Teoretic, atunci când ne gândim la baie, asociem această încăpere cu un mediu de o curățenie perfectă. Aici, mirosurile ar trebui să fie mereu plăcute, iar ori de câte ori calci în această încăpere, ar trebui să te simți în deplină siguranță, datorită curățeniei imaculate.
Dar este oare așa? Adesea, în baie pot apărea mirosuri neplăcute. Iar aceasta este o problemă care creează foarte mult disconfort.
Atunci când apar mirosuri neplăcute în baie, vom simți imediat nevoia de a remedia această problemă cât mai rapid.
O baie în care mirosul este urât nu este numaidecât o baie murdară. Sunt multe cauze care ar putea duce la apariția mirosurilor neplăcute în baie, așa că am decis să abordăm puțin acest subiect.
De ce miroase urât în baie?
Dacă și tu te întrebi asta, atunci ai ajuns la locul potrivit. Cel mai adesea, mirosurile neplăcute din baie sunt cauzate de instalația sanitară sau de coloana de aerisire, aceasta aducând mirosuri urâte din vecini.
Murdăria se adună, de regulă, în conducte precum și în rigolele de evacuare, iar cu cât stau mai mult acolo, cu atât cresc șansele de formare a mirosurilor neplăcute.
Totodată, mirosurile urâte în baie mai pot apărea și din cauza prosoapelor sau rufelor umede, lăsate să se usuce în baie. Dacă nu există o ventilare prea bună, atunci se vor usca mai greu, așa va apărea un miros urât și respingător.
Cum să elimini mirosul urât din baie?
Dacă ai sesizat prezența mirosurilor neplăcute în baie, atunci înainte de toate ar trebui să cauți cauza. Atunci când mirosurile urâte vin prin coloana de aerisire, nu ai prea multe de făcut. În cel mai bun caz, ar trebui să discuți cu vecinii și să speri că aceștia vor fi suficient de deschiși pentru rezolvare problemei.
În cazul în care mirosurile neplăcute vin de la cadă, de la chiuvetă sau chiar din rigola de evacuare, atunci ar putea fi vina sifonului uscat. Există o țeavă ce imită litera U, iar rolul său este acela de a preveni invadarea băii cu mirosuri neplăcute.
Dacă sifonul de aici funcționează corect, adică nu există fisuri sau alte probleme, atunci ai putea folosi o soluție foarte simplă. Folosește 200 ml de oțet, 100 de grame de bicarbonat și 500 ml de apă cât mai fierbinte. Această soluție o poți în scurgere, iar astfel problema ar trebui să fie rezolvată cu ușurință.
Există și soluții speciale pentru desfundarea și curățarea scurgerilor, așa că le poți folosi. Nu costă mai mult de 5 RON o astfel de soluție în magazin, așa că merită să le folosești măcar din când în când.
Pot fi și situații în care mirosurile neplăcute nu vin din instalația sanitară, ci doar aerul în sine are un iz greu. Dacă nu ai o aerisire prea bună în baie, cauza este mai mult decât evidentă.
Drept urmare, ai putea folosi un ventilator pentru baie. Găsești mai multe modele accesibile dacă dai click aici. De asemenea, poți lăsa mai des ușa întredeschisă, pentru a se aerisi mai ușor și totodată pentru a nu permite umezelii să se acumuleze. Dacă nu vei face asta, se va forma mucegai, ceea ce sigur nu te va bucura.
Îți recomandăm să nu lași prosoapele ude în baie, ci mai bine pune-le pe balcon.
Dacă ai găsit cauza mirosurilor neplăcute în baie și ai rezolvat problema, cel mai probabil că nu vei mai întâmpina mirosuri urâte în această încăpere. De asemenea, poate ajuta mult folosirea unui odorizant de interior.