De mai bine de doi ani am căpătat o pereche de ciorapi din lână, făcuți manual, pe care îl purtam cu mare mândrie ca papuci de casă. Erau foarte groși și foarte confortabili, motiv pentru care îi îndrăgeam destul de mult. Vorbesc la trecut despre ei, deoarece au ajuns în mașina de spălat și, uitând de ei, au fost spălați la o temperatură mai mare decât trebuia.
Au intrat la apă așa că îi mai puteam purta doar dacă dădeam timpul înapoi cu vreo 15-17 ani, probabil.
Imediat am căutat soluții pentru rezolvarea acestei soluții. Ce e de făcut atunci când hainele intră la apă? Mai pot fi ele reparate? Ei bine, da! Din fericire, există mai multe remedii eficiente pentru a repara hainele intrate la apă. Iar despre 4 dintre ele vorbesc și eu în acest articol.
Iată ce poți face pentru a repara hainele intrate la apă:
1. Oțet și bicarbonat de sodiu
Știi bine că oțetul și bicarbonatul de sodiu reprezintă două produse care nu trebuie să-ți lipsească din casă, da? Pentru că pur și simplu sunt minunate. Așa se face că am scris un articol despre oțet, pe care ar trebui să îl folosești și tu.
Oțetul în echipă cu bicarbonatul de sodiu poate repara hainele la apă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de bicarbonat cu un litru de apă fierbinte. Pune haina acolo, înmoaie-i bine și lasă-i în apă timp de cel puțin o oră.
Apoi, amestecă 250 ml de oțet cu un litru de apă fierbinte. Aici vei clăti hainele iar problema va fi rezolvată.
2. Balsam de păr
Balsamul de păr este un alt produs foarte eficient pentru repararea hainelor intrate la apă. Acesta funcționează mai ales în cazul hainelor din lână.
Amestecă un sfert de cană de balsam de păr, cu un sfert de cană de oțet alb și mai multă apă caldă. Lasă haina la înmuiat pentru cel puțin jumătate de oră. Trage de ea din când în când, iar astfel va reveni la dimensiunile inițiale.
În final, usucă haina fără a o stoarce și vei vedea cum revine la forma de dinainte de spălare.
3. Balsam de rufe
Dacă nu ai balsam de păr în casă, sigur ai balsam de rufe. Vestea bună este că acesta te poate ajuta să readuci hainele intrate la apă la forma pe care o aveau inițial.
Fă o soluție din 250 ml balsam de rufe și 1 litru de apă. Ține haina la înmuiat pentru o perioadă de 24 de ore apoi o poți clăti. Nu o stoarce, ci las-o la uscat și sigur problema ta va fi rezolvată.
4. Șampon pentru bebeluși
Dacă ai copil mic, cel mai sigur ai cumpărat un șampon special pentru acesta. Iată că el te poate ajuta nu numai să ai grijă de podoaba capilară a celui mic, ci chiar să repari hainele intrate la apă.
Folosește-l în amestec cu balsam de păr, iar astfel îi vei spori eficiența.
Rețeta este foarte simplă. Folosește 50 grame de balsam de păr, 100 ml de șampon pentru bebeluși și apă fierbinte, atât cât să poți acoperi haina intrată la apă.
Vei ține haina aici timp de 12 ore, iar mai apoi întinde-o până revine la forma inițială. Stoarce-o și pune-o la uscat.
De asemenea, dacă ai nevoie de o nouă mașină de spălat, îți recomand să citești acest ghid.
Acestea sunt trucurile la care eu apelez ori de câte ori se întâmplă ca o haină să intre la apă. Pe acestea ți le recomand și ție. Iar dacă mai cunoști și alte trucuri utile, atunci le poți scrie la comentarii.