instructiuni oala sub presiune

Tot ce trebuie să știi despre oalele sub presiune

Bucătăria este încăperea în care petrecem o bună parte din timp, gătind sau pur și simplu bucurându-ne de momente prețioase alături de cei dragi. Această încăpere poate fi dotată aparatele și accesoriile necesare cu ajutorul cărora gătitul devine mai plăcut și mai ușor de realizat.

Oala sub presiune nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie dacă obișnuiești să gătești des. Grăbește fierberea, deci și timpul de preparare a mâncărurilor preferate, așa că ar trebui să o folosești și tu numaidecât.

Cu toate acestea, sunt multe persoane care evită să-și cumpere o oală sub presiune, deoarece aceasta pare a fi dificil de utilizat. Ei bine, ne propunem să schimbăm asta cu ajutorul acestui articol. Astfel, dacă ai întrebări despre cum funcționează oala sub presiune și mai ales dacă îți dorești și tu una, atunci sigur vei găsi toate răspunsurile aici.

Instrucțiuni pentru utilizarea oalei sub presiune

Dacă vrei ca gătitul să fie cât mai ușor de realizat, chiar și pentru o persoană care nu gătește des, atunci o oală cu presiune va face asta. Nu ești convins că merită să cumperi o oală sub presiune pentru bucătăria ta? Ei bine, ar trebui să ai în vedere următoarele avantaje și sigur te vei convinge că trebuie să îți cumperi și tu una:

  • Oalele sub presiune sunt vase de gătit ce pot fi folosite pentru fierberea alimentelor într-un timp mult mai scurt;
  • Capacul special cu care sunt dotate acestea reușesc să păstreze interiorul perfect închis, iar astfel aburul nu va putea ieși din vas;
  • Timpul de gătit este cu mult redus datorită presiunii ce se creează în interiorul acesteia;
  • Apa din oalele sub presiune ajung la temperaturi de până la 120 de grade Celsius, ceea ce nu se poate întâmpla în cazul oalelor obișnuite;
  • Pentru a folosi o oală sub presiune nu va trebui să folosești o treaptă înaltă de căldură;
  • Gătitul folosind oala sub presiune asigură o mai bună păstrare a vitaminelor și a nutrienților din alimentele gătite.

Te-ai convins că merită să cumperi o oală sub presiune? Verifică oferta de pe această pagină și alege modelul dorit. Totuși, dacă vei comanda o oală sub presiune, nu ar trebui să o pui imediat la gătit. Este important să ai în vedere câteva instrucțiuni destul de simple, spunem noi:

  • Înainte de toate, consultă instrucțiunile cu care oala comandată a venit la pachet. Fiecare model în parte este diferit în felul său, iar de aceea trebuie să consulți cartea tehnică numaidecât;
  • Verifică supapele. Acestea ar trebui să nu fie înfundate, așa că ai putea începe prin curățarea acestora;
  • Mai întâi va trebui să pui alimentele în oala sub presiune, iar abia mai apoi poți pune apa. Niciodată să nu umpli oala cu apă, ci ar trebui să o umplu până la jumătate sau cel mult trei sferturi. Dacă oala sub presiune indică nivelul maxim de încărcare, atunci ar trebui să respecți cu strictețe acest semn;
  • Asigură-te că ai pus bine capacul și că acesta s-a închis etanș;
  • În momentul în care aburii sunt eliminați prin supapă, ar trebui să dai focul mai încet;
  • Respectă timpul recomandat pentru tipul de mâncare pe care o gătești.

Nu este nimic dificil, nu? Respectă toate aceste sfaturi și în acest fel sigur vei reuși să folosești cu succes oala sub presiune indiferent ce preparat gătești. Câștigi timp, așa că poți fierbe legumele și carnea mai rapid, poți face gem, compot sau chiar orez, ori multe alte tipuri de mâncare, totul într-un timp record. Sună bine? Comandă-ți și tu o oală sub presiune.

Ce alte sfaturi ar trebui să respecți?

Nu încheiem acest articol deoarece mai sunt câteva lucruri de spus. Oala sub presiune este specială, așa că are instrucțiuni speciale. Pe scurt, trebuie să fii atent ori de câte ori folosești oala sub presiune. Pe larg, iată care sunt sfaturile cu care poți evita mai ușor riscurile:

  • Să nu exagerezi cu cantitatea de alimente puse în oală;
  • Niciodată să nu deschizi capacul în timp ce este sub presiune;
  • Răcirea oalei sub presiune se poate face sub un jet rece de apă, dar noi îți recomandăm să o lași să se răcească la temperatura camerei;
  • Ori de câte ori mâncarea este preparată, ar trebui ca mai întâi să elimini supapa iar abia mai apoi poți deschide capacul. Altfel spus, elimină întâi aburii, iar mai apoi poți deschide capacul în condiții de siguranță;
  • Mănușile de protecție te pot ajuta să eviți accidentele, așa că ar trebui să le folosești și tu;
  • Atunci când nu folosești oala sub presiune, depoziteaz-o într-un loc uscat, cu capacul așezat invers în interiorul oalei.

Este complicat? Noi spunem că nu. De aceea trebuie să îți cumperi și tu acces accesoriu excelent ce se va dovedi adesea a fi de foarte mare ajutor. Economisești nu numai timp ci mai ales energie, iar mâncărurile gătite vor fi excelente. În acest fel, timpul petrecut în bucătărie va fi mult mai plăcut.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.