cel mai bun frigider side by side

Cel mai bun frigider Side by Side, ghid și recomandări

Nu toată lumea se mulțumește să aleagă un frigider simplu. De asemenea, pentru cele mai pretențioase persoane, nici măcar o combină frigorifică performantă nu este suficientă. Aceste persoane au nevoie de cel mai bun frigider Side By Side! Iar pentru ele am decis să scriem acest articol.

Îți vom spune, înainte de toate, ce este un frigider Side by Side, care este cel mai bun și mai ales cum alegi un model care să te mulțumească. Bun venit în poate cel mai complex articol despre frigidere tip Side By side!

Ce este un frigider Side by Side?

Frigiderul Side by Side este un tip de frigider în care compartimentul de congelare este situat într-o parte, iar cel pentru alimente proaspete este în cealaltă parte. Sunt așezate unul lângă celălalt, în stânga și în dreapta. În mod obișnuit, frigiderul și congelatorul sunt situate unul peste celălalt.

În cazul frigiderelor tip side by side avem uși care se deschid în lateral, așa că accesul la alimente este mult simplificat. Le poți organiza mai bine și le vei găsi mai ușor atunci când vei avea nevoie de ele.

Care este cel mai bun frigider side by side?

Nu ai timp de pierdut și vrei să cumperi cel mai bun frigider de tipul Side by Side? Modelul Side by Side LG GSXV91MBAF ar trebui să îți atragă atenția. Iată de ce:

 • Capacitate totală de 635 de litri;
 • Tehnologie Total No Frost;
 • Instaview;
 • Dozator de apă;
 • Raft pentru sticle;
 • Clasa energetică F;
 • Tehnologie anti bacterii;
 • Reglare umiditate;
 • Asistent vocal;
 • Review-uri pozitive.

Dacă nu ești convins că acesta este frigiderul side by side perfect pentru tine, atunci nu trebuie să părăsești articolul nostru. Mai avem o mulțime de informații utile pentru tine, așa că ar trebui să continui lectura articolului nostru.

7 motive pentru a-ți cumpăra un frigider side by side

Nu ești convins că ar trebui să cumperi un frigider side by side? Sigur te vor convinge următoarele 7 motive:

 1. O mai bună organizare: frigiderele side by side te ajută să îți organizezi mult mai bine alimentele în aparatul frigorific. Fiecare aliment va avea locul său în frigider, așa că vei obține o organizare impecabilă ce sigur te va mulțumi.
 2. Acces facil la toate alimentele din aparat: dat fiind faptul că ușile se deschid în lateral iar spațiul este generos, vei avea acces cu ușurință la toate alimentele tale;
 3. O mulțime de caracteristici extra: în general frigiderele side by side se remarcă cu o serie de caracteristici suplimentare foarte atrăgătoare, așa cum sunt dozatoarele de apă sau gheață, precum și funcțiile smart;
 4. Spațiu de depozitare mult mai generos: ai nevoie de un spațiu cât mai mare pentru depozitare alimentelor proaspete cât și pentru congelarea lor? Atunci iată încă un motiv pentru a-ți lua un frigider side by side;
 5. Consum de energie redus: multe modele de frigidere de acest tip au o clasă de eficiență energetică superioară, așa că nu vor consuma prea multă energie electrică, ceea ce sigur te va mulțumi.
 6. Design modern: cine spune că designul aparatului frigorific nu contează? Este important! Iar de aceea oamenii țin cont de designul frigiderelor atunci când cumpără un astfel de aparat. Dacă vrei un frigider modern, atunci ai încă un motiv să alegi un frigider side by side. Acestea se remarcă cu designul lor modern, așa că merită să le ai în vedere.
 7. Diferite dimensiuni – în final, află că frigiderele side by side au diferite dimensiuni, așa că pot fi ușor integrate în orice bucătărie.

Cum alegi un frigider side by side de bună calitate

Acum că te-am convins că merită să investești în achiziționarea unui frigider side by side te întrebi probabil care sunt caracteristicile de care ar trebui să ții cont atunci când faci această alegere.

Ei bine, în rândurile următoare vei găsi x caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când cauți să cumperi un frigider tip side by side:

Ce marcă de frigider side by side să aleg?

Înainte de toate, află că există o mulțime de producători care realizează frigidere side by side. Prin urmare, este normal să te întrebi ce frigider side by side ar trebui să cumperi. Ei bine, există mărci de frigidere side by side ieftine dar și mărci de frigidere de top.

Noi îți recomandăm să ai în vedere frigiderele side by side de la Samsung, LG, Liebherr, Haier, Whirlpool, Bosch, Gorenje, Electrolux, Toshiba, Tesla sau Beko.

Vei găsi însă și mărci de frigidere side by side mai ieftine, precum Heinner, Samus, Star-Light, Candy, Daewoo, Exquisit, Bomann, Neff, Pyramis, Siemens, Siltal, AEG, Midea, SAM COOK, Smeg sau Teka.

Capacitatea frigiderului side by side

Apoi, la fel de important este și volumul net total al frigiderului side by side. Din acest punct de vedere, există diferite opțiuni. Majoritatea frigiderelor side by side au o capacitate netă totală cuprinsă între 501 și 600 de litri. La fel de multe sunt și frigiderele side by side cu capacitate de peste 600 de litri.

Dar sunt și excepții. Vei găsi și aparate cu capacitate cuprinsă între 301 și 450 de litri. Prin urmare, ar trebui să te gândești foarte bine la nevoile pe care le ai.

Câte alimente obișnuiești să păstrezi în frigider? Ai o familie numeroasă pentru care gătești multă mâncare? În funcție de aceste răspunsuri vei alege și capacitatea frigiderului side by side.

De asemenea, nu uita să verifici capacitatea pentru fiecare compartiment în parte, atât pentru frigider cât și pentru congelator.

Clasa de eficiență energetică

Este foarte important să cumperi un frigider side by side cu o clasă de eficiență energetică superioară. Asta deoarece în acest fel aparatul comandat va consuma o cantitate mai mică de energie electrică. În acest fel vei plăti mai puțin pentru curent, ceea ce sigur te va încânta.

Fiind aparate frigorifice de mari dimensiuni, frigiderele side by side consumă multă energie. De aceea ar trebui să te intereseze achiziționarea unui aparat cu consum redus de energie.

Conform noilor etichete energetice adoptate la nivelul UE, vei găsi frigidere din clasa C, D sau E. Îți recomandăm să optezi pentru un frigider din această clasă. Doar așa poți obține un consum mai mic de 300 kWh pe an.

În caz contrar, frigiderul tău va consuma peste 350 kWh pe an, ceea ce nu te va încânta deloc, ci dimpotrivă.

Numărul de uși

Numărul de uși este un alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când cauți să cumperi un frigider side by side.

În general, un număr mare de uși îți permite să accesezi doar compartimentul care te interesează, fără a afecta temperatura din compartimentele unde nu ai nevoie să umbli.

Frigiderele Side by Side au în mod obișnuit 2 uși. Cu toate acestea, există și excepții. Prin urmare, vei găsi și frigidere cu 3 sau chiar 4 uși.

Cât costă un frigider side by side bună calitate?

Te întrebi ce preț va trebui să plătești atunci când vei decide să cumperi un frigider side by side? Prețurile diferă de la un model la altul.

De exemplu, cele mai ieftine frigidere side by side au un preț cuprins între 2000 și 3000 de lei. Specificațiile lor sunt mai mult decât decente, așa că dacă nu ai un buget foarte generos, atunci suntem siguri că aceste frigidere își vor face treaba cu brio.

Totuși, trebuie să subliniem faptul că frigiderele side by side nu sunt chiar atât de ieftine. Cel puțin nu la fel de ieftine precum un aparat frigorific obișnuit, așa cum sunt frigiderele clasice.

Așa se face că majoritatea frigiderelor de acest tip au un preț cuprins între 3000 și 5000 de lei. Iar dacă îți vei propune să îți cumperi cel mai bun frigider side by side, află că va trebui să plătești cel puțin 5000 de RON. În acest fel, vei face o alegere pe care sigur nu o vei regreta.

Sistem de răcire

Chiar dacă opțiunile sunt multiple, recomandarea noastră este să alegi un frigider side by side cu sistem de răcire Full No Frost. În acest fel, nu se va permite formarea gheții, iar alimentele vor avea parte de

Vei mai găsi și frigidere side by side No Frost, Neo Frost și NoFrost Plus, numele tehnologiei fiind diferit de la un producător la altul condiții mai bune de păstrare.

Cum funcționează tehnologia No Frost?

Un frigider dotat cu răcire no frost va îndepărta umiditatea din interior, iar în acest fel se împiedică formarea de gheață în interior. Totodată, nu va mai fi necesară dezghețarea manuală.

De regulă, aerul de rece din frigider se va încălzi dacă vor fi introduse alimente calde, așa că va apărea umiditatea. Această umiditate va putea fi observată pe pereții frigiderului, înghețând mai apoi.

În cazul frigiderelor full no frost, acest lucru nu este posibil datorită ventilatorului. Astfel se obține o temperatură constantă în frigider și nu se permite formarea gheții. În plus, frigiderul va răci eficient.

Funcții

Funcțiile frigiderului Side by Side reprezintă un alt detaliu de o importanță deosebită pe care trebuie să îl ai în vedere. De ce să urmărești și acest aspect? Ei bine, pentru că multe funcții se dovedesc a fi uimitor de practice și de eficiente. Prin urmare, dacă vrei un frigider care să te încânte zilnic, funcțiile sale ar trebui să te preocupe.

Care sunt principalele funcții și tehnologii pe care să le cauți la un astfel de frigider? Avem noi câteva sugestii:

 • Dozatorul de apă;
 • Child lock;
 • Posibilitatea de a controla umiditatea;
 • Dozatorul de gheață;
 • Modul ECO;
 • Modul Holiday;
 • Iluminarea cu becuri LED;
 • Sistemul antibacterian;
 • Tehnologia Wi-Fi.

Exemplele ar putea continua la nesfârșit. De aceea ne rezumăm în a spune: cu cât mai multe, cu atât mai bine. Ar putea deveni un motto pentru blogul nostru această recomandare.

Încastrare

Frigiderele side by side pot fi independente sau totodată pot fi încastrate în mobilier. Fiecare tip de frigidere prezintă atât avantaje cât și dezavantaje.

Îți dorești un frigider pe care să îl pui în priză iar mai apoi să te bucuri de funcționalitățile sale? Alege un frigider independent. Îl vei putea muta oriunde dorești, nu necesită instalare specială și totodată prețul său este mai accesibil.

În schimb, dacă pentru tine contează mult decorul din bucătărie, așa că ai optat doar pentru electrocasnicele incorporabile, atunci frigiderul side by side îl vei alege, de asemenea, incorporabil.

Totuși, nu este la fel de ușor de instalat și prețul nu este la fel de accesibil.

Sistem de dezghețare

Dezghețarea reprezintă o operațiune nu foarte plăcut de realizat. Prin urmare, ar trebui să te asiguri că frigiderul pe care îl cumperi dispune de sistem de dezghețare automată pentru ambele compartimente. În acest fel, nu vei mai întâmpina necesitatea de a te ocupa personal de eliminarea gheții formate în interior.

Alege un frigider side by side cu sistem de dezghețare automată și suntem siguri că nu vei regreta alegerea făcută.

Totuși, există și aparate ce dispun de un sistem de dezghețare semi-automat, însă astfel de modele sunt destul de rare.

Tipul displayului

Multe dintre modelele de frigidere side by side sunt dotate cu un display cu ajutorul căruia controlezi parametrii de depozitare a alimentelor și alte funcții sau setări. Prin urmare, trebuie să ții cont și de tipul display-ului.

Acesta poate fi cu touchscreen sau de tip LCD. Îți recomandăm să optezi pentru frigiderele cu display dotat cu tehnologia touchscreen.

Este o opțiune mai modernă, mai intuitivă și totodată mai elegantă. Iar de aceea ar trebui să o alegi și tu.

Numărul de compartimente

Unul dintre motivele pentru care alegi să cumperi un frigider side by side este probabil faptul că vrei o mai bună organizare a alimentelor din aparatul frigorific. Prin urmare, numărul de compartimente reprezintă un detaliu ce ar trebui să te preocupe.

Cu cât mai multe compartimente, cu atât mai bine. Asta deoarece în acest fel îți vei putea organiza alimentele pe categorii, ceea ce înseamnă că în acest fel fiecare aliment în parte va beneficia de condiții optime de păstrare, iar tu le vei putea găsi mai ușor atunci când vei avea nevoie de ele.

Nu uita de compartimentare atunci când ai nevoie de un frigider side by side și suntem siguri că sfatul nostru se va dovedi a fi tare util.

Numărul de rafturi ale frigiderului

La fel ca în cazul compartimentelor, un număr mare de rafturi pe ușa frigiderului se va dovedi a fi, la rândul său, foarte practic. Asta deoarece îți vei depozita sticlele și alte lucruri în mod organizat, găsindu-le cu ușurință atunci când vei avea nevoie de ele.

Drept urmare, numărul de rafturi ale frigiderului este un alt criteriu de care să ții cont.

Design și garanție

În final, e foarte probabil să te preocupe și designul frigiderului pe care îl cumperi. Prin urmare, ai putea ține cont și de acest detaliu.

De asemenea, nu uita de garanție! Faci o investiție destul de generoasă, așa că ar trebui să alegi un frigider side by side cu garanție extinsă. În acest fel, orice defecțiune ce apare va putea fi remediată rapid.

3 recomandări de frigidere side by side

Nu știi ce frigider side by side să cumperi? Avem noi câteva recomandări pe care ar trebui să le ai în vedere numaidecât. Iată care sunt acestea:

LG GSXV91MBAF

 • Capacitate totală de 635 de litri;
 • Tehnologie Total No Frost;
 • Instaview;
 • Dozator de apă;
 • Raft pentru sticle;
 • Clasa energetică F;
 • Tehnologie anti bacterii;
 • Reglare umiditate;
 • Asistent vocal;
 • Review-uri pozitive.

Haier HB18FGSAAA

 • Capacitate totală de 539 litri;:
 • French Door;
 • Total No Frost;
 • Motor cu inverter;
 • Sistem antibacterial;
 • Control umiditate;
 • Senzori Fresher;
 • Display LED;
 • Super Cooling;
 • Super freezing;
 • Clasa energetică E.

Samsung RH68B8841S9/EF

 • Capacitate 627 litri;
 • Full No Frost;
 • Food Showcase;:
 • Twin Cooling Plus;
 • Conversie Smart 5 în 1;
 • Dotat cu compresor digital inverter;
 • Clasa energetică E;
 • Realizat din inox.

Acestea sunt, așadar, recomandările noastre pentru articolul despre cel mai bun frigider side by side. Vrei și tu un astfel de model? Profită de prețurile speciale folosind butoanele de mai sus.

Iar dacă ai nevoie de sfaturi sau recomandări, nu ezita să lași un comentariu.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.