idei de economisire spațiu

Cele mai bune soluții de depozitare pentru o casă mică

Nimic nu este mai frustrant decât să nu ai spațiu prin casă. Deși sunt genul de persoană care preferă minimalismul, recunosc că adesea lucrurile se adună, așa că automat apare haosul și dezordinea. Prin urmare, fac curățenie și arunc multe dintre ele. Dar nu durează mult iar haosul e la loc.

Nu pot arunca chiar totul, deoarece de multe dintre lucruri am reală nevoie. Iar dacă tot am stat cu chirie doar prin garsoniere, destul de mici majoritatea, am decis să fac un articol în care să vorbesc despre soluții de depozitare. Iată care sunt soluțiile de depozitare pentru o casă mică pe care trebuie să le ai și tu în vedere:

Folosește rafturi pe pereți

Mult prea rar exploatăm eficient pereții pe care îi avem la dispoziție. Punem televizorul, câteva decorațiuni, un cuier și poate mobilierul de bucătărie. Dar cam atât, iar potențialul este mult mai mare. De exemplu, poți pune rafturi pe pereți, acolo unde să depozitezi o mulțime de lucruri de mici dimensiuni.

Iată deci o idee grozavă de a folosi spațiul vertical. În plus, vei găsi rafturi de perete cu un design foarte simpatic, care îți vor înfrumuseța întreaga locuință.

Alege mobilierul multifuncțional

Chiar dacă este important, aspectul nu reprezintă singurul detaliu de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi mobilierul. Eu îți recomand să insiști pentru alegerea mobilierului multifuncțional. Un pat cu spațiu de depozitare sub el sau un dulap ce se poate transforma în birou sunt doar două exemple în acest sens.

Sună bine? Sper că te-am convins.

Nu ignora spațiul de sub pat

Dacă ai deja un pat multifuncțional, care îți oferă un spațiu de depozitare, nu ar trebui să ignori acest spațiu de care beneficiezi. Aici poți pune mai multe cutii de depozitare, în care să îți organizezi lucrurile. Poți pune aici haine, lenjerii de pat, perne dar și alte lucruri de care nu ai nevoie în mod frecvent.

Exploatează spațiul de pe dulapuri

Nu înțeleg de ce, însă unii oameni nu folosesc la capacitate maximă spațiul de deasupra dulapurilor, chiar dacă acesta poate fi de mare ajutor. Dacă dorești să te folosești de acest spațiu, dar totuși să arate cât mai estetic, atunci ai putea instala rafturi sau poți folosi cutii de depozitare. În acest fel, vei pune aici toate lucrurile de care nu ai nevoie prea des și vor fi bine organizate. În plus, va arăta bine.

Depozitează lucrurile pe uși

Apar tot mai multe soluții de depozitare pe uși. Indiferent că este vorba despre un cuier sau un suport pentru încălțăminte, tot mai multe persoane aleg să folosească acest spațiu. La fel ai putea face și tu.

Nu ignora spațiul de sub scări

Dacă locuiești la casă și ai scări la interior, atunci spațiul de sub acestea poate fi exploatat la maxim pentru a-ți depozita toate lucrurile. Există numeroase metode de a organiza acest spațiu cu rafturi și sertare, întocmai pentru a putea obține un decor cât mai plăcut.

Folosește cutii de depozitare transparente

Cu toții uităm unde am pus anumite lucruri și poate fi foarte frustrant să cauți un anumit lucru și să nu dai deloc de el. Poți evita ușor astfel de situații folosind cutii de depozitare transparente. În acest fel, vei zări mai ușor lucrurile pe care le cauți.

Tu ce soluție folosești pentru a-ți organiza lucrurile din casă și mai ales pentru a economisi spațiu? Comentariul tău poate fi de mare preț, așa că nu ezita să lași un comentariu. Poți reveni pe blog pentru mai multe idei practice.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.