Ce trebuie sa faci pentru a evita intrarea tantarilor in locuinta

Posted by

O buna aparare este cel mai bun atac. Si in acest caz, evitarea prezentei tantarilor in mediul nostru ne va impiedica sa ne luptam impotriva muscaturilor enervante. De la cele mai traditionale remedii pana la cele mai recente tehnologii, avem o mare varietate de metode preventive pentru a impiedica insectele sa intre in casele noastre.

Cel mai bun mod de a evita bolile provocate de tantari este prin luarea masurilor preventive necesare pentru a nu se reproduce in casele noastre, asa ca astazi va vom invata cum sa impiedicati tantarii sa intre in casa cu tehnici destul de simple, dar eficiente.

Una dintre cele mai cunoscute masuri de casa este paharul de otet cu apa. Daca plasam acest pahar pe fereastra se presupune ca mirosul sau va impiedica “tantarii” sa treaca granita.

Pentru cei care nu sunt prea convinsi de eficacitatea acestui sistem, exista o serie de plante care, ca un remediu natural, pot da rezultate bune. Plante cum ar fi rozmarin, cimbru sau eucalipt. Atentie daca alegeti busuioc, deoarece aceasta planta, in special, are “virtutea” de a-i atrage. Dar regina plantelor anti-insecte este, fara indoiala, lamaia.

O alta solutie care ar putea fi mai practica este de a instala plase de tantari pe usi si ferestre. Aceste plase au gauri mici care permit circulatia aerului, dar impiedica insectele sa intre in casele noastre. Sunt fixe, glisante sau rulante. In unele cazuri, acestea trebuie sa fie instalate de profesionisti, dar de fiecare data exista mai multe modele pe piata pe care le putem instala cu mainile noastre.

Masurile drastice sunt insecticidele bagate in priza. Dispozitivele mici care functioneaza cu o pastila sau lichid pe care trebuie sa le inlocuim des si care impiedica tantarii sa ne deranjeze chiar daca dormim cu ferestrele deschise sau avem luminile aprinse.

Alte metode chiar mai moderne, sunt unele sisteme care sperie insectele prin ultrasunete.

Un remediu eficient pe care il putem face acasa este sa pregatim o infuzie de ceai, fara zahar, sa adaugam cateva picaturi de lamaie si sa il aplicam pe organismul nostru inainte de a merge la culcare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *