ușor și există sistemele de siguranță atât de necesare.

Acesta a fost articolul meu. Tu ce râșniță pentru cafea folosești? Eu îmi propun să cumpăr una manuală, deoarece mă încântă mult designul.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.