Totul despre tigăile din inox – folosire și asezonare

Mă preocupă tot mai mult gătitul în condiții cât mai sănătoase cu putință, motiv pentru care aici pe blog găsești și un articol despre tigăi sănătoase. Prin urmare, gătesc adesea folosind tigăile din fontă. Sigur, am și vreo două tigăi de la Tefal în casă, însă voi renunța la ele odată cu trecerea timpului, sunt sigur.

Cel mai logic pas pe care ar trebui să îl fac este trecerea la tigăile din inox. Dacă vrei alimente gătite sănătos, al căror gust să fie inconfundabil, atunci inoxul reprezintă o idee grozavă. Acesta este motivul pentru care m-am hotărât: vreau o tigaie din inox!

Pentru că îmi place să mă documentez mai întâi și mai ales pentru că știu că nu e ușor să folosești o tigaie din inox, am căutat mai multe informații pe internet. Am descoperit o mulțime de lucruri utile, așa că am zis să le împărtășesc și cu voi pe blog.

Prin urmare, dacă ai diferite întrebări despre tigăile din inox și mai ales dacă te întrebi cum pot fi folosite ele corect și mai ales cum se face asezonarea tigăilor din inox, atunci ai ajuns la locul potrivit. Am pregătit mai multe informații utile și totodată voi actualiza acest articol permanent.

Poți salva acest articol, pentru a reveni la el ori de câte ori ai nevoie. Iată tot ce trebuie să știi despre tigăile din inox:

Tigăi din inox – alegerea perfectă pentru gătit sănătos, dar o mare provocare în ceea ce privește utilizarea și întreținerea

Ai ajuns la acest articol deoarece tocmai ți-ai cumpărat o tigaie din inox și nu funcționează cum te-ai aștepta, ori doar plănuiești să cumperi o tigaie din inox, așa cum fac eu acum. Indiferent de motivele pentru care ai ajuns să-mi citești articolul, sunt sigur că nu vei regreta alegerea.

Regula de aur în ceea ce privește utilizarea tigăilor din inox este încingerea acesteia. Mai precis, pune tigaia pe foc și las-o câteva minute să se încingă bine. Abia mai apoi pune uleiul. Lasă să se încingă și el și după poți pune ingredientele. Totuși, trebuie ca tigaia să nu fie foarte încinsă. Utilizând-o constant, vei descoperi cum se folosește corect.

De regulă, va trebui să aștepți aproximativ 2 minute iar apoi poți pune uleiul. Atunci când ingredientele sfârâie la adăugarea în tigaie, înseamnă că e momentul potrivit.

Toate alimentele pe care le gătești în tigaia de inox trebuie să fie la temperatura camerei. Aceasta este o regulă a gătitului în general.

Evită să pui în tigaia din inox alimente care au apă. Folosește șervețele pentru absorbția apei din anumite ingrediente, așa cum este carnea.

La fel precum tigăile din fontă, tigăile din inox nu se spală niciodată cu detergent. Acesta distruge stratul anti aderent obținut în urma asezonării. Prin urmare, este suficientă apa.

Conform celor spuse de Ciprian, trebuie să cureți tigaia din inox folosind apă și oțet în proporții egale, iar mai apoi o usuci. Din acest moment începe asezonarea.

Cum se asezonează o tigaie din inox

Pentru început, dacă tigaia este bine spălată, trebuie să o pui pe foc, la temperatură mică. După 2 minute în care tigaia a stat pe foc, pune puțină untură. O lingură ar fi suficientă, din cele spuse de Ciprian Muntele.

După ce se topește și se încinge bine, poți întinde untura pe toată suprafața tigăii din inox, folosind prosoape din hârtie. Procesul este asemănător cu cel al ungerii tigăilor din fontă, din câte îmi dau seama.

Lasă tigaia din inox pe foc pentru câteva clipe, iar mai apoi șterge excesul de untură folosind șervețele. Procedura mai trebuie făcută încă o dată iar totul ar trebui să fie bine.

Citind asta, îmi dau seama că este mai ușor decât credeam. Nu trebuie spălată tigaia din inox cu detergent, deoarece va fi îndepărtată untura, ceea ce sigur nu își dorești.

Curățarea tigăii din inox

În final, tot am făcut referiri la curățarea tigăilor din inox. Nu folosi detergent, dar dacă ai pătat tigaia din inox poți folosi fără probleme apă și oțet. Lasă să fiarbă iar apoi totul se curăță ușor, mai ales dacă adaugi și puțin bicarbonat de sodiu.

După folosire, fierbe apa în tigaie și resturile se vor îndepărta mai ușor.

Rămâne acum să caut o tigaie din inox bună, să o încerc și să revin cu păreri. Sunt sigur că nu va dura mult până când se întâmplă asta.

Dacă vrei să afli cum se asezonează o tigaie din fontă, știi bine că găsești un articol pe acest blog.

Tu ce recomandări ai pentru folosirea tigăilor din inox?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.