Congelarea alimentelor reprezintă cel mai bun mod de conservare a acestora pe termen lung. Drept urmare, nu puține sunt persoanele care folosesc aparatele frigorifice pentru a-și congela rezerve de hrană. La un moment dat va fi nevoie să le decongelezi, așa că te vei întreba care este cel mai bun mod de a face asta.
Dacă și tu te întrebi ce metode ar trebui să folosești pentru a decongela carnea dar și alte alimente, atunci ai ajuns la locul potrivit. Echipa blogului Casa365.ro îți oferă mai multe metode pe care trebuie să le încerci:
Folosește frigiderul
Te poți gândi că frigiderul ține rece, iar carnea nu se decongelează niciodată în interiorul său. Ei bine, află că folosirea frigiderului este poate chiar cea mai bună metodă de decongelare a cărnii. Las-o în frigider, iar în acest fel temperatura constantă din interior îi va asigura o dezghețare în condiții excelente.
Cel mai mare avantaj al dezghețării cărnii în frigider este faptul că nu permite dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, specialiștii spun că dacă vei decongela carnea în frigider, o poți congela înapoi fără probleme.
Mai mult decât atât, se crede că dezghețatul cărnii la frigider oferă un gust mai bun mâncării, așa că este un motiv în plus pentru a încerca acest truc.
Totuși, există și un dezavantaj: va dura mai mult timp pentru decongelarea cărnii. Drept urmare, ar trebui să o lași peste noapte. Ori, poți folosi alte metode de dezghețare a cărnii, ce prezintă un timp mai scurt. Iată câteva exemple:
Cuptorul cu microunde este și el de mare ajutor
Ai uitat să lași carnea congelată la dezghețat în frigider peste noapte, iar acum trebuie să te apuci de gătit? Cel mai rapid mod de a dezgheța carnea implică folosirea cuptorului cu microunde.
Majoritatea cuptoarelor au o funcție de decongelare, așa că ai putea încerca să o folosești și tu. În doar câteva minute carnea, va fi decongelată și pregătită pentru gătit.
Totuși, nu este chiar cea mai recomandată metodă pentru decongelarea cărnii. Iar asta deoarece microundele vor încălzi în mod inegal carnea, iar astfel anumite porțiuni ale cărnii se vor găti.
Drept urmare, ar trebui să o pui la gătit imediat ce ai scos-o din cuptor și să ai grijă să nu se ardă.
În apă sau la temperatura camerei
Te întrebi cum să NU decongelezi carnea? Îți spunem noi: nu o pune în apă fierbinte. Nici la temperatura camerei nu este chiar în regulă să dezgheți carnea. Iar asta deoarece nu se va dezgheța uniform, iar asta poate duce la dezvoltarea bacterrilor.
Poți folosi apa pentru a dezgheța carnea, dar este important ca aceasta să fie rece. În acest fel, carnea se va dezgheța mai rapid decât la frigider și totuși este un mod sigur.
Acestea sunt, așadar, metodele la care poți apela atunci când dorești să decongelezi carnea. Tu ce metodă folosești?