Care este cel mai bun grătar electric + recomandări

Atunci când locuiești la apartament, nu vei avea la dispoziție o curte în care să faci câte un grătar atunci când îți dorești. De asemenea, chiar și când locuiești la curte, nu vei putea face grătar chiar mereu. Uneori nu îți va permite vremea, alteori nu vei dori să deranjezi vecinii și vor fi și cazuri când nu vei avea chef să faci focul. În toate aceste cazuri, cel mai bun grătar electric se poate dovedi a fi de mare ajutor.

Grătarele electrice sunt astăzi foarte populare. Astfel, vei găsi un grătar electric bun în o mulțime de bucătării. Iar motivele sunt ușor de înțeles. Despre ele vom vorbi însă mai târziu. Dacă îți dorești și tu să cumperi un grătar electric ieftin și bun, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol ne-am propus să vorbim despre cele mai bune grătare electrice.

Cele mai bune grătare electrice în 2021 – recomandările specialiștilor

Îți dorești să cumperi un grătar electric bun? Ei bine, de ce să nu îl alegi pe cel mai bun? Am căutat noi pentru tine și am făcut o listă cu cele mai bune grătare electrice disponibile la ora actuală pe piață. Astfel, nu mai trebuie să îți bați tu capul. Alege un grill electric pe care noi și mulți alți cumpărători îl recomandă și sigur nu vei regreta. Iată care sunt cele mai bune grătare electrice de pe eMag în 2021:

1 Recomandarea Casei: Gratar electric cu timer Tefal Super grill GC451B12

Vrei să îți cumperi cel mai bun grill electric? Ei bine, iată, acesta este! Tefal Super Grill GC451B12 este cel mai vândut grătar electric la ora actuală pe eMag. Iar dacă citim toate părerile cumpărătorilor, ținem să credem că este chiar cel mai bun grătar electric.

Ce trebuie să știi despre grătarul electric Tefal Super grill GC451B12? Ei bine, te va încânta cu o putere de 2000 w pe care o vei putea regla pe 4 nivele. Astfel, tu vei alege nivelul puterii în funcție de alimentele pe care le vei pune pe grătar.

De subliniat ar fi faptul că acest grill electric dispune de plăci din aluminiu turnat, cu înveliș non-aderent, foarte ușor de curățat și foarte practice. De asemenea, aceste plăci sunt detașabile, pentru a le putea curăța cu ușurință. În plus, dispune de o tăviță de colectare a lichidelor rezultate în urma alimentelor puse pe grill, ceea ce facilitează curățarea grătarului electric. Având în vedere puterea de 2000 w, acest grătar electric poate atinge temperaturi de până la 250 de grade Celsius.

Totodată, ai posibilitatea de a alege între cele două poziții de gătire: grill sau barbecue. Un alt avantaj al acestui grătar electric este și faptul că nu va trebui să stai mereu în preajma lui, pentru a avea grijă de alimentele puse pe grill. Iar asta deoarece ai la dispoziție un timer digital pe care îl vei seta în funcție de preparatele pe care le gătești.

În final, mai trebuie să subliniem doar designul foarte atrăgător al aparatului precum și prețul foarte accesibil. Tefal Super Grill GC451B12 este acum la reducere, așa că ar trebui să profiți de această ocazie pentru a beneficia de cel mai bun preț! În plus sunt peste 210 recenzii pozitive pe eMAG, printre care găsim numai păreri bune!

2 Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712834

Ghici ce, a doua recomandare vine tot de la Tefal. Un alt grătar electric foarte bun este Tefal OptiGrill+ GC712834. Este, de asemenea, în topul vânzărilor pe eMag și prezintă câteva caracteristici foarte bune. Iată care sunt specificațiile pe care ar trebui să le cunoști:

 • Putere de 2000W;
 • 6 programe automate;
 • 4 setări de temperatură;
 • Senzor automat pentru gătit care reglează temperatura în funcție de ingredientele puse pe grătar;
 • LED care te anunță când să pui la gătit;
 • Suprafață generoasă de gătit;
 • Tavă pentru colectarea lichidelor;
 • Accesorii compatibile cu mașina de spălat vas;
 • Preț accesibil.

3 Gratar electric Tefal OptiGrill+ GC712D34

În final, un alt grătar electric foarte bun, este tot un model de la Tefal. De fapt, putem spune că cele mai bun grătare electrice sunt cele de la Tefal. Iată care sunt caracteristicile acestui model care te vor convinge să îl cumperi și tu:

 • Putere de 2000 w;
 • 6 programe automate;
 • Senzor ce setează automat timpul și temperatura;
 • Indicator luminos ce te anunță când să pui alimentele pe grill;
 • 4 setări de temperatură;
 • Program pentru alimente congelate;
 • 6 programe de gătit;
 • Compatibilitate cu mașina de spălat vase;
 • Preț excelent.

Acestea sunt recomandările noastre de grătare electrice bune. Totuși, dacă vrei să găsești un grătar electric ieftin și bun, sau pur și simplu vrei să vezi și alte modele, butonul de mai jos te va duce către întreaga ofertă:

Cum să alegi cel mai bun grătar electric – ghidul cumpărătorului

Dacă ai accesat butonul de mai sus și ai găsit o mulțime de grătare electrice la reducere, te întrebi probabil care sunt aspectele de care să ții cont. Ei bine, te ajutăm tot noi să faci o alegere cât mai bună. Cum facem asta? Ei bine, este simplu! Îți prezentăm care sunt cele mai importante caracteristici tehnice pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un grătar electric.

Astfel, ținând cont de toate aceste specificații, este imposibil să faci o alegere greșită. Iată, așadar, care sunt cele mai importante caracteristici tehnice pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți cumperi un grătar electric bun:

Ce putere ar trebui să aibă un grătar electric bun

Un prim aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un grătar electric este puterea pe care acesta o are. Puterea influențează temperatura maximă pe care o poate atinge grătarul electric ales, precum și timpul de încălzire.

Sfatul nostru este să alegi un grătar electric cu o putere de cel puțin 2000 W, așa cum au modelele recomandate de noi mai sus. Practic, cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bine. De asemenea, puterea grătarului electric va influența în mod direct și timpul de gătire.

Totuși, ar trebui să ai în vedere faptul că o putere mare a grătarului electric înseamnă totodată și un consum mai ridicat de energie electrică. Totuși, merită să faci o astfel de investiție!

Dimensiunile grătarului electric

La fel de importante sunt și dimensiunile grătarului electric. Acestea sunt importante din cel puțin două puncte de vedere: depozitarea și suprafața de gătit.

În primul rând, sigur îți dorești să poți depozita cu ușurință grătarul electric ales. În acest sens, dimensiunile reduse te vor ajuta să îi găsești locul cu ușurință. Însă dacă dispui de suficient spațiu în bucătărie, atunci depozitarea grătarului electric nu îți va cauza bătăi de cap, indiferent care sunt dimensiunile lui.

Apoi, va trebui să te preocupe dimensiunile suprafeței de gătit. Cât de mari sunt cantitățile de mâncare pe care vrei să le pregătești folosind un grătar electric? Dacă îți propui să gătești cantități mari de mâncare în același timp, atunci vei avea nevoie de un grătar electric de dimensiuni mari. Mai exact, ar trebui să te preocupe suprafața de gătit a acestuia.

Cu cât suprafața de gătit este mai generoasă, cu atât vei putea pune mai multe alimente.

Materialul plăcilor de gătit

Iar pentru că tot veni vorba despre suprafața plăcilor de gătit, nu putem uita de materialul acestora. Din acest punct de vedere, ar trebui să alegi un grătar electric cu plăci antiaderente, detașabile și totodată ușor de curățat. Sigur nu vrei ca alimentele pe care le gătești să se lipească de grătarul electric, nu? Ei bine, de aceea ar trebui să ai în vedere un model cu plăci antiaderente.

Pentru a putea curăța cât mai ușor plăcile antiaderente, acestea ar trebui să fie detașabile. Astfel, le vei putea îndepărta cu ușurință pentru a le spăla manual sau, atât timp cât ele permit asta, la mașina de spălat vase.

Ce material ar trebui să aibă plăcile de gătit ale grătarului electric? Ei bine, noi îți recomandăm să optezi pentru un model cu plăci din aluminiu turnat cu înveliș anti-aderent. Astfel de plăci au și grătarele electrice din lista de recomandări ale blogului Casa365.ro.

Temperatura maximă pe care o atinge grătarul electric și posibilitatea de a o regla după bunul plac

Așa cum spuneam, o putere mare a unui grătar electric ieftin și bun permite obținerea unei temperaturi înalte. Ei bine, temperatura maximă ar trebui să fie un alt detaliu pe care să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un astfel de aparat. Grătarele electrice Tefal pe care noi le-am recomandat mai sus ating temperaturi de până la 250 de grade Celsius. Un astfel de model ar trebui să îți cumperi și tu.

Doar că nu vei dori să gătești mereu folosind temperatura maximă de 250 de grade Celsius. Anumite alimente ar putea fi distruse complet la o astfel de temperatură. De aceea, există grătare electrică cu termostat care permite să controlezi în cel mai mic detaliu temperatura. Astfel, vei putea alege temperatura ideală în funcție de tipul alimentelor pe care le gătești folosind grillul electric.

Prin urmare, sfatul este să optezi pentru achiziționarea unui grătar electric Tefal care îți oferă posibilitatea de a seta temperatura după bunul plac. Sigur ne vei mulțumi mai târziu pentru acest sfat.

Funcțiile și tehnologiile grătarului electric

Un grătar electric performant dispune de toate avantajele cu care dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani vine la pachet. Prin urmare, ar trebui să profiți de acest detaliu. Ce ar trebui să faci, mai exact? Ei bine, alege un grătar electric care dispune de un număr cât mai mare de funcții și tehnologii inteligente. Toate se vor dovedi utile la un moment dat, așa că nu vei regreta această decizie.

Ca exemplu, un grătar electric bun și performant va dispune în mod automat de un timer. Indiferent că e un timer clasic sau unul digital, acesta te va ajuta să setezi timpul de gătire dorit pentru anumite alimente. Astfel, nu va trebui să stai cu ochii pe ceas și nici mereu în preajma grătarului electric achiziționat. Ei bine, alege un grătar electric cu timer și sigur te va încânta mereu această funcție.

Apoi, ia în vedere achiziționarea unui grătar electric care îți pune la dispoziție un număr cât mai mare de programe de gătit. Aceste programe îți vor fi de mare ajutor, iar asta deoarece fiecare program în parte îți va oferi anumite condiții speciale pentru a găti diferite tipuri de alimente. Ar trebui să ai la dispoziție un program de gătit pentru carnea de pui, unul pentru legume, unul pentru carnea de porc, unul pentru pește dar și alte programe pentru alte tipuri de alimente. Fiecare program stabilește temperatura ideală dar și cel mai bun timp de gătire a alimentelor dorite.

Unul dintre cele mai importante secrete în ceea ce privește gătitul la grătar, fie el electric, ține de momentul perfect în care trebuie să pui alimentele pe grill. Grătarul nu trebuie să fie nici prea rece și nici prea încins. La un grătar obișnuit, ai nevoie de cunoștințe, experiență și mai ales intuiție în acest sens. Ei bine, grătarele electrice au rezolvat foarte ușor această problemă. Există un indicator luminos care te anunță când este momentul perfect pentru a adăuga alimentele pe grătar. Astfel și rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor!

La fel de utilă se poate dovedi funcția de gătire a alimentelor congelate. Aceasta este de mare ajutor mai ales atunci când ești pe grabă, precum și atunci când obișnuiești în mod frecvent să gătești astfel de alimente.

Siguranța

Vorbim despre un aparat electrocasnic care atinge temperaturi de până la 250 de grade sau chiar mai mult. Prin urmare, siguranța reprezintă un aspect ce ar trebui să te preocupe destul de mult. Ei bine, funcțiile de siguranță și sistemele care previn accidentele fac parte, de regulă, din lista de dotări a unui grătar electric. Prin urmare, ar trebui să alegi un model care dispune de cât mai multe funcții și sisteme menite să garanteze un nivel înalt de siguranță.

Protecția pentru copii, oprirea automată precum și indicatorul temperaturii te vor ajuta să previi foarte multe accidente. Astfel, aceste detalii ar trebui să te preocupe în mod foarte serios.

Întreținerea grillului electric

Un grill electric este expus murdăriei, iar asta deoarece grăsimile rezultate în timpul gătitului tind să ajungă peste tot. Cu toate acestea, îți vei propune să întreții cât mai bine noul tău grill electric. Iar motive sunt suficiente! În primul rând, trebuie să îți întreții corect grătarul mai ales din punct de vedere igienic, pentru a nu risca dezvoltarea bacteriilor ce ar putea cauza grave probleme de sănătate. Apoi, din punct de vedere vizual, un grătar electric curat este o încântare, în timp ce unul murdar crează o imagine respingătoare.

În acest sens, majoritatea grătarelor electrice dispun de o tavă de colectare a lichidelor ce rezultă în timpul gătitului. Alege și tu un astfel de model! De asemenea, grillul electric pe care îl cumperi ar trebui să aibă cât mai multe elemente detașabile ce pot fi spălate în mașina de spălat vase. Astfel, le vei putea curăța mereu în mod excelent.

Totodată, îți mai recomandăm să ai în vedere materialele din care a fost construit grătarul electric pe care dorești să îl cumperi. Acestea ar trebui să fie cât mai ușor de curățat și totodată să fie rezistente în fața temperaturilor înalte dar și a murdăriei în general.

Garanție

Sigur vei investi o sumă frumoasă de bani pentru achiziționarea celui mai bun grătar electric pentru tine și familia ta. Prin urmare, îți propui să îl folosești cât mai mult timp. Ei bine, te poți bucura ani buni de noul tău grătar electric dacă vei alege un model cu o garanție cât mai extinsă. Un magazin și un producător care își respectă clienții va oferi o garanție de cel puțin 2 ani. Totuși, vei putea găsi modele și cu garanții mai mari, de 4 ani sau chiar mai mult.

În acest sens, regula e simplă, la fel ca în cazul tuturor aparatelor electrocasnice și nu numai: cu cât garanția este mai mare, cu atât mai bine!

Ce preț are un grătar electric bun?

Prețul reprezintă un alt criteriu de care vei ține cont atunci când îți vei cumpăra orice aparat electrocasnic. Ei bine, multe persoane se întreabă care este cel mai bun preț pentru achiziționarea unui grătar electric bun. Ei bine, ne place să spunem că cel mai bun preț este acela pe care îți permiți să îl plătești. Cu toate acestea, analizând mai ales prețul la reducere al modelelor de mai sus, putem spune că poți cumpăra un grătar electric bun cu 500 de lei. Este un preț mediu, pentru care care vrei primi un grătar electric Tefal de cea mai bună calitate.

Totuși, asta nu înseamnă că nu vei găsi grătare electrice ieftine și bune. Cu siguranță vei putea găsi și modele care costă doar 200 de lei, de exemplu sau poate chiar mai ieftine dacă vei profita de o reducere uimitoare. De aceea, îți recomandăm să stai cu ochii pe reducerile și promoțiile organizate de magazinele online!

Folosește butonul de mai sus și vei găsi cele mai bune prețuri pentru achiziționarea unui grătar electric ieftin și bun!

De ce să îți cumperi un grătar electric?

Ei bine, există o mulțime de motive. Totuși, dacă nu te-ai convins încă de faptul că merită să îți cumperi acum un grătar electric, îți spunem să te mai gândești și mai ales să iei în calcul următoarele motive. Iată care sunt cele mai importante avantaje ale unui grătar electric de top:

 • Nu vei face la fel de mult fum atunci când vei găti diferite preparate la grătar;
 • Te vei putea bucura de gustul minunat și mai ales sănătos al alimentelor preparate la grill în confortul propriei bucătării;
 • Nu ai nevoie de o curte pentru a face o porție de mici la grătar, de exemplu;
 • Alimentele gătite la un grill electric sunt foarte sănătoase;
 • Grătarele electrice sunt ușor de întreținut;
 • Vei găsi o mulțime de grătare electrice la prețuri accesibile;
 • Un grătar electric Tefal te va ține o veșnicie;
 • Este foarte ușor să folosești un grătar electric;
 • Spre deosebire de grătarele clasice, un grătar electric îți oferă control total asupra temperaturii, iar astfel vei putea găti preparate excelente;
 • Vei putea găti orice aliment dorești la grătarul electric;
 • … iar motive mai există o mulțime! Accesează acest link, cumpără un grătar electric bun, și vei descoperi numeroase alte avantaje!

Concluzii și păreri de final despre grătarele electrice

Acesta a fost așadar articolul nostru despre grătare electrice! Sperăm că recomandările noastre pentru cele mai bune grătare electrice te-au ajutat să faci o alegere înțeleaptă pentru tine și familia ta. De asemenea, sfaturile noastre te vor ajuta să faci alegeri excelente ori de câte ori îți vei propune achiziția unui nou grătar electric.

Concluziile nu pot fi altele decât că recomandăm cu toată încrederea tuturor celor care citesc articolul nostru să comande un grătar electric de calitate. Grătarele electrice Tefal reprezintă o astfel de alegere înțeleaptă. Despre grătarele electrice de la Tefal am găsit doar păreri bune și numai recenzii pozitive de la cei care le-au cumpărat deja. Prin urmare, reprezintă un pas pe care ar trebui să îl faci și tu!

Dacă folosești deja un grătar electric și vrei să împărtășești părerea ta cu noi, te invităm să lași un comentariu. De asemenea, dacă ai păreri despre grătarele electrice recomandate în acest articol, nu ezita să ne spui și nouă!

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.