capsule detergent nu se dizolvă

Capsulele de detergent nu se dizolvă! Cauze și rezolvări

Capsulele de detergent reprezintă o opțiune tot mai populară în rândul utilizatorilor mașinilor de spălat. Motivele sunt ușor de înțeles! Este un tip de detergent ce încântă prin eficiență și parfum. În plus, nu mai este necesară dozarea detergentului ci trebuie doar să arunci o capsulă în cuvă, iar mai apoi să folosești programul dorit.

Acestea nu sunt însă perfecte. Așa se face că unele persoane întâmpină probleme precum capsulele de detergent care nu se dizolvă. Dacă și tu ai găsit resturi ale capsulei de detergent la final de spălare, atunci ai ajuns la locul potrivit.

În rândurile următoare îmi propun să abordez acest subiect. Îți voi spune cauzele care nu permit dizolvarea capsulelor de detergent precum și soluțiile pe care le poți folosi în acest sens. Sigur îți va fi de ajutor articolul meu.

Cel mai adesea, capsulele de detergent nu sunt dizolvate complet din cauza unei temperaturi mici ale apei, a unui program necorespunzător și mai ales din cauza poziționării greșite a capsulei în mașina de spălat rufe.

Motive și soluții pentru lipsa dizolvării capsulelor de detergent

Cea mai mare problemă a capsulelor de detergent este incapacitatea de dizolvare care poate apărea din diferite motive. În urma acestei probleme, frustrarea apare în mod inevitabil. Nu numai că spălarea nu va fi eficientă, dar totodată capsula va fi risipită iar anumite rufe ar putea fi pătate.

De obicei, capsulele de detergent nu sunt dizolvate eficient în cazul în care apa folosită pentru spălare este rece sau dură.

Alteori, capsulele de detergent nu se dizolvă complet deoarece cantitatea de rufe este mai mare decât se recomandă. În acest fel, capsulele vor rămâne blocate între haine, apa nu va ajunge la ele, așa că nu vor reuși să se dizolve complet.

Ideal este să folosești o cantitate normală de haine, nici prea multe și nici prea puține, precum și apă cel puțin călduță.

Dacă faci asta deja, dar capsulele de detergent tot nu sunt dizolvate corect, atunci problema ar putea fi cauzată de designul mașinii de spălat rufe. În acest caz, cel mai probabil că nu îți dorești să schimbi mașina de spălat doar din cauza acestei probleme. Nici nu trebuie să faci asta, poți doar să schimbi detergentul de rufe. Detergentul pudră sau cel lichid reprezintă alternative grozave.

Acestea fiind spuse, dacă și ție ți se întâmplă adesea ca mașina de spălat rufe să nu dizolve complet capsulele de detergent, verifică dacă nu cumva cauza este una dintre cele prezentate mai sus. Aplică apoi soluțiile pe care ți le-am recomandat și totul ar trebui să fie ok.

Mult succes! De asemenea, te mai aștept aici pe blog, deoarece vei găsi multe alte sfaturi utile.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.