cuptor cu microunde

Pot pune cuptorul cu microunde pe frigider?

În general, bucătăriile nu ne oferă spațiul pe care ni-l dorim, așa că adesea trebuie să luăm decizii mai mult sau mai puțin corecte. Una dintre ele vizează amplasarea cuptorului cu microunde. Fără dar sau poate, un astfel de aparat este de mare ajutor, iar de aceea cu toții ne dorim să avem în bucătărie un cuptor cu microunde.

Adesea, multe persoane aleg să pună cuptorul cu microunde pe frigider. Dar este ok oare această decizie? Pe această temă mi-am propus să vorbesc în rândurile următoare. Află din acest articol dacă este în regulă să pui cuptorul cu microunde pe frigider sau nu!

Este ok să pui cuptorul cu microunde pe frigider?

DA! Aparent, nu e nici o problema în a pune cuptorul cu microunde pe frigider, iar foarte multă lume face asta, fără să se întâmple ceva rău.

Nu toată lumea are loc pe blatul din bucătărie, iar dat fiind faptul că există mereu loc deasupra frigiderului, acesta reprezintă o soluție foarte la îndemână.

Cuptorul cu microunde nu se încălzește în exterior, motiv pentru care amplasarea sa pe frigider nu reprezintă o problemă pentru funcționarea aparatului frigorific.

De asemenea, cuptoarele cu microunde nu au nici măcar o greutate foarte ridicată, acestea având sub 20 de kg. Un frigider poate suporta o greutate de până la 30 kg în partea superioară, motiv pentru care nici din acest punct de vedere amplasarea cuptorului cu microunde pe frigider nu va crea probleme.

Asigură-te că aparatul cu microunde dispune de suficient spațiu pe suprafața frigiderului astfel încât să poată fi instalat în siguranță.

Totuși, din acest punct de vedere nu ar fi rău să consulți și manualul tehnic al frigiderului astfel încât să afli dacă modelul pe care îl deții îți permite amplasarea anumitor lucruri deasupra lui.

Mai mult decât atât, ar trebui să te asiguri că în urma acestei poziționări ventilarea cuptorului cu microunde se poate face în mod corect.

În mod obișnuit, dacă ai un loc mai bun pentru amplasarea cuptorului cu microunde, ar trebui să o faci deoarece căldura generată de acesta ar putea solicita compresorul frigiderului mai mult decât în mod obișnuit, ceea ce va duce la uzura sa prematură.

Dar pot pune alte aparate deasupra cuptorului cu microunde?

Acum că am stabilit faptul că poți pune cuptorul cu microunde deasupra frigiderului fără probleme, te poți întreba dacă este ok să pui alte aparate deasupra cuptorului cu microunde.

Ei bine, dacă îți dorești să pui prăjitorul de pâine, de exemplu, deasupra aparatului cu microunde, atunci îți recomand să pui un strat de protecție între cuptor și aparatul pus deasupra acestuia, astfel încât să nu apară probleme.

Altfel spus, amplasarea oricărui aparat, atât timp cât acesta nu are o greutate prea mare, pe cuptorul cu microunde nu va crea, de asemenea, probleme, mai ales dacă folosești un strat de protecție între aparate, sau chiar niște rafturi metalice create special pentru cuptorul cu microunde. Astfel, îți va fi mai ușor să îți organizezi aparatele din bucătărie.

Se poate pune cuptorul cu microunde în interiorul unui dulap?

Te poți gândi, de asemenea, la amplasarea cuptorului cu microunde, într-un dulap, mai ales dacă ai spațiul necesar pentru a face asta. Cu toate acestea, nu îți recomand să pui cuptorul cu microunde în dulap deoarece nu vor putea beneficia de o bună ventilare, din cauza lipsei orificiilor de aerisire.

Prin amplasarea cuptorului cu microunde în dulap poate crea riscuri de incendiu.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi despre amplasarea cuptorului cu microunde pe frigider sau în alte locuri din bucătărie.

Pune sfaturile mele în practică iar astfel vei crea un mediu sigur în bucătăria ta.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.