cea mai bună cană filtrantă

Cea mai bună cană filtrantă: cum o alegi și recomandări

Apa este licoarea vieții! Prin urmare, ar trebui să o consumăm cât mai des și de o calitate cât mai bună. Dar cum să facem asta, când astăzi există atât de multă poluare? Cea mai bună cană filtrantă poate fi soluția.

Apa de la rețea nu este mereu gustoasă și totodată nu știm cât este ea de curată. De asemenea, nu este mereu plăcut să cari bidoane cu apă din comerț, mai ales dacă locuiești la un etaj superior dintr-un bloc fără lift.

În plus, apa costă și s-a scumpit suficient de mult în ultimii ani încât să fie necesară o soluție mai accesibilă. Te întrebi cum ai putea face economii din acest punct de vedere? Am eu o idee: cumpără o cană filtrantă. Dacă o vrei pe cea mai bună, atunci îți recomand acest model:

Recomandarea casei: Cana filtranta Aquaphor Amethyst cu 3 filtre, rosu

Am folosit personal această cană și nu pot spune decât că o recomand fără rețineri. Este ce trebuie, ușor de folosit, eficientă și totodată apa are un gust foarte bun.

În plus, este ieftină. Așa că… de ce nu îți cumperi și tu această cană?

Poate că această cană nu este ceea ce cauți. Nu-i nimic. Nu părăsi acest blog! Asta deoarece am un ghid pentru tine. Trebuie să îl citești numaidecât!

Cum alegi o cană filtrantă de bună calitate?

Sunt multe criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți propui achiziționarea unei cane filtrante. Despre fiecare dintre ele vom vorbi în rândurile următoare. Dacă te întrebi cum se alege o cană filtrantă, atunci îți răspund eu în rândurile următoare.

Producătorul cănii filtrate

În prezent, Brita și Aquaphor reprezintă principalele nume de pe piața de căni filtrante. Totuși, nu sunt singurele firme care produc căni pentru filtrarea apei.

Vei măi găsi și căni filtrante de la alți producători precum Laica, Dafi, ZeroWater, Sodastream sau Barrier. Fiecare dintre ei produce căni filtrante de bună calitate, însă insist asupra ideii de a alege o cană de la Brita, Aquaphor, Laica sau Sodastream. Sunt producători în care eu am încredere.

Asigură-te că alegi un producător cu o bună reputație, care a primit multe recenzii și păreri pozitive de la clienți. În acest fel, șansele de a alege un produs care să nu te dezamăgească vor crește în mod considerabil.

Capacitatea cănii filtrante

Un alt detaliu de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi cana filtrantă este capacitatea acesteia. Aceasta poate fi de la sub un litru până la peste 3 litri.

Părerea mea este următoarea: cu cât mai mare, cu atât mai bine. Iar asta deoarece o singură filtrare îți va garanta o cantitate mare de apă, ceea ce înseamnă că va trebui să filtrezi apă mai rar.

Totuși, trebuie să te gândești și la propriile nevoi. Prin urmare, ține cont de acestea atunci când îți cumperi cana filtrantă iar în acest sens sigur vei putea face o alegere potrivită.

Metoda de filtrare

La fel de mult ar trebui să te preocupe și sistemul de filtrare folosit de cana pe care o cumperi. Din acest punct de vedere, opțiunile sunt foarte variate, precum:

  • Filtrare cu cărbune activ: de departe cea mai populară metodă de filtrare, fiind folosită de marea majoritate a cănilor filtrante. Acest sistem folosește cărbune activ care are rolul de a absorbi substanțele chimice precum și impuritățile din apă. Ce avantaje oferte? Sunt câteva, este o metodă eficientă și chiar ieftină de a elimina substanțe chimice precum clorul, pesticidele sau alte substanțe organice din apă. Există și un dezavantaj: nu poate elimina complet sărurile sau mineralele, așa că poate fi necesar să înlocuiești mai des filtrul pentru a fi eficient;
  • Filtrare cu filtre carbon: în ceea ce privește filtrele cu carbon, acestea folosesc carbon activ cu care se elimină substanțele chimice și mirosurile din apă. În plus, sunt ieftine și suficient de eficiente. Trebuie să subliniem faptul că nu pot fi eliminate complet impuritățile, iar cartușele se înlocuiesc regulat;
  • Filtrare prin ionizare: cănile filtrante cu ionizare folosesc electricitatea pentru a separa moleculele de apă în ioni pozitivi și negativi, în acest fel fiind eliminate impuritățile chimice. Avantajul este eficiența în eliminarea clorului, fluorului, a metalelor grele sau a altor elemente din apă. În acest fel, gustul este mai bun și totodată calitatea apei va fi îmbunătățită. O cană care folosește filtrarea prin ionizare este însă mai scumpă, iar plăcile de electroliză trebuie mai atent curățate;
  • Filtrare mecanică: filtrarea mecanică folosește filtre din bumbac, hârtie sau fibră de sticlă. Apa este strecurată, așa că sunt oprite anumite particule. Acest sistem este ieftin, dar mai puțin eficient în filtrarea substanțelor chimice sau a microorganismelor din apă;
  • Microfiltrare: se folosește o membrană fină cu ajutorul căreia se elimină bacteriile, virusurile, ciupercile dar și alte impurități din apă. Eficiența este bună, însă și costul este pe măsură;
  • Ultrafiltrare: aceasta folosește o membrană poroasă care reușește să elimine o mulțime de elemente problematice din apă;
  • Dedurizare: în final, avem dedurizarea care elimină excesul de minerale dure. Includem aici calciul și magneziul, iar astfel se previn depunerile de calcar. Totuși, pe cât este de eficientă, pe atât este de costisitoare.

Eu am folosit cu succes o cană filtrantă cu filtrare folosind cărbune și sunt mulțumit de apa obținută. Acum folosesc un sistem de filtrare montat pe robinet, dar tot cu cărbune se face filtrarea apei.

Cât costă o cană filtrantă?

Prețurile încep de la 50 de lei și pot ajunge până la peste 2000 de lei. Există, deci, căni filtrante ieftine, dar și căni de o foarte bună calitate, a căror preț este pe măsură.

Totuși, cu până în 200 de lei poți găsi o cană filtrantă bună. Prin urmare, nu te avânta să o cumperi pe cea mai scumpă deoarece nu ai de ce să faci asta.

Etape de filtrante

Cele mai multe căni filtrante folosesc mai puțin de 2 etape de filtrare. Totuși, vei găsi și căni filtrate, așa cum îți voi recomanda mai jos, care folosesc 3 sau chiar mai multe etape de filtrare. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Iar asta deoarece apa va fi mai curată și mai sănătoasă.

Prin urmare, nu uita să verifici și acest detaliu.

Design

În final, poate că te preocupă și designul cănii filtrante pe care o cumperi. Nu e nimic greșit în asta, iar vestea bună este că vei găsi o diversitate generoasă de căni, în diferite culori și modele. Așa că nu îți va fi dificil să alegi cana cea mai potrivită din punct de vedere a gusturilor tale.

Recomandări de căni filtrante – 3 modele pe care să le ai în vedere

În final, dacă îți dorești și alte recomandări de căni filtrante, atunci am mai pregătit câteva modele pe care trebuie să le ai în vedere. Iată care sunt acestea:

1. Cana filtranta Marella XL 3.5 L

La ora actuală, cana filtrantă Marella XL 3.5L este cea mai populară cană filtrantă. A adunat peste 300 de recenzii pozitive.

Există o pâlnie specială pentru filtru, include 2 cartușe de câte 150 litri capacitate de filtrare fiecare, iar materialele sunt de bună calitate.

Folosește cărbune activ și elimină atât rugina cât și clorul.

2. Cana de filtrare apa Laica Stream White, Alb

O cană foarte avantajoasă dar și eficientă este Laica Stream. Include 6 cartușe Laica Biflux, ceea ce înseamnă că poți face o afacere excelentă. Nu degeaba a adunat peste 220 de review-uri.

Elimină calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul dar și alte metale grele, plus diferite substanțe chimice. Un cartuș filtrează 150 de litri.

3. Cana filtranta de sticla Wessper AquaMax Crystalline 2.5L cu filtru, Alb

În final, avem cana filtrantă Wessper AquaMax Crystalline. Are o capacitate de 2.5 litri iar marele său avantaj este faptul că este realizată din sticlă și nu din plastic, precum majoritatea cănilor din comerț.

Are un preț foarte bun și totodată o capacitate excelentă de filtrare.

Arată bine, este ușor de curățat și îți oferă o apă excelentă.

Acesta a fost articolul meu despre cea mai bună cană filtrantă. Tu ce cană folosești pentru filtrarea apei?

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.