Cel mai bun ibric turcesc pentru cafea

Cafeaua făcută la ibric este unică și are acel ceva pe care nici un espressor nu îl poate oferi. De fapt, cu ajutorul unui ibric a fost descoperită cafeaua, încă din secolul IX. Otomanii ar fi fost primii care s-au bucurat de gustul cafelei la ibric, motiv pentru care cafeaua la ibric mai este cunoscută și cu numele de cafea turcească. Ei bine, dacă iubești cafeaua, atunci trebuie să ai în casă cel puțin un ibric pentru cafea. Iar dacă nu alegi să cumperi cel mai bun ibric pentru cafea, ar trebui totuși să ai în vedere achiziționarea unui ibric de calitate.

Dar care este cel mai bun ibric pentru cafea? Ce proprietăți trebuie să prezinte acesta, din ce materia ar trebui să fie făcut un ibric bun? Răspunsurile acestor întrebări le vei descoperi în acest articol. Îți vom recomanda ibrice de cafea de cea mai bună calitate, îți vom oferi sfaturi pentru alegerea unui ibric ieftin și bun și totodată vei găsi chiar și trucuri utile pentru prepararea cafelei la ibric. Bun venit în cel mai complex articol despre ibricul pentru cafea!

Care este cel mai bun ibric pentru cafea în 2021? Ce model să alegi

Este evident faptul că nu poți obține cea mai bună cafea la ibric, atât timp cât ai un ibric oarecare. Cu cât ibricul ales este mai calitativ, cu atât cresc șansele de a obține o cafea turcească perfectă. Prin urmare, nu poți cumpăra un ibric oarecare, ci trebuie să îl alegi cu grijă. Te scăpăm de stres și îți spunem noi care este cel mai bun ibric de cafea de pe eMag. Iată care sunt recomandările noastre în materie de ibrice pentru cafea:

Recomandarea casa365.ro: Ibric turcesc din cupru, bombat, gravat manual, 550ml

Dacă îți dorești un ibric bun, de ce să nu îl alegi pe cel mai bun? Așa cum spuneam, cafeaua la ibric se mai numește și cafea turcească, iar dacă vrei să faci o cafea ca la mama ei acasă, atunci ai nevoie de un ibric turcesc. La fel cum este cel de mai sus.

Este un ibric turcesc din cupru, considerat a fi cel mai bun material pentru un ibric de cafea, gravat manual într-un model foarte atrăgător. Poate fi considerat chiar o mică operă de artă! Capacitatea de 550 de ml îți permite să faci o cantitate destul de generoasă de cafea la ibric. În ceea ce privește coada, aceasata este din lemn, fixată cu nituri foarte solide.

Acest ibric turcesc din cupru are un preț foarte bun și totodată materialul din care a fost realizat este considerat a fi cea mai bună alegere! Cuprul este poate cel mai sigur material din care un ibric poate fi realizat, așa că ar trebui să îl ai și tu în vedere!

2 Ibric turcesc din cupru, lucrat manual, 300 ml

La fel de inspirată se poate dovedi și alegerea acestui ibric de cafea. Este, de asemenea un ibric turcesc din cupru, un model lucrat manual de o capacitate de 300 ml. Este perfect dacă faci cafea pentru 1 sau 2 persoane. Mânerul este, de asemenea, metalic, prinderea fiind făcută cu ajutor niturilor.

Poate fi privit ca pe un ibric clasic, cu o personalitate interesantă oferită de designul realizat manual, ceea ce înseamnă că fiecare model este unic. Astfel, dacă vrei un ibric cu personalitate, acest model ar putea fi o alegere bună.

3 Ibric Zokura, 800 ml

Dar poate că nu vrei în mod neapărat un ibric turcesc din cupru, ci mai degrabă preferi să îți cumperi un ibric din inox, așa cum este modelul de mai sus. Ei bine, un avantaj principal al acestui ibric este prețul său accesibil, ceea ce te-ar putea atrage. Acest model are o capacitate mare, de 800 ml, un aspect atrăgător și totodată este foarte ușor de curățat. De subliniat este faptul că suportă diferite surse de încălzire precum plitele pe gaz, electrice sau inducție.

Acestea sunt recomandările noastre de ibrice turcești din cupru. Dacă dorești să vezi mai multe modele de ibrice din cupru, atunci poți accesa acest link și vei găsi o ofertă foarte variată!

Cum alegi un ibric pentru cafea bun – cele mai importante caracteristici

Dacă te întrebi cum ar trebui să alegi cel mai bun ibric pentru cafea, atunci sfaturile pe care ți le oferim în rândurile următoare îți pot fi de mare ajutor. Iată așadar care sunt cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când cumperi un ibric turcesc:

Materialul ibricului

Probabil bănuiai deja faptul că materialul reprezintă cel mai important aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când cumperi un ibric pentru cafea. Iar în acest sens, nu putem nega faptul că un ibric de calitate trebuie să fie realizat din cupru. Prin urmare, cel mai bun material din care un ibric poate fi realizat un ibric este de departe cuprul. Acesta este și motivul pentru care ibricele turcești sunt confecționate, la rândul lor, din cupru.

Vei mai găsi și ibrice din aluminiu, email, inox, oțel sau chiar oțel carbon, însă de departe cea mai bună alegere pe care o poți face este cuprul.

Cuprul are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, însă ceea ce îl face să fie cel mai bun material pentru un ibric este distribuirea perfectă a căldurii, în mod uniform. Astfel, cafeaua nu poate ieși altfel decât excelent!

Totuși, dacă nu îți dorești un ibric din cupru, cel mai probabil din motive financiare, poți avea în vedere și modelele din inox. Chiar dacă nu se compară cu cele din cupru, au totuși destul de multe calități. În plus, prețul lor accesibil poate fi atractiv.

Sursa de căldură suportată

Apoi va trebui să te gândești la tipul plitei pe care o folosești. Iar asta deoarece anumite ibrice nu suportă toate sursele de căldură, iar astfel te vei alege cu un ibric pe care nu îl vei putea folosi. Totuși, dacă vei alege să cumperi un ibric din cupru, cel mai probabil îl vei putea folosi la orice sursă de căldură. Iar asta deoarece suportă inclusiv inducția, așa că sigur nu vei întâmpina probleme.

Totuși, înainte de a comanda ibricul de cafea dorit, asigură-te că suportă tipul tău de plită!

Capacitatea – câtă cafea la ibric vrei să pregătești?

Cât de multă cafea bei sau câte persoane din familia ta obișnuiesc să bea cafea? Răspunsul acestei întrebări te va ajuta să stabilești care este capacitatea pe care noul tău ibric ar trebui să o aibă. Vei găsi ibrice cu capacitate de la 75 ml sau chiar mai puțin, modele de 400 ml, 760 ml sau chiar mai mari de 1 litru.

Desigur, cu cât crește capacitatea, cu atât va crește și prețul ibricului achiziționat. Prin urmare, va trebui să te decizi asupra capacității ibricului iar astfel îți va fi mai ușor să faci o alegere.

Sfatul nostru: nu strică niciodată o ceașcă de cafea în plus, mai ales atunci când ai musafiri. Așa că un ibric din cupru cu capacitate mare se va dovedi o alegere inspirată.

Designul ibricului

Chiar dacă nu influențează în mod direct gustul cafelei, un ibric cu un design inedit aduce bucurie sufletului. Iar dacă îți dorești ca ibricul să fie un element atrăgător al bucătăriei tale, atunci nu ar trebui să ignori acest detaliu. Iar din acest punct de vedere, ne place să spunem despre ibricele din cupru că pot fi comparate cu operele de artă. Majoritatea sunt gravate manual și au un design unic, unul mai atrăgător ca altul.

Astfel, dacă îți dorești să te bucuri pe deplin de servirea cafelei și să faci din acest moment un spectacol, ar trebui să alegi un ibric cu un design cât mai atrăgător. Sigur vei face și multe poze numai bune de distribuit pe rețelele de socializare.

Mânerul ibricului de cafea

Nu uita de mânerul ibricului de cafea! Iar asta deoarece reprezintă, la rândul său, un detaliu important. Mai exact, acesta nu ar trebui să se înfierbânte, astfel încât să nu existe accidente și totodată să nu îngreuneze prepararea cafelei. Sfatul nostru este să alegi un ibric cu mâner din lemn, deoarece acesta va avea nu numai un design foarte plăcut ci totodată va fi și foarte practic. Mai există și alte opțiuni precum plasticul sau metalul, care însă se va încălzi destul de mult în anumite cazuri.

Întreținerea ibricului

De regulă, ibricele turcești din cupru nu pot fi curățate la mașina de spălat vase. Totuși, sunt destul de ușor de curățat și ar trebui să te asiguri că și modelul pe care tu îl cumperi este la fel. În mod normal, ibricele de cafea nu sunt expuse unui grad ridicat de murdărie, așa că puțină apă caldă, detergent și un burete le va face să arate ca noi.

Ai nevoie poate de un ibric electric?

La fel de bine ai putea avea în vedere și ibricele electrice, deoarece acestea prezintă anumite avantaje. În primul rând, nu vei depinde de o anume sursă de căldură, ci te vei putea folosi de o priză electrică obișnuită. Vei putea prepara cafele și alte lichide în mod rapid, iar gustul va fi pe măsură. Despre ibricele electrice vom vorbi însă separat într-un articol ce va fi publicat curând pe casa365.ro. Prin urmare, îți recomandăm să stai pe aproape.

Cât costă un ibric din cupru turcesc?

Prețul ar putea fi un alt detaliu care să te preocupe atunci când cumperi un ibric turcesc. Prin urmare, ar trebui să îți stabilești încă de la bun început un buget pe care ești dispus să îl sacrifici pentru achiziționarea unui ibric din cupru. După cum bine probabil că ai observat deja, ibricele turcești din cupru au un preț ceva mai mare spre deosebire de un ibric obișnuit din inox, de exemplu. Practic, undeva de la 100 de încep prețurile ibricelor din cupru și cresc în funcție de capacitate și de model. Totuși, asta nu înseamnă că nu vei găsi și ibrice din cupru ieftine și bune. Trebuie doar să urmărești reducerile!

Trucuri pentru prepararea cafelei la ibric – cum faci cea mai bună cafea la ibric

Chiar dacă ibricul contează mult atunci când pregătești o cafea, nu este singurul detaliu de care trebuie să ții cont. Mai exact, cea mai bună cafea la ibric implică anumite trucuri speciale pe care trebuie să le cunoști. De aceea, am decis să încheiem acest articol prezentându-ți cum se face cea mai bună cafea turcească la ibric. Astfel, dacă vrei să te bucuri zilnic de o cafea perfect preparată, atunci sfaturile din rândurile următoare ți-ar putea fi de ajutor. Iată ce ar trebui să ai în vedere atunci când faci cafea la ibric:

Ce cafea să folosești

Pentru a putea obține o cafea turcească perfect gătită, ar trebui să folosești cafea arabică sau chiar un amestec de cafea arabică cu robustă, gradul de prăjire recomandat fiind cel mediu.

Important este să folosești o cafea cât mai proaspăt prăjită și totodată râșnită recent. Astfel, gustul și aroma sigur te vor da pe spate!

Apoi, există mai multe metode de a găti cafeaua la ibric, fiecare persoană având propriul mod de a o prepara. Cu toate acestea, îți vom oferi câteva sfaturi ce te vor ajuta fără dar sau poate să obții o cafea la ibric realizată ca la carte.

Câtă cafea și câtă apă să folosești?

Pentru 100 ml de apă se recomandă folosirea a 10 grame de cafea. Cu toate acestea, fiecare persoană poate adăuga în funcție de propriile preferințe. Tu vei decide cât de tare vrei să fie cafeaua pe care o prepari, însă cu toate aceasta nu ar trebui să depășești o gramajul de 22g de cafea la 100 ml apă. Cu timpul vei putea experimenta iar astfel vei descoperi care este cantitatea ideală de cafea pentru tine.

Sfatul nostru este să folosești o râșniță pentru cafea înainte de fiecare preparare, iar astfel aroma minunată și prospețimea nu vor lipsi. O râșniță electrică nu este deloc scumpă și te ajută să obții un grad foarte fin al cafelei, ceea ce garantează desigur rezultate excelente.

Atunci când pui apă în ibric, ar trebui să o măsori cu precizie în ml și nu în funcție de nr de cești. Iar asta deoarece o cafea la ibric perfectă necesită precizie!

Dacă obișnuiești să bei cafeaua cu zahăr, atunci ar trebui să îl introduci imediat după ce ai pus apa rece în ibric. Se spune că și turcii fac la fel. Așa că dacă vrei o cafea turcească perfect gătită, așa ar trebui să faci și tu.

Apoi poți adăuga cafeaua pe care o vei amesteca până în momentul în care ai obținut uniformizarea perfectă. Lasă cafeaua la fiert la foc mediu, iar timpul de fierbere nu ar trebui să fie prea îndelungat. Când să iei cafeaua de pe foc?

Există un detaliu care te anunță că poți lua cafeaua de pe foc. Mai exact, fii atent la cercul ce se va forma în centrul ibricului. Acesta va avea o culoare ceva mai deschisă, iar în același timp vei putea observa că se ridică pe margini caimacul.

Lasă cafeaua să se odihnească timp de 20-30 de secunde iar mai apoi o poți turna în cești. De asemenea, nu ar trebui să o lași prea mult să se răcească, deoarece își va pierde gustul. Bucură-te de cafeaua turcească la ibric imediat după ce a fost pusă în cești, iar mai apoi

Sigur mai există multe alte moduri de a găti cafea turcească la ibric, însă noi pe acesta îl folosim. Dacă tu cunoști și alte trucuri, poți să le împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii. De asemenea, suntem mereu deschiși să auzim noi păreri. Ne-ar plăcea să aflăm ce ibric folosești tu pentru a prepara cafeaua la ibric. Așa că, hai la discuții!

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.