cel mai bun aparat de aer conditionat

Cel mai bun aparat de aer condiționat, ghid și recomandări

Un aparat de aer condiționat îmbunătățește în mod considerabil confortul unei locuințe. Iar cum verile sunt tot mai aride, canicula fiind o mare problemă a acestor vremuri, aparatul de aer condiționat a devenit esențial. Așa se face că tot mai multe persoane caută să-și cumpere cel mai bun aparat de aer condiționat.

Dar care să fie acela, oare? Și totodată, cum alegi un aparat de aer condiționat? Pentru a face această alegere, este esențial să ții cont de o serie de criterii importante. Așa că am realizat un ghid în acest sens!

Dacă vrei să îți cumperi un aparat de aer condiționat, dar nu știi ce model să alegi, atunci ajuns la locul potrivit.

Cel mai bun aparat de aer condiționat: Aparat de aer conditionat Samsung AR35 12000 BTU

Am ales acest model de la Samsung ca cel mai bun aparat de aer condiționat, fiind ceva de mijloc, datorită puterii de 12.000 BTU.

Are o clasă energetică bună, diferite funcții practice și o capacitate de 12.000 BTU. Este disponibilă și varianta de 9000 BTU. Prețul său este grozav!

Poate că aparatul de mai sus nu este neapărat ceea ce cauți. Nu-i nimic! Pe Casa365.ro scriu ghiduri și alte articole utile pentru casa ta. Așa că nu putea lipsi un ghid despre cum se alege un aparat de aer condiționat, nu-i așa?

Cum alegi un aparat de aer condiționat – 13 criterii de care să ții cont

Pentru a alege un aparat de aer condiționat cât mai bun pentru nevoile tale, va trebui să folosești o serie de criterii. Fiecare detaliu contează atunci când îți cumperi un aparat de aer condiționat. Așa că în rândurile următoare îți voi prezenta care sunt detaliile de care trebuie să ții și tu cont atunci când cumperi un astfel de dispozitiv.

Puterea aparatului de aer condiționat

De departe cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un aparat de aer condiționat este puterea. Aceasta va fi exprimată în BTU.

În general, vei găsi aparate de aer condiționat de diferite puteri de la sub 7000 BTU până la peste 24.000 de BTU.

Pentru a alege aparatul cel mai potrivit pentru nevoile tale, va trebui să te gândești mai întâi care sunt acestea. Trebuie să iei în calcul detalii precum dimensiunea camerei de răcorit în metri pătrați, înălțimea camerelor, numărul de persoane care stau în aceasta dar și numărul de aparate electronice din ea.

Pentru a-ți face viața mai ușoară, am pregătit noi un calculator ce te poate ajuta să afli ce putere BTU trebuie să aibă aparatul de aer condiționat pe care îl cumperi.

Folosește-l și tu pentru a afla puterea optimă pe care aparatul de aer condiționat ar trebui să o aibă:

Calculator putere aer condiționat

Calculator putere aer condiționat

Introduceți datele pentru a calcula puterea necesară a unui aparat de aer condiționat:

Puterea necesară a aparatului de aer condiționat este: BTU.

Sigur, calculatorul de mai sus este strict orientativ. Totuși, te poate ajuta să îți faci o idee aproximativă în legătură cu puterea pe care aparatul de aer condiționat ar trebui să o aibă.

În general, se recomandă alegerea unui aparat cu o putere BTU mai mare decât ai nevoie în mod real. Aparatele electronice din cameră, izolarea, poziționarea camerei… sunt detalii care pot influența necesitatea în BTU.

De asemenea, te poți orienta și în funcție de următoarele date:

 • camere de sub 15 mp – capacitate de maxim 9000 BTU/h;
 • camere între 16-25 mp – capacitate de maxim 12000 BTU/h;
 • camere de 26-30 mp – capacitate de maxim 18000 BTU/h;
 • camere de 31-40 mp – capacitate de maxim 24000 BTU/h;
 • camere de 41-60 mp – capacitate de maxim 29000 BTU/h;
 • camere de 61-80 mp – capacitate de 36000 BTU/h.

Cu cât crește dimensiunea încăperii, cu atât nevoia de BTU va fi mai mare.

Marca aparatului de aer condiționat

Odată stabilită puterea aparatului de aer condiționat de care ai nevoie, următorul aspect de care trebuie să ții cont este marca acestuia. Ei bine, opțiunile sunt nenumărate!

Vei găsi aparate de aer condiționat de la producători mai mult sau mai puțin renumiți precum: Daikin, Vivax, Hitachi, Gree, MDV, Hokkaido, Mitsubishi Electric, LG, Midea, Tesla, Argo, Bosch, Beko, Electrolux, Goldsense, Heinner, Hisense, Hokkaido, Haier, Panasonic, Samsung, Vortex sau Whirlpool.

Sfatul meu este să alegi producătorul în care ai încredere și totodată caută păreri sau review-uri de la cumpărători. În acest fel, vei putea stabili care este cel mai bun aparat de aer condiționat pentru tine.

Suprafața acoperită

În general, magazinele care comercializează aparate de aer condiționat oferă un filtru ce îți permite să alegi suprafața pe care vrei să o răcorești. Te poți folosi de acest filtru pentru a alege mai ușor un aparat de aer condiționat potrivit nevoilor tale.

Aparat de aer condiționat cu Wi-Fi. Sau fără?

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont atunci când cauți să cumperi un aparat de aer condiționat este tehnologia Wi-Fi. După cum bine știi deja probabil, aparatele de aer condiționat pot fi dotate cu această tehnologie.

De ce să alegi un aparat de aer condiționat cu Wi-Fi? Simplu! Pentru că îl vei putea controla de la distanță. Asta înseamnă că vei putea porni aparatul atunci când pleci de la birou, iar când vei ajunge acasă va fi răcoare.

În plus, vei avea la dispoziție numeroase alte setări interesante, ceea ce înseamnă că vei putea personaliza regimul de funcționare al aparatului după bunul plac. Sună bine? Cumpără un aparat de aer condiționat cu Wi-Fi.

Tipul aparatului de aer condiționat

În general, aparatele de aer condiționat sunt standard, dar există și excepții. Ne referim acum la aparatele de aer condiționat tip casetă, coloană, duct, mult-split sau portabile. Cel mai probabil că ai nevoie de un aparat de aer condiționat standard, așa că nu are rost să pierdem vremea discutând pe acest subiect. Totuși, dacă ai nevoie de mai multe detalii despre un tip de aparat de aer condiționat anume, nu ezita să lași un comentariu.

Îți voi oferi suportul de care ai nevoie în cel mai scurt timp posibil.

Kit de instalare inclus sau nu. Cum se instalează aparatul de aer condiționat?

Sunt aparate de aer condiționat care vin cu un kit de instalare inclus. Acestea pot facilita mult instalarea aparatului de aer condiționat, ceea ce nu este chiar ușor de realizat.

Acest kit costă, așa că este bine să beneficiezi de el. Pentru instalarea aparatului de aer condiționat vei colabora, cel mai probabil cu un specialist, deoarece este o lucrare destul de complexă.

Am totuși câteva recomandări pentru instalarea aparatului de aer condiționat:

 • Alege un loc adecvat pentru unitatea interioară a aparatului de aer condiționat. În general, aceasta va fi instalată în centrul camerei, de unde are o deschidere cât mai generoasă;
 • Unitatea exterioară o vei instala pe un perete exterior sau chiar pe acoperiș;
 • Conectează conductele de refrigerant între unitatea din casă și cea din exterior;
 • Instalează sistemul de drenare ce va ajuta la scurgerea apei din aparatul de aer condiționat;
 • Conectează aparatul de aer condiționat la o priză electrică;
 • Pornește aparatul și asigură-te că funcționează corect.

Eficiența energetică

În ceea ce privește aparatele de aer condiționat, există mai multe de discutat la capitolul eficiență energetică.

Există, în primul rând, eficiența energetică pentru răcire. Este funcția de bază a unui aparat de aer condiționat, așa că ar trebui să te preocupe ca eficiența să fie cât mai înaltă. Eficiența energetică A este recomandată. În acest caz, energia electrică va fi consumată eficient, pentru a răcori încăperile.

De asemenea, la fel de mult ar trebui să te preocupe și eficiența energetică pentru încălzire. Asta deoarece aparatele de aer condiționat pot fi folosite și pentru a încălzi o încăpere. Dacă vei folosi aparatul de aer condiționat în acest sens, trebuie să te preocupe și eficiența energetică pentru încălzire. Cu cât mai înaltă, cu atât mai bine.

Suprafața de montare

În ceea ce privește montarea aparatului de aer condiționat, află că acesta poate fi montat pe diferite suprafețe, așa că ar trebui să te gândești și la acest detaliu.

Majoritatea aparatelor de aer condiționat se instalează pe perete. Sunt însă și modele cu instalare pe plafon, pe podea sau chiar pe geam. Dacă ai nevoie de un astfel de aparat, atunci trebuie să urmărești și acest aspect.

Cât costă un aparat de aer condiționat bun?

Înainte de toate, stabilește un buget pe care ești dispus să îl aloci pentru această achiziție. În funcție de bugetul stabilit, vei putea alege apoi un aparat de aer condiționat potrivit pentru tine.

Prețul diferă de la un model la altul și mai ales în funcție de capacitatea de răcire a aparatului.

În magazine vei găsi aparate de aer condiționat ieftine, ale căror prețuri vor fi mai mici de 2000 de lei. Dar și aparate de aer condiționate super performante, al căror preț va fi considerabil mai mare. În cazul acestora este foarte probabil să plătești un preț de peste 5000 lei. Nu este mic, dar adesea merită!

Nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat

Sigur nu îți dorești un aparat de aer condiționat foarte zgomotos, nu-i așa? Prin urmare, nu uita să verifici și nivelul de zgomot al aparatului pe care îl alegi. Eu îți recomand să alegi un aparat de aer condiționat silențios, cu un nivel de zgomot mai mic de 25 dB.

Vei găsi și modele zgomotoase, așa că trebuie să urmărești și acest detaliu.

Eligibilitate cu programul rabla

Mai nou, tot mai multe persoane își doresc să cumpere un aparat de aer condiționat prin programul rabla. Astfel, dacă este și cazul tău, ar trebui să te asiguri că aparatul ales este eligibil în acest program.

Cele mai bune aparate de aer condiționat – recomandări

În final, dacă mai vrei să primești câteva recomandări de aparate de aer condiționat, atunci vestea bună este că le-am pregătit pentru tine. Iată care sunt recomandările mele:

1. Aparat de aer conditionat LG Standard Wi-Fi 12000 BTU

Un prim model pe care ți-l recomand este acest LG Standard. Este dotat cu Wi-Fi și are o capacitate de răcire de 12000 BTU.

Este dotat cu funcție de încălzire, vine cu garanție pentru compresor timp de 10 ani și dispune de un filtru protecție dual. Este un model cu Dual Inverter și există peste 220 recenzii pozitive pentru el.

Prețul său este, de asemenea, foarte bun.

2. Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 24000 BTU Wi-Fi

Dacă vrei un aparat de aer condiționat de mare capacitate, modelul de 24000 BTU de la Samsung este o bună opțiune. Are Wi-Fi, o clasă de eficiență energetică bună precum și diferite funcții și tehnologii utile.

În plus, dacă îl vei cumpăra astăzi, vei avea parte de un preț redus.

3. Aparat de aer conditionat Gree Bora A4 Silver R32 GWH09AAB-K6DNA4A

În final, iată și un aparat de aer condiționat cu capacitate de 9000 BTU.

Are o clasă de eficiență energetică foarte bună, tehnologie Wi-Fi, display, inverter și auto-diagnoză. În plus, prețul său este foarte bun!

Acesta a fost articolul meu despre aparate de aer condiționat. Îl voi actualiza frecvent cu noi informații, așa că trebuie să îl ai mereu în vedere. Sigur îți va fi și ție de mare ajutor.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Alătură-te celorlalți 7 abonați.
Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.