cea mai buna piatra pentru pizza

Cea mai bună piatră pentru copt pizza

O pizza delicioasă este greu de obținut. Este însă și un preparat foarte îndrăgit, așa că nu puține sunt persoanele dispuse să depună toate eforturile necesare pentru a obține o pizza perfectă. Acestea își vor cumpăra, cel mai probabil, cea mai bună piatră pentru pizza. Pentru ele am decis să facem acest articol.

Mai exact, ne-am propus să vorbim despre pietrele pentru copt pizza. Sunt populare în rândul pasionaților de gătit și mai ales a celor care obișnuiesc să gătească pizza acasă. Este, desigur, un articol pentru pasionați!

Așa că dacă ești o persoană pasionată de bucătărie, poți continua să citești acest articol. Dacă gătești doar rareori, atunci sigur nu este o idee bună să îți cumperi o piatră pentru copt pizza.

Recomandarea casei: Set piatra Electrolux pentru pizza

 • Conține diferite accesorii precum paleta sau feliatorul;
 • Realizată dintr-un material durabil;
 • Prețul său este accesibil;
 • Distribuie căldura uniform și rapid;
 • Numeroși clienți mulțumiți care au lăsat păreri și review-uri pozitive

De ce să îți cumperi o piatră pentru copt pizza?

Te poți întreba de ce să îți cumperi o piatră și nu o tavă specială pentru pizza? Ei bine, sunt multe motive.

O pizza gătită pe piatră va avea cu totul alt gust și va fi mult mai asemănătoare cu cea gătită într-un cuptor tradițional.

Dacă îți place să gătești pizza acasă, atunci ai un motiv excelent pentru a-ți comanda o piatră pentru pizza. În primul rând, poți obține o crustă crocantă și o bază uniformă. Asta din simplul motiv că piatra pentru pizza își va păstra temperatura în mod constant și totodată o va distribui uniform.

Atunci când există exces de umiditate, piatra pentru copt pizza o poate absorbi.

Găsești o piatră pentru copt pizza la doar câteva sute de lei, ceea ce înseamnă un preț accesibil, așa că nu este o investiție majoră. Mai mult decât atât, vei putea găti și alte preparate folosind-o, ceea ce din nou este un motiv grozav pentru a-ți cumpăra.

Gândește-te doar că vei putea face turtițe ca la cuptor, cu o crustă minunată și cu un gust minunat. Sună bine? Probabil că te-am convins deja să îți cumperi o piatră pentru copt pizza. Dar cum să o alegi? Îți spunem tot noi!

Cum alegi o piatră pentru copt pizza de bună calitate?

Nu toate pietrele de copt pizza sunt bune. Vei găsi, de exemplu, piatră pentru copt pizza în LIDL. Nu toată lumea este mulțumită de ele, așa că ai putea avea rețineri în a cumpăra una. Totuși, merită să încerci atunci când prețul nu este foarte mare. Important e să respecți instrucțiunile!

Pentru a alege cea mai bună piatră pentru copt pizza, este important să ții cont de câteva criterii importante. Acestea îți vor fi prezentate în rândurile imediat următoare:

Materialul plăcii

Înainte de toate, materialul plăcii este detaliul ce ar trebui să te preocupe cel mai mult. În general, aceste plăci pentru copt pizza sunt realizate din granit. Suntem însă siguri că vei găsi și alte opțiuni, așa că este important să analizezi cât mai bine proprietățile fiecărui material în parte.

Acesta ar trebui să fie rezistent, să se încălzească uniform și totodată să nu fie tratat cu vreo soluție anume.

Dimensiuni

Dimensiunile pietrei pentru copt pizza le vei alege ținând cont atât de mărimea cuptorului tău cât și de dimensiunile pizzei pe care vrei să o gătești. Totuși, ar fi greșit să ignori acest detaliu.

Gândește-te doar că vei folosi piatra naturală ca pe o plită, așa că vei putea găti diferite alimente pe ea, ce pot necesita un spațiu mai generos.

Întreținere

Nu va fi simplu să te ocupi de întreținerea pietrei pentru pizza. Asta deoarece aceste articole sunt destul de mult expuse murdăriei. Așa că trebuie să te împaci cu gândul că aceasta va fi dificil de păstrat în stare impecabilă.

Totuși, întreținerea pietrei pentru pizza poate fi un aspect care să te preocupe. Încearcă să alegi o piatră ușor de întreținut și sigur ne vei mulțumi mai târziu.

Cum se folosește o piatră de copt pizza?

Multe persoane se plâng de pietrele cumpărate, spunând că acestea nu ar fi bune. Cel mai adesea, nu pietrele sunt de vină, ci oamenii.

Nu este ușor să folosești o piatră de pizza! Acesta este motivul pentru care nu sunt recomandate tuturor, ci doar pasionaților. La fel precum tigăile de fontă!

Înainte de prima utilizare, spală cât mai bine blatul de pizza. Ideal e să faci asta folosind doar apă caldă nu și detergent de vase, care ar putea intra în blat.

Apoi, lasă piatra să se usuce timp de o zi.

Pentru început, înainte de a o utiliza pentru prima oară, ar trebui să o încălzești în cuptor la o temperatură ridicată, de aproximativ 200 de grade, pentru 30 de minute. Nu pune piatra în cuptorul deja fierbinte.

După ce aceasta a fost bine încălzită, folosește mănuși pentru a scoate piatra din cuptor. O poți unge cu puțin ulei de măsline, iar apoi piatra se introduce la cuptor înapoi, unde se lasă timp de o oră. După ce ai urmat acest procedeu, piatra va fi suficient de bine igienizată pentru a fi utilizată.

Ulterior, este suficient să o speli cu apă.

Înainte de a găti, pune blatul la cuptor pentru o oră sau două. Înfierbântă-l la o temperatură de 250 de grade Celsius. Piatra de pizza se pune în cuptor iar abia mai apoi se pornește cuptorul.

După ce blatul a fost încălzit, acesta poate fi folosit pentru gătit. În general, nu se recomandă folosirea blaturilor congelate pe piatră de pizza. De asemenea, nu se pune în apă atunci când încă este fierbinte.

Fiecare piatră de pizza poate veni cu propriile instrucțiuni, așa că ar trebui să le respecți cu strictețe. În acest fel, suntem siguri că vei folosi piatra cu succes.

Recomandări pietre pentru copt pizza

În final, dacă te-am convins că merită să cumperi o piatră pentru pizza iar modelul de mai sus nu a fost neapărat pe gustul tău, atunci iată alte recomandări de pietre pentru copt pizza:

Formă cu piatră de copt pizza

 • Include diferite accesorii utile;:
 • Piatră din argilă refractară;
 • Prețul său este accesibil;
 • A adunat multe review-uri pozitive;

Accesoriu de piatra pentru coacere traditionala pizza si paine

 • Poate fi folosită atât în cuptoarele electrice cât și în cele pe gaz;
 • Este realizată din piatră naturală;
 • Dimensiuni de 34 pe 28.5 cm;
 • Grosime 10 mm;
 • Preț bun.

Acesta a fost articolul meu despre cea mai bună piatră de pizza. Sper că ți-a fost de ajutor. Tu folosești un astfel de articol? Ce recomandări ai? De asemenea, dacă ai nevoie de sfaturi sau de recomandări, atunci poți lăsa un comentariu.

Urmărește-mi blogul pe Google News.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.