aerisire calorifer

Cum se aerisește caloriferul

Vine sezonul rece, așa că nevoia de aerisire a caloriferelor este acum mai mare ca niciodată. Dacă aerul pătrunde pe instalația caloriferului, atunci pot apărea diferite probleme. Caloriferul va produce zgomote și totodată nu se va încălzi uniform, iar asta sigur nu te va bucura.

Dar cum se aerisește caloriferul? Ei bine, a sosit timpul să abordăm și acest subiect. Apropo, ar trebui să citești numaidecât și articolul despre probleme frecvente ale caloriferelor. Sigur te poate ajuta să rezolvi și tu anumite probleme cu caloriferul.

Dacă și caloriferul tău este rece jos sau sus, atunci probabil că are nevoie de o aerisire. Iată cum ar trebui să faci asta:

Caloriferul tău are un robinet de aerisire?

Dacă ai calorifere dotate cu un robinet de aerisire cu rozetă, atunci ești norocos. Poți folosi acea rozetă pentru aerisirea caloriferului, așa că nu vei mai avea nevoie de o cheie specială pentru aerisire.

În cazul în care caloriferele nu au un astfel de robinet, atunci va trebui să folosești o cheie specială pentru aerisirea caloriferului.

Cum se aerisesc caloriferele?

Pentru a putea aerisi corect caloriferul, ar trebui să ai în vedere următoarele lucruri:

  • Înainte de toate, ar trebui să oprești centrala termică. În acest fel vei putea evita o mulțime de probleme;
  • Robineții de la calorifer ar trebui și ei să fie opriți;
  • Pregătește o cheie pentru aerisirea caloriferelor, o șurubelniță, un vas în care să colectezi apa și poate mopul sau o lavetă;
  • Ia caloriferele pe rând și aerisește unul câte unul. Primul calorifer ar trebui să fie cel din apropierea centralei. Folosește șurubelnița sau cheia pentru aerisire, lasă să curgă apa timp de 10-15 secunde, până în momentul în care apa care curge nu mai conține bule de aer;
  • Folosind robinetul de retur al caloriferului, pe care îl poți deschide doar puțin, iar astfel aerisirea caloriferului se va face mai ușor;
  • Aerisitorul se închide spre dreapta.

Iar asta este tot. Pune în practică sfaturile de mai sus la fiecare calorifer din locuință, iar astfel te vei asigura că toate caloriferele au fost corect aerisite, iar asta va duce la o mai bună funcționare a lor.

Acesta a fost articolul nostru despre aerisirea caloriferelor. Ți-a fost de ajutor? Spune-ne în comentarii.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.