cum scapi de praf

Prea mult praf în casă? Iată cum scapi de el!

Praful este astăzi peste tot! Este una dintre consecințele poluării, așa că nu de puține ori ni se întâmplă să facem curățenie în întreaga locuință, iar mai apoi să observăm că praful a reapărut. Praful este peste tot, așa că trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a reduce cât mai mult posibil cantitatea de praf.

Cel mai bun mod de a ține praful departe de casa ta este o curățenie făcută regulat. În acest sens nu vei elimina complet praful, dar cel puțin nu îl vei lăsa să se acumuleze în cantități generoase.

Aerul din casă poate fi mai poluat decât cel de afară

De multe ori evităm să ieșim la anumite ore ale zilei, crezând că poluarea este prea mare. Drept urmare, ne vom mulțumi să stăm în confortul propriei locuințe, acolo unde ne simțim în deplină siguranță. Dar suntem oare în siguranță?

Specialiștii spun că aerul din casă poate fi cu mult mai poluat decât cel din exterior. De aceea, nu ar fi rău să iei în calcul achiziționarea unui aparat care măsoară calitatea aerului.

Praful este, cel mai adesea, vinovatul. Din cauza lui aerul este atât de poluat. Dar totodată la poluare pot contribui și alți factori, așa cum sunt substanțele toxice generate de anumite produse folosite în timpul curățeniei, de exemplu.

Aerul de proastă calitate poate fi un factor foarte periculos pentru sănătatea familiei, așa că nu este o problemă pe care ar trebui să o ignori. Păstrează locuința curată și mai ales bine ventilată, iar în acest fel vei reuși să ții departe praful.

Aerisirile ar trebui să fie scurte, astfel încât să nu pătrundă praful din exterior. Curățenia efectuată des reprezintă un mod sigur de a scăpa de praf.

Unde se adună praful?

Praful se depune peste tot. Totuși, el va fi mai vizibil pe obiectele de mobilier, dar mai ales în zonele pe unde aerul nu circulă, așa cum este sub pat, sub alte obiecte de mobilier sau după electrocasnice.

Te întrebi, probabil, care sunt obiectele ce atrag praful. Ei bine, praful este înmagazinat în diferite lucruri, așa cum sunt țesăturile. Indiferent că vorbim despre covoare, perne, fețe de masă sau cuverturi, acestea pot fi un magnet pentru praf.

Încălțămintea folosită la exterior este un alt mijloc prin care praful pătrunde în casă. Drept urmare, ar trebui depozitată la intrare, folosind un dulap pentru încălțăminte.

Ce poți face pentru a reduce cantitatea de praf din casă?

Ai ajuns la acest articol deoarece căutai, cel mai probabil, metode pentru a ține praful departe de casa ta. Ei bine, există câteva metode excelente pe care le poți folosi pentru a scăpa de praf. Acestea îți vor fi prezentate și ție în rândurile imediat următoare:

  • Aerisește zilnic. Deschide complet fereastra, chiar și în timpul sezonului rece, iar pentru un sfert de oră lasă aerul proaspăt să pătrundă în casă. Se recomandă ca acest lucru să fie realizat de două ori pe zi, atât dimineața cât și seara;
  • Aspiră cât mai des. Iar pentru asta ar trebui să folosești un aspirator cât mai bun. Urmărește blogul nostru zilnic, deoarece pregătim un material despre cum se alege un aspirator de bună calitate;
  • Șterge praful cât mai des. Ar trebui să faci asta de cel puțin de două ori pe săptămână;î
  • Nu intra încălțat în casă. În acest fel vei evita să aduci praful în casă;
  • Folosește serviciile de curățare covoare și alte tapițerii, astfel încât tot praful din acestea să fie eliminat regulat;
  • Nu folosi foarte multe covoare în casă. Acestea atrag praful, după cum bine am stabilit deja;
  • Adaugă plante în casă. Alege-le în special pe acelea care au capacitatea de a purifica aerul. Crinul păcii, feriga și crizantema sunt cele mai bune exemple în acest sens;
  • Pentru purificarea aerului din casă ai putea folosi un aparat special conceput în acest sens. Se numește purificator de aer și ar trebui să ai și tu unul în casă;
  • Curăță inclusiv obiectele de curățenie. În caz contrar, vor răspândi praf prin întreaga locuință, ceea ce sigur că nu îți dorești.

Acestea sunt cele mai eficiente măsuri pe care le poți lua pentru a ține praful departe de tine. Încearcă să pui sfaturile noastră în practică, iar în acest fel vei evita problemele pe care praful le cauzează.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.