Îmi place să fac pâine în casă, așa cel mai adesea obișnuiesc să o gătesc personal. Foarte rar cumpăr pâine de la magazin. Mi se pare mult mai gustoasă cea pe care o fac eu, am mai mult control asupra ingredientelor folosite și totodată obțin mireasma de pâine proaspăt gătită în casă. Este un sentiment unic!
Încă de mic am fost crescut cu pâine de casă și turte prăjite sau coapte. Cele făcute la tuci erau cele mai bune, așa că mai fac și eu ocazional. Nu degeaba am atâtea tigăi din fontă în casă. În plus, luam cu mine pâine de casă chiar și atunci când mergeam la liceu, la oraș.
Pot spune că mi-a fost lăsat ca zestre obiceiul de a face pâine, așa că este ușor de înțeles motivul pentru care îmi doresc cea mai bună tavă pentru pâine. Paradoxul face că nu am avut niciodată tăvi de pâine scumpe, ci mai degrabă le-am ales pe cele mai ieftine.
Până nu demult, am folosit niște tăvi pentru pâine din Carrefour, la 6-7 lei bucata. Erau făcute dintr-o tablă ieftină, însă își făceau treaba bine. Asta până când s-au zgâriat suficient de mult încât se lipea pâinea de ea de numa-numa. Nu voiam să folosesc hârtie de copt, așa că am ales să cumpăr altă tavă de copt pâine.
Aceste tăvi pot fi folosite și pentru cozonaci. Eu nu am făcut până acum, dar voi reveni cu actualizări imediat ce fac asta.
Cea mai bună tavă pentru copt pâine și cozonaci: Tava copt cu acoperire ceramica Cooking by Heinner
Aceasta este tava de pâine pe care eu am cumpărat-o:
Această tavă are acoperire ceramică și din experiență vă spun că nu se lipește pâinea de ea. În plus, dimensiunile sunt destul de generoase, anume 31 x 11 x 8 cm.
Pâinea se coace uniform, iar gustul său este grozav. În plus, este o tavă de pâine ieftină, așa că de ce să nu o alegi și tu?
Poate că nu mă credeți că această tavă de pâine ieftină este chiar atât de bună precum spun. Nu-i nimic, sigur vă veți convinge după ce vedeți această pâine făcută în ea:
Este o pâine integrală care mie îmi place foarte mult. Vreți și voi? O puteți face folosind tava recomandată mai sus.
Cum se alege o tavă pentru pâine și cozonac
Dacă tava pe care am recomandat-o mai sus nu este neapărat pe gustul tău, ori dacă ai alte cerințe, atunci nu-i nimic. Vreau să te ajut să faci cea mai bună alegere. Așa că în rândurile următoare vei găsi mai multe criterii pe care trebuie să le urmărești și tu atunci când cumperi o tavă pentru pâine.
Materialul tăvii
Înainte de toate, ar trebui să te preocupe materialul tăvii de pâine, cozonac sau chec pe care o cumperi. Opțiunile sunt foarte variate. Vei găsi tăvi pentru pâine din materiale precum: aluminiu, ceramică, metal, inox, metal, oțel, oțel carbon, fontă sau silicon.
Personal, sunt mulțumit de tava cu acoperire ceramică, ceea ce înseamnă că o recomand. Dar există și alte opțiuni de luat în calcul, precum oțelul carbon, fonta, inoxul și chiar siliconul.
Producătorul tăvii
La fel de mult te-ar putea preocupa și producătorul tăvii. Din acest punct de vedere, fiecare persoană are propriile preferințe. Eu nu sunt dezamăgi de tava pentru pâine de la Heinner, dar sunt sigur că și tăvile Tefal sunt excelente.
Mai sunt și alte mărci de luat în considerare, precum Berlinger Haus sau Kitchen Craft. Ambition, BrandPAPER și Westmark reprezintă, de asemenea, opțiuni ce nu merită ignorate.
Acestea sunt doar câteva dintre numele pe care le vei întâlni pe piața de tăvi pentru pâine. Alege brandul în care ai încredere și de care ești mulțumit, iar astfel sunt șanse mici de a fi dezamăgit de alegerea făcută.
Sursă de încălzire acceptată
Majoritatea cuptoarelor sunt fie pe gaz, fie electrice. Prin urmare, gândește-te la modul în care se face alimentarea cuptorului tău, pentru a putea alege o tavă pentru pâine compatibilă cu acesta. Este un detaliu pe care multe persoane îl ignoră, însă are totuși o importanță deosebită.
Prin urmare, nu ignora acest detaliu.
Cât costă o tavă pentru pâine de bună calitate?
Așa cum ziceam, sunt de părere că îți faci treaba de minune cu o tavă pentru pâine ieftină, precum modelul de la Heinner pe care eu îl folosesc. Prin urmare, asta înseamnă că majoritatea tăvilor costă mai puțin de 50 de lei.
Sigur, vei găsi tăvi pentru pâine, cozonac sau chec și cu prețuri cuprinse între 50 și 100 lei.
Sunt și mai scumpe, bineînțeles, așa că nu rămâne decât să stabilești un buget pe care mai apoi să îl respecți cu strictețe.
Cele mai bune tăvi pentru pâine, cozonac și chec
În final, închei articolul așa cum probabil v-ați obișnuit deja: cu recomandări. Iată deci încă 3 tăvi pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cauți să cumperi un astfel de produs:
1. Tava cozonac Schmitter, ceramica, 31.5 x 11 x 8 cm
- Realizată din ceramică;
- Dimensiuni 31.5 x 11 x 8 cm;
- Păreri bune de la clienți;
- Design plăcut;
- Compatibilă cu cuptoarele pe gaz și electrice.
2. Tava de copt rectangulara Tefal Succes Forma, 28 cm
- Calitatea Tefal este incontestabilă;
- Durabilitate generoasă;
- Înveliș antiaderent și sigur;
- Preț accesibil;
- 28 centimetri;
- Multe review-uri pozitive.
3. Tava de copt pentru paine Orion
- Dacă vrei o tavă pentru baghete, această alegere sigur te va încânta;
- Dimensiuni 38 x 24.5 cm;
- Realizată din oțel;
- Poți face 3 baghete în același timp;
- Material antiaderent;
- Ușor de utilizat.
Acesta a fost articolul meu despre tăvi de copt pâine, cozonac și chec. Sper că ți-a fost de ajutor. Tu ce tavă folosești?