cea mai buna masina de paine

Cea mai bună mașină de pâine. Cum o alegi și recomandări

La început de pandemie, toată lumea a dat năvală să își cumpere cea mai bună mașină de pâine. Ciudate vremuri au fost atunci, însă cert este faptul că oamenii au gătit mai mult atunci acasă. La acest obicei nu ar trebui să renunțăm. O pâine făcută în casă este mai gustoasă, mai ieftină și mai sănătoasă.

Iar dacă nu îți place să petreci timp în bucătărie, pentru a frământa, modela și coace pâinea, atunci o mașină de pâine te va ajuta să îți îndeplinești obiectivul.

Părerea mea este că ar trebui cu toții să ne facem pâinea acasă. Iar de aceea popularitatea mașinilor de făcut pâine nu ar trebui să aibă de suferit, ci dimpotrivă.

Printre altele, acest blog își propune să îți facă viața mai ușoară. Drept urmare, în acest articol mi-am propus să realizez un ghid care să te ajute să alegi o mașină de făcut pâine care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Așa că dacă te întrebi care este mașina de pâine pe care trebuie să o cumperi, să începem cu cea mai bună:

Recomandarea Casei: Tefal Bread of the World PF6118

Vrei cea mai bună mașină de făcut pâine? Tefal Bread of the World PF6118 poate concura pentru această poziție.

Are o calitate excelentă. Puterea sa este de 1600 W iar capacitatea de 1500 g. În plus, poți alege unul dintre cele 19 programe pentru a găti diferite feluri de pâine sau alte preparate.

În plus, există peste 400 de clienți mulțumiți de această mașină de pâine Tefal, care au lăsat doar păreri bune.

Eu sunt mare fan al produselor Tefal și sunt perfect sigur că nu vei regreta dacă vei alege să cumperi mașina de pâine recomandată mai sus. Totuși, poate că ești în căutarea unui altui produs, iar mașina recomandată de mine nu se pliază nevoilor tale.

Nu-i nimic! Așa cum spuneam, mi-am propus să îți ofer ajutorul. Prin urmare, în acest articol vei găsi și un ghid care te va ajuta să alegi o mașină de pâine perfectă pentru tine.

Ghidul Casei: Cum alegi o mașină de pâine? 8 criterii pe care trebuie să le folosești

Pentru a face o alegere cât mai inspirată atunci când cumperi o mașină de pâine, trebuie să fii atent la cât mai mulți factori. Există o mulțime de detalii care fac diferența între o mașină de pâine ieftină și una de cea mai bună calitate.

Despre aceste detalii vorbim în rândurile următoare.

Iată care sunt cele mai importante aspecte de urmărit atunci când vrei să cumperi o mașină de pâine:

Cât costă o mașină de pâine?

Asta e prima o întrebare pe care o aud de la cei din jurul meu atunci când vine vorba despre achiziția unei mașini de pâine. Răspunsul meu este mereu același: depinde cât ești dispus să plătești.

Vei găsi mașini de pâine ieftine, al căror preț nu depășește 300-400 de lei, însă performanțele lor vor fi pe măsura prețului. Pentru o mașină de pâine bună, trebuie să plătești între 500 și 1000 de lei. Iar dacă o vrei pe cea mai bună, este probabil să fie necesară depășirea acestui prag.

Totuși, cu o mașină de pâine care costă 1.000 lei îți vei face treaba fără probleme, te asigur. Modelul recomandat mai sus se potrivește de minune aici.

Ce marcă de mașină pentru pâine să aleg?

Există o mulțime de producători care fac mașini de pâine. Includem aici nume precum Tefal, ETA, Studio Casa, Finlux, DOMO, Gorenje, Heinner sau chiar Panasonic.

Recomand să cumperi mașina de pâine de la un producător de care ai auzit și în trecut. Iar dacă ai avut ocazia să îi testezi produsele, iar acestea te-au mulțumit, cu atât mai bine.

Eu recomand mașinile de la Tefal. Nu neg că aș fi dispus să testez și un produs Gorenje, Heinner sau Panasonic, deoarece știu despre acești producători că sunt serioși în ceea ce fac.

Capacitatea mașinii

Cât de mare este pâinea pe care vrei să o facă mașina pe care o cumperi? În funcție de răspunsul la această întrebare vei alege și capacitatea mașinii de făcut pâine.

Trebuie să știi că majoritatea mașinilor de pâine au o capacitate între 1 și 1.2 kg. Puține sunt modelele care fac o pâine de peste 1.5 kg.

Totuși, opțiunile variază de la un model la altul, așa că trebuie să fii atent și la acest detaliu.

Puterea mașinii

Să nu uităm de puterea mașinii de pâine. Cu cât puterea este mai mare, cu atât coacerea va putea fi realizată mai rapid.

Și din acest punct de vedere, opțiunile variază. Eu ți-aș recomanda o mașină de pâine cu o putere cuprinsă între 1500 și 2000W. Totuși, trebuie să fiu sincer și să recunosc că sunt puține modele care dezvoltă o capacitate atât de generoasă.

Cele mai multe mașini de pâine au o putere cuprinsă între 800 și 1000w. Acestea își vor face treaba fără probleme, așa că nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere.

Totuși, cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bine. Te vei convinge și tu de asta atât timp cât vei alege o mașină de pâine puternică.

Numărul de programe

Vrei să faci doar pâine obișnuită, sau vei experimenta și alte rețete? O mașină de pâine îți oferă și această posibilitate. Tot ce trebuie să faci este să alegi un model cu multe programe. În cazul mașinii pe care am recomandat-o mai sus, aceasta oferă până la 19 programe.

Aceasta include următoarele programe de preparare: baghete, ciabatta, grisine, pită, chifle, pâine dulce de mici dimensiuni, pâine normală, franzelă, integrală, dulce, rapidă, pâine fără gluten sau sare, dar și program pentru copt, aluat pentru dospit, paste, prăjituri și gem.

Programele diferă de la un model la altul, iar rețetele vor fi incluse în manualul cu instrucțiuni. Gândește-te ce programe ai vrea să încerci și asigură-te că mașina de pâine pe care o cumperi include programele dorite.

Cel mai probabil că vei folosi mașina doar pentru pâine normală, dar măcar ocazional să experimentezi. Sunt multe opțiuni interesante. Poți face prăjituri sau alte minunății, ceea ce sigur te va bucura.

Numărul de palete

Mașinile de pâine pot avea 1 sau 2 palete. Acestea sunt de mare ajutor pentru frământat, așa că poți avea în vedere și acest detaliu.

Majoritatea modelelor au o singură paletă, însă trebuie să știi că două palete ajută la o frământare mai bună. Prin urmare și pâinea obținută va fi mai gustoasă, sunt sigur.

Funcții și caracteristici extra

Mașinile sunt aparate foarte moderne, ce au în dotare multe tehnologii și funcții interesante. De aceea nu trebuie să treci cu vederea acest detaliu.

Sunt multe tehnologii pe care ți le-ai putea dori, iar una dintre ele este și programarea întârziată. Gândește-te doar că poți pune ingredientele în mașină dimineața, iar când ajungi de la muncă seara, pâinea este proaspăt gătită. Există această opțiune și este de mare ajutor. Este folosită și la alte electrocasnice, așa cum sunt mașinile de spălat rufe.

La fel de utilă este și funcția de menținere la cald. Drept urmare, trebuie să o ai în vedere. Fereastra de supraveghere este foarte practică, deoarece poți verifica stadiul în care se află pâinea pe care o coci. Setările pentru gradul de rumenire ajută la obținerea unei pâini perfect pe gustul tău.

Nu uita de accesoriile incluse. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. De asemenea, ar mai putea să te preocupe panoul de control. Acesta ar trebui să includă un mic ecran, acolo unde să ți se afișeze timpul. Se va dovedi tare util, îți garantez.

Aruncă o privire peste lista de specificații a mașinii de pâine pe care o cumperi și vei găsi acolo multe detalii care te-ar putea preocupa.

Design

Gândește-te la mașina de pâine ca la un nou aparat pe care îl vei ține în bucătărie. În general, aceste aparate sunt destul de voluminoase. Au până la 8-10 kg, lățimea se apropie de 50 cm, lungimea este de aproximativ 35 cm și adâncimea de aproape 40 cm. Dimensiunile diferă de la un model la altul, desigur.

Totuși, sigur nu vei depozita acest aparat, ci va fi mereu pe blat, cel mai probabil. De aceea nu ar trebui să ignori aspectul său.

Din fericire, există o diversitate foarte bogată din acest punct de vedere. Vei găsi mașini de pâine simple, moderne și chiar retro. Prin urmare, lasă-ți gusturile să aleagă pentru tine.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 8 criterii de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi o mașină de pâine.

Recomandările casei: 3 mașini de pâine pe care merită să le cumperi

În final, încheiem articolul cu recomandări, așa cum ne-am obișnuit deja.

Iată 3 mașini de pâine pe care merită să le cumperi fără a sta prea mult pe gânduri:

1. Masina de paine Tefal Pain Doré PF210

Cu o putere de 700 w și o capacitate de 1000 de grame, Tefal Pain Dore PF210 a adunat peste 270 de păreri pozitive.

Este realizată de un producător renumit, are 12 programe, un design plăcut și performanțe foarte bune.

În plus, poți avea parte de un preț excelent, atât timp cât profiți de reduceri.

2. Masina de paine Tefal Pain Plaisir PF220

La fel de bună este și mașina de pâine Tefal Pain Plaisir PF220. Dacă nu chiar mai bună!

Aceasta are o putere tot de 700 W, capacitatea sa este de 1kg iar numărul de programe este de 27.

Sunt peste 100 de clienți mulțumiți de acest produs. Există funcția de menținere la cald, accesorii practice incluse și 3 setări de rumenire.

3. Masina de paine Tefal Pain & Délices PF240

Ghici ce! Tot de la Tefal este și a 3-a recomandare. Mai precis, este vorba despre mașina de pâine Tefal Pain & Delicses PF240.

Aceasta are o putere de 700W, capacitate de 1kg și 20 de programe.

În plus, peste 250 de clienți au lăsat păreri și review-uri pozitive. Tu poți fi următorul client mulțumit, dacă alegi să o cumperi.

Așa după cum bine observi, Tefal produce cele mai bune mașini de pâine. Așa că ar trebui să alegi și tu una.

Tu ce mașină de pâine folosești? Sper că articolul meu te-a ajutat să faci cea mai bună alegere.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Un comentariu

  1. cea mai buna masina din gama superpremium, este nevoie sa te aloci peste 1000 de lei.

    Bravo pentru acest articol! Ai prezentat foarte bine atat produsele cat si sfaturile oferite. Esti un indrumator si un inspirator excelent si sunt sigura ca vei ajuta multi cititori sa faca cea mai buna achizitie posibila cu privire la masinile de paine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.