curatare hota bucatarie

Cum să cureți corect hota din bucătărie?

Pe cât este de utilă, pe atât de dificil este de curățat hota din bucătărie. Cu toate acestea, nu putem renunța la folosirea ei, deoarece ne asigură un mediu curat, confortabil și mai ales sănătos în bucătărie. Prin urmare, trebuie să vorbim despre cum se curăță corect hota din bucătărie!

Elimină mirosurile, aburii și chiar fumul, așa că gătitul a devenit aproape imposibil fără o hotă care să ne vină în ajutor. Este însă foarte expusă murdăriei, așa că nu este deloc ușor să o cureți astfel încât să fie ca nouă.

Curățarea hotei este mai ușor de realizat atunci când ai la îndemână un ghid care să îți ofere toate recomandările necesare. Iar Casa365.ro ți-l oferă în rândurile imediat următoare. Descoperă și tu cum poți curăța cu ușurință hota din bucătărie:

Importanța curățării hotei din bucătărie

Poate că te întrebi de ce ar trebui curățată hota din bucătărie, deoarece nu găsești necesitatea de a face asta. Ei bine, află că trebuie numaidecât! Hota acumulează grăsimi, praf și altă murdărie, iar astfel bacteriile se pot dezvolta în voie în interiorul acesteia. Drept urmare, ar putea reprezenta un pericol atât pentru tine cât și pentru cei dragi ție, ceea ce sigur nu îți dorești.

De asemenea, cu cât ignori mai mult timp curățarea hotei din bucătărie, cu atât aceasta va fi mai puțin eficientă în timpul folosirii. Sigur vrei să te bucuri mereu de performanțele înalte ale hotei achiziționate, nu?

Mai mult decât atât, dacă nu îți vei curăța hota din bucătărie constant, riscurile producerii unui incendiu cresc. Sigur nu este pe placul tău acest scenariu. Drept urmare, curăță hota mai des.

Cât de des ar trebui să cureți hota din bucătărie?

Este o întrebare foarte bună. Ei bine, noi îți recomandăm să faci asta măcar o dată pe lună. Cu toate acestea, va trebui să o cureți mai des în cazul în care gătești foarte mult. În schimb, dacă nu prepari mai mult decât micul dejun, de câteva ori pe lună, atunci nu are sens să faci asta lunar.

Petele de grăsime reprezintă cel mai clar semn că ar trebui să te ocupi de curățarea hotei din bucătăria ta.

Dacă și tu ai primit semne că ar trebui să te ocupi de curățarea hotei, atunci ai două opțiuni la dispoziție: apelezi la specialiști sau te ocupi personal de curățarea acestui aparat. Ai ales opțiunea cu numărul doi? Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Ghidul pentru o curățare corectă a hotei din bucătărie – recomandările echipei casa365.ro

Am pregătit câteva sfaturi utile pentru curățarea hotei. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi:

Începe cu exteriorul hotei

Pentru început, ar trebui să te ocupi de curățarea componentelor exterioare ale hotei. Ne referim, desigur, la carcasa acesteia, care la rândul său se poate murdări destul de mult de-a lungul timpului. Praful se va depune pe carcasă, dar și diferite pete alimentare, grăsimi sau alte murdării. Ce poți face pentru a curăța carcasa hotei cât mai simplu și mai eficient?

Folosește apă călduță și detergent de vase, iar mai apoi cu o lavetă moale vei îndepărta orice urmă de murdărie.

Te poți ocupa de curățarea carcasei hotei din bucătărie cât mai des, întocmai pentru a o menține în cele mai bune condiții.

Curăță filtrele hotei

Dacă în cazul carcasei hotei din bucătărie, murdăria este ușor de îndepărtat, nu același lucru îl putem spune despre filtrul acesteia. Este componenta cea mai expusă murdăriei, așa că ar trebui să consulți cartea tehnică, pentru a afla cum poate fi îndepărtat filtrul. Odată scos filtrul, pune-l la înmuiat pentru cel puțin o oră, într-o soluție de apă și detergent degresant.

Pentru curățarea filtrului hotei ai mai putea folosi și bicarbonat de sodiu, cu ajutorul căruia grăsimile vor fi mai ușor de eliminat.

În final, bineînțeles, va trebui să clătești filtrul cu apă curată și o lavetă moale.

După ce s-a uscat, îl poți pune înapoi la locul său, iar hota va funcționa mai bine.

Găsești aici mai multe soluții pentru curățarea hotei, pe care le-ai putea folosi și tu dacă recomandările noastre nu dau roade.

Ce trebuie să știi atunci când cureți hota din bucătărie

În final, mai avem câteva lucruri de spus. Mai exact, igienizarea hotei din bucătărie implică anumite reguli simple de care trebuie să ții cont numaidecât.

Înainte de toate, asigură-te că ai scos hota din priză, iar abia mai apoi poți începe igienizarea sa.

Filtrul, odată îndepărtat, va trebui pus într-un vas cât mai încăpător, întocmai pentru a fi acoperit în întregime de soluția folosită pentru igienizarea sa. Se recomandă ca apa să fie fierbinte, întocmai pentru ca grăsimile să fie cât mai ușor de îndepărtat.

În tot acest timp, protejează-ți mâinile cu ajutorul unei perechi de mănuși. În caz contrar, toate soluțiile folosite pentru curățarea hotei vor lăsa urme urâte pe mâinile tale.

Nu este dificil să cureți hota din bucătărie, atât timp cât urmărești aceste sfaturi simple. Vrei și alte sfaturi? Intră zilnic pe blog, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.